Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
05-03-2014

Ο Ελγκέτα στην προπόνηση της ΑΕΚ: «Θα παίζουμε πάντα με καρδιά»

Rate this item
(0 votes)
Από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο «Μάκης Λιούγκας» της Γλυφάδας βρέθηκε ο Χόρχε Ελγκέτα. Ο Χόρχε Ελγκέτα έφτασε το μεσημέρι (της Τετάρτης) στην Αθήνα, έκανε μια μικρή στάση στο ξενοδοχείο του, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής, Κωνσταντίνο Κοτσάτο, και στη συνέχεια πήγε κατευθείαν στο γήπεδο όπου είχε προπόνηση η ομάδα.
Ο 44χρονος Αργεντινός τεχνικός ο οποίος συμφώνησε σε 2ετή συνεργασία με την ΑΕΚ γνωρίστηκε με τον Άκη Φλαούνα και τους παίκτες. Στη συνέχεια παρακολούθησε την προπόνηση ενώ στο τέλος είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον Πέτρο Πέτρογλου με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στην Ορεστιάδα.

Ο Ελγκέτα δήλωσε χαρούμενος για τον ερχομό του στην Ελλάδα και για τη συνεργασία του με την ΑΕΚ.

«Περίμενα από καιρό να επιστρέψω στην Ελλάδα την οποία αγαπώ και έχω φίλους. Τα 4 χρόνια που έπαιξα εδώ ήταν από τα καλύτερα της καριέρας μου. Ήθελα να επιστρέψω και μόλις έμαθα για την πρόταση της ΑΕΚ είπα αμέσως το «ναι».

Για συγκεκριμένους στόχους δεν μπορώ να μιλήσω αυτή τη στιγμή. Ήρθα στην Ελλάδα για να δουλέψω. Επιδίωξή μου είναι μέσα σε οικογενειακό κλίμα να δημιουργήσω μια ομάδα που θα παίζει καλό βόλεϊ. Όλα τα άλλα έπονται…

Είμαι σίγουρος για τον εαυτό μου. Ξέρω τι θέλω. Έχω δουλέψει 4 χρόνια ως προπονητής. Ο ξενιτεμός δεν με φοβίζει. Πατάω γερά στα πόδια μου και το μυαλό μου είναι στο κεφάλι μου. Δεν φοβάμαι να αναλαμβάνω την ευθύνη στις ήττες.

Ο κόσμος είναι ο 7ος και ο 8ος παίκτης κάθε ομάδας. Είναι σημαντικό να είναι δίπλα μας στα εντός και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Δεν μου αρέσουν οι όρκοι και οι υποσχέσεις. Να ξέρει μόνο ο κόσμος ότι θα παίζουμε πάντα με καρδιά».

*O Eλγκέτα είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον Πέτρο Πέτρογλου με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στην Ορεστιάδα τη σεζόν 2000-01. Ο Πέτρογλου εξακολουθεί να νιώθει ενοχλήσεις στην ποδοκνημική ακολούθησε μόνο ένα μέρος του προγράμματος και υποβλήθηκε σε μαγνητική. Αντίθετα σε φουλ ρυθμούς γυμνάστηκε ο Ηρακλής Παπαδόπουλος ο οποίος προέρχεται από αρθροσκόπηση.

*Στην ΑΕΚ κρατούν χαμηλούς τόνους για την κλήρωση που έφερε την Κηφισιά αντίπαλο στο Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδος. Τόσο ο Άκης Φλαούνας, όσο και οι παίκτες θεωρούν ότι η αποστολή τους θα είναι δύσκολη και προετοιμάζονται για γερή μάχη στην Καλαμάτα. Όμως προς το παρόν το μυαλό τους είναι στο σαββατιάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Κηφισιά στη Γλυφάδα.

Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject