Print this page
11-11-2013

Θάνος Τερζής: «Ένας καρντάσης έφυγε, ένας καρντάσης ήρθε...»

Rate this item
(1 Vote)

Ο Θάνος Τερζής θα θυμάται για πάντα το τελευταίο 24ωρο. Ο θεσσαλονικιός πασαδόρος του Φοίνικα Σύρου μέσα σε λίγες ώρες «έχασε» έναν από τους πιο αγαπημένους του ανθρώπους, τον φίλο, δάσκαλο και μέντορα του Γιώργο Περσιανλή και πληροφορήθηκε την γέννηση του υιού του από τη σύζυγο του Έλενα. Και σα να μην έφταναν αυτά; Έπρεπε να αντιμετωπίσει την ομάδα με την ομάδα πέρυσι έφτασε μέχρι τους τελικούς του πρωταθλήματος.

 

«Αυτή είναι η ζωή σε όλο της το μεγαλείου, με όλη της τη δύναμη... Έμαθα χθες το απόγευμα την απώλεια του Γιώργου. Ήταν προπονητής μου για δύο χρόνια στον Άρη αλλά ξέχωρα από αυτό ήμασταν πολύ δεμένοι και είχαμε πολύ καλές οικογενειακές σχέσεις. Πάντα με συμβούλευε. Το ίδιο έκανε με όλους τους αθλητές που είχε στην ομάδα του. Χάσαμε έναν σπουδαίο άνθρωπο. Ακόμα δεν το έχω πιστέψει, δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Τα ξημερώματα της Δευτέρας με πήραν πάλι τηλέφωνο από τη Θεσσαλονίκη και μου είπαν πως η γυναίκα μου γέννησε τον υιό μας. Όλα πήγαν καλά. Είμαι συγκλονισμένος. Μέσα σε λίγες ώρες ένας καρντάσης έφυγε και ένας καρντάσης ήρθε. Έζησα πολύ έντονα τον αγώνα με τον Παμβοχαϊκό. Νιώθω πολύ έντονα συναισθήματα. Είμαι χαρούμενος για τη νίκη κι ελπίζω και ο Παμβοχαϊκός να λύσει τα προβλήματα του», είπε ο Τερζής ο οποίος το πρωί της Τρίτης θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για να δει την οικογένεια του (έχει ακόμα μία κόρη, την 3χρονη Ιουλία) και φυσικά να επισκεφτεί το κοιμητήριο που από απόψε αναπαύεται ο αγαπημένος του φίλος.

«Τίμησαν το δάσκαλο τους»

Υπό τη σκιά του αιφνίδιου θανάτου του προπονητή Γιώργου Περσιανλή διεξήχθη το σημερινό παιχνίδι ανάμεσα στον Παμβοχαϊκό και τον Φοίνικα. Για τρεις παίκτες της ομάδας μας όμως, το πένθος ήταν ιδιαίτερα βαρύ, καθώς είχαν συνεργαστεί μαζί του για αρκετά χρόνια.

Ο λόγος για τον Τακουρίδη, τον Τερζή και τον Παπαδημητρίου, οι οποίοι και αγωνίστηκαν με περιβραχιόνιο πένθους στο σημερινό παιχνίδι, ενώ οι δύο πρώτοι του αφιέρωναν και τους πόντους που κέρδιζαν δείχνοντας ψηλά στον ουρανό. Ειδικά ο Γιάννης Τακουρίδης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του κατά τη διάρκεια του ενός λεπτού σιγής που κρατήθηκε πριν την έναρξη του αγώνα. Η σχέση του με τον Γιώργο Περσιανλή ήταν ιδιαίτερη, καθώς ήταν ο τεχνικός που τον είχε αναδείξει και είχε πιστέψει πρώτος στις δυνατότητές του.