Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
10-03-2014

18 χρόνια από τον θρίαμβο του Ολυμπιακού και ο Χριστοφιδέλης θυμάται...

Rate this item
(0 votes)
Δεκαοχτώ χρόνια πέρασαν από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Βόλεϊ από την ομάδα Ανδρών του Ολυμπιακό. Το ημερολόγιο έγραφε 10 Μαρτίου 1996 και ο Ολυμπιακός είχε γενέθλια. Ο Ολυμπιακός επικρατούσε στο κατάμεστο  ΣΕΦ  με 3-2 στον τελικό της διοργάνωσης της γερμανικής Μπάγερν Βούπερταλ και κατακτούσε την ευρωπαϊκή κορυφή...
Ο τίτλος αυτός ήταν και ο πρώτος ευρωπαϊκός στην ιστορία του Ολυμπιακού σ’ όλα τα αθλήματα. Έκτοτε ακολούθησαν τρεις ευρωπαϊκές κούπες στο μπάσκετ, άλλη μια στο βόλεϊ, δυο στο πόλο και μια στην πάλη. Ο Ολυμπιακός σ’ εκείνο το σπουδαίο ματς είχε προπονητή τον Γιάννη Λάιο  οποίος είχε χρησιμοποιήσει  τους: Γκιούρδα, Μουστακίδη, Ερνάντες , Σάντσες, Τσακιρόπουλο, Ντράγκοβιτς, Χριστοφιδέλη, Αμαριανάκη ενώ αναπληρωματικοί ήταν οι: Λυκούδης, Θεοδωρίδης, Δούκας, Μιχαλόπουλος.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Κώστας Χριστοφιδέλης τότε ήταν αμούστακο παιδί και αγωνιζόταν για πρώτη χρονιά στην ομάδα του Πειραιά. Θεωρεί τον εαυτό του ευλογημένο που κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων στην πρώτη του χρονιά και τονίζει πως αυτός ο τίτλος έχει σημαδέψει την καριέρα του.
 
«Αρχικά θέλω να σου ευχηθώ χρόνια πολλά στον Ολυμπιακό. Εύχομαι να συνεχίσει μαζί με τον κόσμο του στο δρόμο των επιτυχιών. Τώρα όσο αφορά το 1996 ήταν η πρώτη μου χρονιά στον Ολυμπιακό και ήταν μαγική. Αυτός ο τίτλος σημάδεψε την καριέρα μου και φυσικά την ιστορία του συλλόγου. Θυμάμαι στον τελικό ένα τεράστιο γήπεδο, όπως είναι το ΣΕΦ, να είναι γεμάτο και ο κόσμος να μην σταματά να φωνάζει. Εγώ είχα έρθει από την Καβάλα και το μικρό γήπεδο της και προσγειώθηκα στον τελικό του ΣΕΦ. Είμαι πάρα πολύ τυχερός που ήμουν μέλος της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού που κατέκτησε Ευρωπαϊκό τίτλο και διπλά τυχερός που είχα συμπαίκτες μου μεγαθήρια του στο παγκόσμιο βόλεϊ. Η ομάδα πήρε και το Τοπ Τιμς Καπ το 2005 αλλά ο πρώτος τίτλος δεν μπορεί να συγκριθεί. Αυτό που πιστεύω είναι ότι εάν ένας σύλλογος στο βόλεϊ πάρει πάλι Ευρωπαϊκό τίτλο αυτός μπορεί να είναι μόνο ο Ολυμπιακός. Έχει τον κόσμο, έχει μια διοίκηση που σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές είναι σε όλα συνεπής και έχει και την δυναμική να φτιάξει μια ομάδα που θα το καταφέρει», τόνισε ο Κώστας Χριστοφιδέλης.
 
Πηγή: olympiacos.org
Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject