Print this page
09-02-2014

Το τρίποντο της... χρονιάς η Κηφισιά 3-1 τον Ολυμπιακό (φωτό)

Rate this item
(2 votes)
Η Κηφισιά έκανε άλλη μία ανατροπή σε αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό την εφετινή σεζόν. Παρότι αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Ζόραν Γιοβάνοβιτς (έχει πάθει τράβηγμα στον τετρακέφαλο) αλλά και τον Δημήτρη Σουλτανόπουλο (αποχώρησε μετά τους πρώτους πόντους με θλάση στη γάμπα) νίκησε 3-1 σετ τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη και έμεινε μόνη στη 2η θέση της βαθμολογίας.
Ο Ολυμπιακός έκανε τη χειρότερη εμφάνιση της σεζόν και απώλεσε την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Εθνικό ο οποίος έχασε από την ΑΕΚ με 3-1 σετ.
 
Η Κηφισιά όχι μόνο πέρασε μόνο στην 2η θέση αλλά κράτησε και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας τόσο με τον Ολυμπιακό, όσο και με τον Φοίνικα Σύρου.
 
Είναι εντυπωσιακό ότι η Κηφισιά αγωνίστηκε με τους εφεδρικούς αλλά έμπειρους Γιώργο Λένα (εφέτος αγωνίστηκε πρώτη φορά βασικός διαγώνιος και πήρε 5 μπλοκ) και τον Βαγγέλη Μουρούτη που την Δευτέρα έχει προγραμματίσει να κάνει χειρουργική επέμβαση κύστης κόκκυγος και μάλιστα είχε μπει στο νοσοκομείο και βγήκε ειδικά για τον αγώνα!
 
Κορυφαίοι της Κηφισιάς εκτός από τους Λένα, Μουρούτη ήταν οι «δαιμόνιοι» Θανάσης Πρωτοψάλτη, Ιγκόρ ντε Σόουζα με τον πρώτο να σημειώνει 27 πόντους (25/36 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 46% υπ - 38% άριστες).
 
«Αιφνιδίασε» τον Ολυμπιακό
 
Παρότι είχε πολλές εφεδρείες η Κηφισιά μπήκε δυναμικά στον αγώνα «αιφνιδιάζοντας» τον Ολυμπιακό ο οποίος πίστεψε σε άνετη επικράτηση. Με τον Γιώργο Λένα διαγώνιο η Κηφισιά μπήκε με προβάδισμα 5-3 ενώ το μπλοκ του Παπαγγελόπουλου στον Σμαραγδή και δύο ωραίες ενέργειες από τον Πρωτοψάλτη έφεραν το 9-6 και 11-9 για τους φιλοξενούμενους. Ο Ολυμπιακός με τα σερβίς του Γιούρισιτς χάλασε την υποδοχή της ομάδας του Κώστα Αρσενιάδη καταφέρνοντας σερί 5-0 για το 14-11. Αν και ο Ολυμπιακός έφτασε με +4 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, η Κηφισιά απάντησε με τα σερβίς του Ντε Σόουζα για σερί 4-0 και την ισοφάριση (16-16).

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξεφύγει και πάλι με δύο επιθέσεις του Γιορντάνοφ για το 23-19, αλλά οι πεισματάρηδες κηφισιώτες μείωσαν σε 23-21 με χαμένο σερβίς Χριστοφδέλη και επίθεση Πρωτοψάλτη. Το σετ τελείωσε 25-22 με επιθέσεις Καλντέιρα και Γιορντάνοφ.
 
Η ισοφάριση
 
Και στο 2ο σετ ο Ολυμπιακός δεν έδειξε τον απαιτούμενο σεβασμό στον αντίπαλο του που έπαιζε ελεύθερα και κατάφερε με τα σερβίς του Πρωτοψάλτη να κάνει σερί 4-0 και να εξανεμίσει το αρχικό «ερυθρόλευκο» προβάδισμα με 9-6. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι το 16-16. Ο Παπαγγελόπουλος έδωσε προβάδισμα 17-16 και στην επόμενη φάση ο Πρωτοψάλτης με άσσο έκανε το 18-16. Ο Καλντέιρα μείωσε σε 18-17 αλλά ο Παπαγγελόπουλος με νέο πλασέ έκανε το 19-17 και στο σερβίς πήγε ο Ρούσσης και με έναν άσσο αλλά και το μπλοκ του Ντε Σόουζα στον Γιορντάνοφ έκανε το 21-17. Η Κηφισιά κράτησε την πολύτιμη διαφορά για το 25-22 για το 1-1 σετ.
 
Τα σερβίς Νικολάκη, Λένα
 
Η απώλεια του 2ου σετ δεν αφύπνισε τον Ολυμπιακό και η Κηφισιά δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Έτσι στο 3ο σετ μετά το 5-4 που διαμορφώθηκε με τον άσσο του Καλντέιρα η Κηφισιά απάντησε με σερί 5-0 καθώς τα σερβίς του Νικολάκη «σκόρπισαν» την υποδοχή του Ολυμπιακού και οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν 10-6. Ο Ολυμπιακός έπαιζε σαν υπνωτισμένος και ο Λένας με τον Μουρούτη έφεραν νέο σερί 5-0. Ο Λένας έκανε το 14-11 με επίθεση και με σερί στο σερβίς το σκορ ανέβηκε στο 18-11. Ο Ολυμπιακός το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τα σερβίς του Σωτηρίου που στο μεταξύ μπήκε στη θέση του Καλντέιρα. Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 23-22 πάλι με τον Σωτηρίου αλλά ο Ντε Σόουζα με επίθεση έκανε το 24-22 και το σετ τελείωσε με άουτ επίθεση του Γιορντάνοφ.  
 
Χαριστική βολή από Πρωτοψάλτη
 
Στο 4ο σετ όλοι περίμεναν την αντίδραση του Ολυμπιακού που δεν ήρθε ποτέ καθώς η Κηφισιά συνέχισε την τακτική της σε υποδοχή και ανάπτυξη, ο Πρωτοψάλτης σήκωσε την ομάδα επάνω του και η Κηφισιά ξέφυγε 6-3 και 10-6. Το +4 κρατήθηκε μέχρι το 14-10 και το... κοντέρ ανέβασε τη διαφορά στο +6 με τον άσσο του Μουρούτη και το ατομικό μπλοκ του Λένα πάνω στον Γιορντάνοφ. Μέχρι το τέλος του σετ δεν άλλαξε κάτι και η Κηφισιά πήρε δίκαια τη νίκη.
 
Διαιτητές: Γεωργουλέας – Μουλά Ειρ

Η διακύμανση
1ο σετ: 5-8, 16-12, 21-19, 25-22
2ο σετ: 8-5, 15-16, 17-21, 22-25
3ο σετ: 6-8, 11-16, 16-21, 22-25
4ο σετ: 5-8, 10-16, 14-21, 20-25

Τα σετ: 1-3 (25-22, 22-25, 22-25, 20-25)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δ. Καζάζης): Χριστοφιδέλης 3 (3/9 επ, 51% υπ, 36% άριστες), Γιούρισιτς, 7 (4/7 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Καλντέιρα 10 (7/20 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 31% υπ-19% άριστες), Γιορντάνοφ 31 (28/54 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Σμαραγδής 6 (4/9 επ, 2 μπλοκ), Κουρνέτας / Στεφάνου (λ – 64% υπ – 56% άριστες), Μαρούλης 2 (1/2 επ, 1 μπλοκ), Κιόσης 2 (1/2 επ, 1 μπλοκ), Σωτηρίου 9 (8/12 επ, 1 άσσος).

ΚΗΦΙΣΙΑ (Αρσενιάδης): Νικολάκης 5 (3/4 επ, 2 μπλοκ), Λενας 9 (4/10 επ, 5 μπλοκ), Σουλτανόπουλος 2 (2/3 επ), Ντε Σόουζα 16 (12/30 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ, 63% υπ – 47% άριστες), Πρωτοψάλτης 27 (25/36 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 46% υπ - 38% άριστες), Παπαγγελόπουλος 11 (8/15 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ) / Ταμπουρατζής (λ – 64% υπ – 48% άριστες), Κούνας, Ρούσσης 1 (άσσος), Μουρούτης 7 (4/8 επ,  2 άσσοι, 1 μπλοκ)
 
*Μετά το τέλος του αγώνα ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης συνεχάρη τους παίκτες του ΑΟΚ.
 
*Πριν τον αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της «Θύρας 7» ενώ οι παίκτες του Ολυμπιακού και οι προπονητές φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια.
 
 
«Δεν το πίστευα»
 
Ο Γιώργος Λένας που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Κηφισιάς δήλωσε: «Όχι δεν το πίστευα στην αρχή αυτό που έγινε σήμερα. Ούτε ότι θα παίξω βασικός. Τέτοια νίκη δεν εχει ξαναγίνει, μακάρι να γίνονται συνέχεια τέτοιες νίκες αλλά δεν το βλέπω. Τα παιδιά παίξανε πολύ καλά, ήταν όλοι απίστευτοι. Μου άρεσε που έπαιξα το ευχαριστήθηκα και μακάρι να μου ξαναδωθεί η ευκαιρία να το ευχαριστηθώ. Ήμουνα με τον κύριο Αρσενιάδη σε Παγκράτι, Μεταμόρφωση. Το μπλοκ στον Γιορντάνοφ δεν νομίζω να ξαναγίνει ποτέ, εκείνη την στιγμή απλά τρελαίνεσαι».
 
 
«Γκρεμίσαμε ότι χτίσαμε»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης δήλωσε: «Δεν πήγε τίποτε καλά. Ο συνδυασμός της κούρασης με την υποτίμηση του αντιπάλου λόγω των ελλείψεων που είχε μας επηρέασαν. Δεν δείξαμε την απαιτούμενη σοβαρότητα. Το ματς γύρισε και δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε. Είναι μία ήττα που επί της ουσίας δεν σημαίνει κάτι γιατί έχουμε ακόμα πολύ δρόμο αλλά γκρεμίζει ότι καλό έχουμε χτίσει τον τελευταίο μήνα. Όσο και να παίζαμε σήμερα δεν θα άλλαζε κάτι. Στο μυαλό μας υπήρχε η άποψη ότι θα έχουμε εύκολη μέρα αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε στην πράξη. Ήταν ήττα ψυχολογίας. Μας κλονίζει την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία και πρέπει να βρούμε τρόπο να αντιδράσουμε. Πικράναμε τον κόσμο. Η εικόνα μας ήταν αποκαρδιωτική. Θα προσπαθήσουμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας για να αντιμετωπίσουμε την Κουμπέρνια Νίζνι Νόβγκοροντ. Έτσι κι αλλιώς ο αγώνας θα ήταν δύσκολος αλλά τώρα τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα».

 

«Δύσκολη ημέρα»

O κεντρικός του Ολυμπιακού Μίλαν Γιούρισιτς δήλωσε: «Ήταν μια άσχημη μέρα για όλους μας. Τίποτα δεν δούλεψε από την πλευρά μας μπλοκ, υποδοχή, σε όλα τα στοιχεία του αγώνα ήμασταν κακοί. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες μόνο μια άσχημη μέρα και ελπίζω να μην συμβεί ξανά».

 

«Έγινε αυτό που δεν έχει ξαναγίνει»

Ο προπονητής του Α.Ο.Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης δήλωσε μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού: «Είναι μία απίστευτη νίκη. Μας έλειπε ο βασικός διαγώνιος, ο Γιοβάνοβιτς. Έχει πρόβλημα στον τετρακέφαλο. Ο Σουλτανόπουλος ξεκίνησε αλλά είχε πρόβλημα στη γάμπα. Ο Μουρούτης έχει κι αυτός πρόβλημα. Ο Κόβαλτσουκ δεν αγωνίστηκε λόγω του καρτολίνο. Ο Λένας μας βοήθησε πολύ. Σήμερα έγινε αυτό που δεν έχει ξαναγίνει. Παίξαμε καλό βόλεϊ και ίσως και ο Ολυμπιακός να μην το περίμενε. Εμείς ξέραμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλά και χωρίς τους Γιοβάνοβιτς, Σουλτανόπουλο. Όπως βλέπετε όλα γίνονται. Έχω πολύ καλούς αθλητές, πολύ καλή πάστα ανθρώπων και ολοκληρωμένων αθλητών. Δεν κάνουμε μαγικά. Ότι κάνουμε προέρχεται από σκληρή δουλειά. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Ανησυχώ μόνο για τους τραυματισμούς. Δεν μας ενδιαφέρει η ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό αλλά να μείνουμε στην 4αδα. Ακόμα έχουμε πολύ δρόμο και δύσκολο πρόγραμμα. Ανεξάρτητα από το εάν θα μπούμε ή όχι στην 4αδα είμαι ευχαριστημένος. Είναι σημαντικό που παίξαμε αυτό το βόλεϊ».

 

Στη φωτογραφία ο Θανάσης Πρωτοψάλτης καρφώνει μπροστά από το μπλοκ του Ολυμπιακού.

 
 
 
 
 

AdmirorGallery 4.5.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.