Print this page
29-10-2013

Ιστορική αναμέτρηση για Εθνικό και Έβρο κόντρα στην Σκρα Μπελχάτοφ

Rate this item
(1 Vote)

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη ρεβάνς του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με την Σκρα Μπελχάτοφ για τη φάση των «32» του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας (CEV Cup). Το βράδυ της Τετάρτης (20.00) ο Εθνικός θα δώσει στην έδρα του τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα ύστερα από 30 ολόκληρα χρόνια. Επίσης θα είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός αγώνας ομάδες βόλεϊ του Έβρου μετά το 2002 που αγωνίστηκε για τελευταία φορά η Ορεστιάδα.

Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη θα προσπαθήσει να ανατρέψει το 3-1 του πρώτου αγώνα. Για να προκριθεί ο Εθνικός θα πρέπει να νικήσει με 3-0 ή 3-1 και να διεκδικήσει την πρόκριση στο «χρυσό σετ». Σε περίπτωση ήττας με οποιοδήποτε σκορ ή ακόμα και νίκης με 3-2 σετ ο Εθνικός θα αποκλειστεί.

Ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκης Μουστακίδης μίλησε για τον αυριανό αγώνα αλλά για τη δύσκολη εβδομάδα που προηγήθηκε και έδωσε υπόσχεση στον κόσμο του Έβρου που θα γεμίσει το «Μιχάλης Παρασκευόπουλος»:

Προπονητής στην πολωνική ομάδα είναι ο Ισπανός Φαλάσκα και ξεχωρίζουν οι Βλάζλι, Κλος, Βλόνταρτσικ, Ζατόρσκι (λ), έχει τους αργεντινούς Ουριάρτε, Κόντε, τον σπουδαίο Αντιγκά και τους Μπρτζοβιτς, Τούια. H Σκρα το 2012 ήταν φιναλίστ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

«Να παίζουμε στα όρια μας»

«Διανύουμε την δεύτερη δύσκολη εβδομάδα. Η πρώτη ήταν με τον δύσκολο αγώνα στην Πολωνία και στο Βραχάτι. Στον πρώτο αγώνα κοιτάξαμε στα μάτια την Σκρα Μπελχάτοφ. Έχει τρεις Γάλλους, δύο Αργεντινού. Είναι ομάδα με άλλο μπάτζετ από το δικό μας και άλλους στόχους. Έχει 12 ισάξιους παίκτες που όποιος και να βγει και να μπει να παίξει, παίζει το ίδιο καλά. Στην Πολωνία παίξαμε όσο μπορούσαμε καλύτερα. Δείξαμε πως είμαστε καλό δρόμο. Αυτό θέλω να κάνουμε και στον δεύτερο αγώνα, να παίζουμε στα όρια μας. Από τη στιγμή που βάλαμε πιο ψηλά τον πήχη και βγήκαμε στην Ευρώπη αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίρνουμε εμπειρίες αλλά να τα δίνουμε όλα. Τέτοιοι αγώνες σου δίνουν μόνο κέρδος και αυτό φάνηκε και στο Βραχάτι. Νικήσαμε τον Παμβοχαϊκό με τον αέρα και την αυτοπεποίθηση που αποκτήσαμε από τον αγώνα στην Πολωνία. Η Μπελχάτοφ θα παίξει καλύτερα στην Αλεξανδρούπολη. Βέβαια το γήπεδο μας θα παίξει καθοριστικό ρόλο διότι οι Πολωνοί είναι μαθημένοι σε μεγάλα γήπεδα. Εμείς πήγαμε στο στάδιο «Ενερτζία» της Μπελχάτοφ και προβληματιστήκαμε πολύ από τη διαφορά των υποδομών που υπάρχει. Είδαμε δεκάδες μικρά παιδιά στις ακαδημίες. Κατέγραψα πολλά και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ορισμένα από αυτά. Δεν είμαι ονειροπόλος. Θέλω να παίξουμε καλά και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ο κόσμος δείχνει αγάπη για την ομάδα του Εθνικού και αυτό μας γεμίζει χαρά και δύναμη για να συνεχίσουμε».

* Ο αγώνας θα αρχίσει στις 20.00 στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» της Αλεξανδρούπολης.

* Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Σέρβος Βλάντιμιρ Τσέτκοβιτς και ο Μολδαβός Βιάτσεσλαβ. Προσόροφ