Print this page
19-10-2013

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3-1 την Παναχαϊκή

Rate this item
(0 votes)
Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης νίκησε την Παναχαϊκή με 3-1 σετ και σημείωσε την δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στο πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ. Πρόκειται, όμως, για την πρώτη εντός έδρας νίκη των ακριτών που σημειώθηκε στο κατάμεστο γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος».

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από την αψιμαχία του Παναγιώτη Ρουμελιώτη με τον Γρηγόρη Σιδηρόπουλο με συνέπεια την αποβολή των δύο αθλητών από τον πρώτο διαιτητή της αναμέτρησης Χρήστο Μπατιανίδη.

Στο 1ο σετ όλα έδειχναν ότι ο Εθνικός θα έπαιρνε εύκολα το 1ο σετ. Η Παναχαϊκή πήρε διαφορά 7 πόντων (17-10) και με καλό σερβίς κυρίως του Νίκου Ρουμελιώτη και του Ντονά, κατέκτησε το 1ο σετ με 25-16.

Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη στο 2ο σετ μπήκε πιο δυναμικά και από την αρχή διατήρησε σταθερή διαφορά 2 πόντων.

Βελτιώνοντας την υποδοχή και τα μπλοκ έκλεισε για τα καλά τους παίκτες του Άρη Αγγελόπουλο και έτσι οι εβρίτες ισοφάρισαν στα σετ με 25-21.

Το 3o σετ ήταν επεισοδιακό, αφού στο 17-13 ο πασαδόρος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Άκης Σιδηρόπουλος και ο κεντρικός της Παναχαϊκής Παναγιώτης Ρουμελιώτης απεβλήθησαν από το σετ λόγω διένεξης… Τη θέση του Σιδηρόπουλου πήρε ο νεαρός Σταύρος Κασαμπαλής, ο οποίος μπήκε ζεστός στον αγώνα παρ’ ότι ήρθε από τον πάγκο.

Τα αίματα άναψαν, όμως ευτυχώς για την ομάδα του Σάκη Μουστακίδη πήρε εύκολα το σετ με τους Παπάζογλου, Δαλακούρα και Ανδρεάδη να πυροβολούν και να παίρνουν το σετ με 25-15.

Στον απόηχο του γεμάτου ένταση 4ου σετ, οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα. Μεγάλες φάσεις, ωραίες άμυνες και πολύ πάθος. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ αλλά στο τέλος ο Εθνικός αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος με αποτέλεσμα να κερδίσει και το 4ο σετ με 25-21.

Διαιτητές: Μπατιανίδης, Ιωαννίδης

Τα σετ: 3-1 (16-25, 25-21, 25-15, 25-21).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Μουστακίδης): Ράιτς 14π. (14/25 επιθ), Μιχαϊλοβιτς 17 (11/19 επιθ, 2 άσσοι, 4 μπλοκ), Σιδηρόπουλος (0/1 επιθ), Παπάζογλου 10 (6/10 επιθ, 4 μπλοκ), Δαλακούρας Ανέστης 10 (7/17 επιθ, 3 άσσοι, 60% υπ), Ανδρεάδης 14 (10/12 επιθ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ) / Δαρίδης (λ. - 65% υπ), Δαλακούρας Κωνσταντίνος, Γραμματικάκης, Μπουφίδης, Κασάμπαλης, Κοντοστάθης (λ).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Αγγελόπουλος): Ντόνας 10 (7/15 επιθ, 3 άσσοι), Ραντούνοβιτς 10 (9/17 επιθ, 1 άσσος), Αγγελόπουλος 2 (0/3 επιθ, 1 μπλοκ, 1 άσσος), Ρουμελιώτης Νίκος 23 (19/41 επιθ, 4 άσσοι), Ρουμελιώτης Παναγιώτης 6 (5/6 επιθ, 1 μπλόκ), Βλαχοστάθης 6 (5/10 επιθ, 1 μπλοκ) / Ρουμελιώτης Μένιος (λ. - 71% υπ), Χριστιάς, Διονυσόπουλος, Μαυραγάνης, Βασιλάκος 1 (1/1 επιθ, 60% υπ), Πεφανής.

 

«Αγχωτική νίκη»

Ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκης Μουστακίδη δήλωσε: «Ήταν μια αγχωτική νίκη. Δεν παίξαμε καλά στο 1ο σετ και δώσαμε δικαιώματα σε μια ομάδα που έχει μέσα έμπειρους παίκτες, ρισκάρανε στο σέρβις. Ευτυχώς αντέξαμε, ανεβάσαμε την απόδοσή μας, συνεχίσαμε να κάνουμε λάθη όμως κυρίως στο σέρβις. Νομίζω εκεί πρέπει να δώσουμε λίγο προσοχή. Αλλά εκεί που θα σταθώ πιο πολύ, είναι ότι κάποια στιγμή και οι διαιτητές, αυτό πρέπει να το σταματήσουν… τις διαμαρτυρίες συνέχεια, πρέπει να σταματήσουν… Δεν ήρθαμε ούτε να μαλώσουμε ούτε να βριστούμε. Αλλά ευτυχώς πήραμε τη νίκη, αν και ο νεαρός πασαδόρος (Σταύρος Κασαμπαλής) ήταν άπειρος, του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Στάθηκε στο ύψος του. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Καλή συνέχεια σε όλους.

«Σημαντική νίκη»

Ο Ανέστης Δαλακούρας είπε για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης: «Ήταν μια δύσκολη νίκη, αν και το ματς ξεκίνησε πολύ αρνητικά για μας καταφέραμε να ανεβάσουμε την απόδοσή μας και να πάρουμε μια σημαντική νίκη στην έδρα μας».

«Μόνο την εμφάνιση»

Ο διαγώνιος της Παναχαϊκής Νίκος Ρουμελιώτης που αγωνίστηκε με πόνους στην κοιλιακή χώρα δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα στην Αλεξανδρούπολη: «Είμαστε ικανοποιημένοι από την εμφάνιση αλλά όχι από το αποτέλεσμα. Χάσαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε βαθμούς απέναντι σε μία δυνατή ομάδα. Δείξαμε ότι μπορούμε να κοιτάξουμε στα ίσια τις ομάδες αυτού του επιπέδου».