Print this page
31-10-2013

Κάσσανδρος Στίγγας: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να περάσει στην 8αδα»

Rate this item
(0 votes)
Με την πρόκριση στους "16" του CEV Cup επέστρεψε αργά το απόγευμα της Πέμπτης  η αποστολή του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Οι αθλητές του Στέλιου Καζάζη θα έχουν στη διάθεση τους κάποιες ώρες για να ξεκουραστούν αλλά την Παρασκευή το απόγευμα θα κάνουν κανονικά προπόνηση καθώς την Δευτέρα ακολουθεί το ματς με τον Παναθηναϊκό για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Volleyleague ΟΠΑΠ.
Από τους αθλητές που ξεχώρισαν στον επαναληπτικό αγώνα με την Μλάντοστ Καστέλα ήταν ο Κάσσανδρος Στίγγας που κλήθηκε να αγωνιστεί από την αρχή και να σηκώσει το βάρος όλου του παιχνιδιού καθώς ανήμερα του αγώνα με την Καστέλα τραυματίστηκε στην πρωινή προπόνηση ευτυχώς ελαφριά ο Δημήτρης Χαραλαμπίδης.
 
Ο κεντρικός του ΠΑΟΚ αναφερόμενος στην πρόκριση της ομάδας του στους "16" του CEV Cup τόνισε:
 
 
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιστρέφουμε με την πρόκριση για τους "16" του CEV Cup. Από την αρχή είχαμε πει πως εκτός από το πρωτάθλημα θέλουμε να κάνουμε μια καλή πορεία και στην Ευρώπη. Κάναμε το πρώτο βήμα μέσα στην έδρα μας κερδίζοντας με 3-0 την Μλάντοστ Καστέλα και το βράδυ της Τετάρτης καταφέραμε να κερδίσουμε και μέσα στην Κροατία για να σφραγίσουμε την πρόκριση. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί η πρόκριση θα μας βοηθήσει και ψυχολογικά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Δεν μένουμε όμως εκεί γιατί ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη», είπε αρχικά ο νεαρός κεντρικός της ασπρόμαυρης ομάδας. Όσο για τον επαναληπτικό αγώνα που ήταν πιο δύσκολος από τον πρώτο είχε να πει:
 
«Περιμέναμε ότι οι Κροάτες θα ήταν καλύτεροι μέσα στην έδρα τους πράγμα και που έγινε. Μπροστά στο κοινό τους έπαιξαν πιο φανατισμένα και χρειάστηκε να κάνουμε το κάτι παραπάνω για να τους κερδίσουμε. Μετά και τη κατάκτηση των δύο σετ που χρειάζονταν για την πρόκριση έπεισε ο ρυθμός της ομάδας καθώς έγιναν και αρκετές αλλαγές αλλά αυτό που μετράει είναι η νίκη και η πρόκριση».
 
Σε ερώτηση για τη συνέχεια που θέλει τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει την Σερβική Ραντνίτσκι ο Κάσσανδρος Στίγγας είπε: «Μάθαμε ότι η Ραντνίτσκι είναι η ομάδα που από το άλλο ζευγάρι πήρε την πρόκριση για τους "16". Σίγουρα όταν φτάνεις στους "16" του CEV Cup όλες οι ομάδες είναι καλές αλλά από την άλλη οι πληροφορίες που έχουμε για τους Σέρβους είναι ότι είναι μια ομάδα στα μέτρα μας. Έχει κάποιους καλούς παίκτες αλλά εάν εμείς παίξουμε καλά μπορούμε να τους περάσουμε και να προκριθούμε στους "8". Είναι ομάδα στα μέτρα μας αρκεί να παίξουμε εμείς καλά».
 
Για την δική του απόδοση στο ματς με την Μλάντοστ Καστέλα αλλά και για την ατυχία που υπήρξε με τον τραυματισμό του έτερου κεντρικού του ΠΑΟΚ Δημήτρη Χαραλαμπίδη είχε να πει:
 
«Δυστυχώς ο Δημήτρης στην πρωινή προπόνηση ανήμερα του αγώνα πάτησε στο πόδι μου σε μια προσπάθεια για μπλοκ και τραυματίστηκε. Ευτυχώς δεν είναι κάτι το πολύ σοβαρό γιατί το μόνο που δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι να έχει τραυματισμούς. Του εύχομαι γρήγορα περαστικά. Προσωπικά όπως έχω πει και στο παρελθόν εγώ όποτε μπαίνω στο γήπεδο είτε παίζω βασικός είτε όχι προσπαθώ να αφομοιώνω αυτά που θέλει ο προπονητής και να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό».
 
Τέλος για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί την Δευτέρα στο ελληνικό πρωτάθλημα ο πρώην κεντρικός των πρασίνων και νυν του ΠΑΟΚ είχε να πει:
 
«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν πρέπει να μας καθησυχάζει το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πολύ χαμηλά στη βαθμολογία. Είναι ομάδα που έχει καλούς παίκτες. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την καλή ψυχολογία που έχουμε από την πρόκριση και να συνεχίσουμε με νίκη εντός έδρας τις υποχρεώσεις μας και στο ελληνικό πρωτάθλημα».