Print this page
04-11-2013

Αναχώρησε για Λευκορωσία ο Φοίνικας Σύρου

Rate this item
(0 votes)
Σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς κινείται αυτή την εβδομάδα ο Φοίνικας, καθώς την Τετάρτη (18:00) ρίχνεται στη μάχη του φετινού Challenge Cup, αντιμετωπίζοντας την Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ στη Λευκορωσία στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τον 2ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και συνολικά τρίτη στην ιστορία της, η συριανή ομάδα μετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (όλες στο Challenge Cup), κάνοντας περήφανους τους φιλάθλους της και όλους όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό στη Σύρο και τις Κυκλάδες. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες και το υψηλό κόστος που συνεπάγεται η παρουσία της ομάδας στην Ευρώπη, η διοίκηση έκανε την υπέρβαση και δήλωσε κανονικά συμμετοχή.

Ταξίδι στο… άγνωστο

Η κλήρωση του Challenge Cup έκανε ακόμα δυσκολότερες τις συνθήκες για το “πειρατικό”, καθώς του προέκυψε ένα μακρινό και ιδιαίτερα δαπανηρό ταξίδι στη Λευκορωσία. Η αποστολή της ομάδας αναχώρησε πριν από λίγο από τη Σύρο και σήμερα το βράδυ θα διανυκτερεύσει στην Αθήνα. Αύριο νωρίς το πρωί θα πετάξει για την Φρανκφούρτη της Γερμανίας και από εκεί με νέα πτήση για το Μινσκ της Λευκορωσίας.

Ο… μαραθώνιος δεν τελειώνει εκεί, καθώς μετά η ομάδα θα ταξιδέψει οδικώς για την πόλη Μογκίλεφ όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας (δεν είναι η φυσική έδρα της Σαχτιόρ). Η άφιξη αναμένεται το απόγευμα και το βράδυ (19:00) θα πραγματοποιηθεί προπόνηση στο γήπεδο SK Olimpiets Mogilev όπου θα φιλοξενηθεί το παιχνίδι. Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί με ακόμη μία προπόνηση το πρωί της Τετάρτης (11:30). Αξίζει να αναφερθεί πως δεν υπάρχει διαφορά ώρας ανάμεσα σε Ελλάδα και Λευκορωσία.
 
Η επιστροφή θα ξεκινήσει τα ξημερώματα της Πέμπτης με την αποστολή του Φοίνικα να “πατάει” Ελλάδα το μεσημέρι της ίδιας μέρας και το απόγευμα να αναχωρεί για Σύρο.