Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
26-11-2013

Ο Φοίνικας έτοιμος για την ανατροπή με τη Σολιγκόρσκ στη Σύρο

Rate this item
(0 votes)
Σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς κινείται αυτές τις μέρες ο Φοίνικας που καλείται να κάνει ένα… διάλειμμα από τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα και να επικεντρωθεί στον αυριανό (19:00) επαναληπτικό αγώνα του 2ου προκριματικού γύρου του Challenge Cup απέναντι στη Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ.
O Φοίνικας ψάχνει την υπέρβαση απέναντι στους ισχυρούς Λευκορώσους, καθώς πρέπει να ανατρέψει την ήττα με 3-1 σετ στο πρώτο παιχνίδι και να πάρει αυτή το εισιτήριο για την φάση των 32 του θεσμού. Για να το πετύχει αυτό, χρειάζεται νίκη με καθαρό σκορ (3-0 ή 3-1) ώστε να οδηγήσει το ματς στο χρυσό σετ και εκεί να τα παίξει όλα για όλα για την μεγάλη ανατροπή. Οποιοδήποτε άλλο σκορ, ακόμα και η νίκη με 3-2 σετ, θα δώσει την πρόκριση στη Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ. Διαιτητές του αυριανού αγώνα θα είναι οι Ντενερί (Τουρκία) – Μικάλλεφ (Μάλτα).
 
Σφενδυλάκης: «Φαβορί αλλά όχι ανίκητη»
 
Για τον αυριανό αγώνα και τον βαθμό δυσκολίας του μίλησε στο foinikasclub.gr ο Γιώργος Σφενδυλάκης. «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και γίνεται ακόμα δυσκολότερο λόγω του σκορ στον πρώτο αγώνα. Η Σαχτιόρ είναι το φαβορί, αλλά εμείς θα το παλέψουμε, θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε σε νίκη με καθαρό σκορ ώστε να πάμε στο χρυσό σετ και εκεί να διεκδικήσουμε την πρόκριση» ανέφερε αρχικά ο κεντρικός της ομάδας μας και πρόσθεσε:
«Η Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ είναι μία πολύ καλή ομάδα με καλά στοιχεία. Στο πρώτο παιχνίδι μας πίεσαν αρκετά από το σερβίς, ενώ και το μπλοκ τους δουλεύει πολύ καλά αφού είναι μία ομάδα ιδιαίτερα αθλητικό και με υψηλό μέσο όρο ύψους. Όπως όλες οι ομάδες όμως, έχει και αυτή τις αδυναμίες της. Ο προπονητής μας τις έχει εντοπίσει και μας τις έχει επισημάνει, οπότε εκεί θα κοιτάξουμε να την χτυπήσουμε».
 
Στη Σύρο από χθες οι Λευκορώσοι
 
Η αποστολή της Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ ταξίδεψε χθες για την Ελλάδα και από χθες αργά το βράδυ βρίσκεται στη Σύρο. Οι Λευκορώσοι θα προπονηθούν σήμερα το βράδυ, αμέσως μετά την προπόνηση του Φοίνικα, ενώ θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους αύριο το πρωί με ακόμη μία προπόνηση στην “Δημήτριος Βικέλας”.
 
Υπενθυμίζεται ότι η Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ αγωνίζεται στην πανίσχυρη Ρωσική Λίγκα, ωστόσο έχει να δώσει παιχνίδι από τις αρχές Νοεμβρίου (πριν από το πρώτο ματς με τον Φοίνικα) όπου είχε ηττηθεί με 3-1 σετ στην έδρα της Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ. Το επόμενο παιχνίδι της είναι το προσεχές Σάββατο όπου θα αγωνιστεί εκτός έδρας με την Ζενίτ Καζάν και τρεις μέρες αργότερα θα υποδεχθεί την Ντιναμό Κράσνονταρ.
 
3η θέση στο Κύπελλο Λευκορωσίας
 
Οι τελευταίες αγωνιστικές τις υποχρεώσεις πάντως, ήταν για το Κύπελλο Λευκορωσίας το διάστημα 14-17 Νοεμβρίου, όπου κατέλαβε την 3η θέση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Αρχικά, η Σαχτιόρ ξεπέρασε εύκολα με 3-0 σετ το εμπόδιο της GVK στο προκριματικό γύρο, ενώ εξίσου εύκολη (3-0 σετ) ήταν και η επικράτησή της στον προημιτελικό με αντίπαλο την Πράμεν Μογκίλεφ.
 
Στα ημιτελικά όμως, η αντίπαλος του Φοίνικα ηττήθηκε στις λεπτομέρειες (2-3 σετ) από την μετέπειτα κάτοχο του τροπαίου Στρόιτελ Μινσκ, για να καταλάβει τελικά την 3η θέση, επικρατώντας στον μικρό τελικό της Μπάτε Μπορίσοφ με 3-1 σετ.
Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject