Print this page
24-03-2014

Υπόσχεση για τίτλο από Τζούριτς, Φιλίποφ

Rate this item
(0 votes)
Τα φώτα του φάιναλ-4 στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών έσβησαν στην Άγκυρα με τους δύο Έλληνες Δημήτρη Τζούριτς και Ντίμα Φιλίποφ να ανεβαίνουν στο βάθρο. Aμφότεροι έδωσαν υπόσχεση να παλέψουν για να κατακτήσουν και τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης που δεν έχει κατακτήσει ποτέ καμία ελληνική ομάδα και κανείς Έλληνας βολεϊμπολίστας.
Η ρωσική Μπελογκόριε Μπέλγκοροντ κατάκτησε το τρίτο χρυσό μετάλλιο, η Χάλκμπανκ του Δημήτρη Τζούριτς έγινε η πρώτη τουρκική ομάδα που αγωνίστηκε σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ και η πολωνική Γιαστρέμπσκι του Ντίμα Φιλίποφ πήρε το χάλκινο μετάλλιο από την δις πρωταθλήτρια Ζενίτ Καζάν. Για δεύτερη φορά στην ιστορία και πρώτη μετά το 2002 στο Οπόλε είχαμε δύο Έλληνες σε δύο διαφορετικές ομάδες πάνω στο βάθρο.
 
Η επόμενη ημέρα βρίσκει τον Δημήτρη Τζούριτς με ανάμεικτα συναισθήματα. Είχε μία τρίτη θέση με την ιταλική Τρεντίνο και τώρα δεύτερη θέση με την Χάλκμπανκ. Η απώλεια του 4ου σετ από 22-17, ο τραυματισμός του που θα τον αφήσει τουλάχιστον εκτός γηπέδων για δύο μήνες και η απουσία επίσημης ελληνικής αντιπροσωπείας στο φάιναλ-4 δεν τον αφήνουν να χαρεί όπως θα ήθελε αυτή την επιτυχία. Με δηλώσεις του στο volleyleague.gr ο Τζούριτς είπε:
 
«Ανέβηκα ένα βήμα πιο ψηλά στο βάθρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο τελικός ήταν μια μεγάλη εμπειρία αλλά μου ήρθε άσχημα η απώλεια του 4ου σετ από 22-17. Μπορούσαμε να το πάρουμε και να πάμε στο τάι μπρέικ. Εκεί θα ήταν όλα διαφορετικά. Η Μπέλγκοροντ θα πιέζονταν περισσότερο. Θεωρώ μεγάλη επιτυχία που πιέσαμε τόσο πολύ την ρωσική ομάδα. Είναι πολύ δυνατή ομάδα. Έχει φοβερή δύναμη στο σερβίς, στην επίθεση και στο μπλοκ. Πιστεύω επίσης πως εάν η ομάδα μου είχε περισσότερα ματς με όλους τους ξένους γιατί στο τουρκικό πρωτάθλημα παίζουν μόνο οι τρεις τότε θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Εύχομαι τα επόμενα χρόνια να τα καταφέρω. Στεναχωρήθηκα πολύ που δεν είδα στην Άγκυρα κάποιον παράγοντα του ελληνικού βόλεϊ. Έπαιζαν δύο Έλληνες στο φάιναλ-4 και δεν είχαμε έναν άνθρωπο να βγάλουμε μια φωτογραφία. Δυστυχώς εγώ πρέπει να σταματήσω τώρα. Ήθελα να παίξω σε αυτό το φάιναλ-4. Το περίμενα επτά μήνες. Τουλάχιστον για δύο μήνες πρέπει να κάνω θεραπεία λόγω κάταγμα κοπώσεως. Θα πάω άμεσα στην Ιταλία για θεραπεία. Θα χάσω σίγουρα το Κύπελλο στην Τουρκία και τους πρώτους αγώνες των πλέι οφ. Ίσως προλάβω τους τελικούς του τουρκικού πρωταθλήματος. Όλα θα εξαρτηθούν από τις ιατρικές εξετάσεις που θα κάνω και το πρόγραμμα των γιατρών».
 
Ο Ντίμα Φιλίποφ που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με την πολωνική Γιαστρέμπσκι είπε με δηλώσεις του στο volleyleague.gr:  «Ευχαριστήθηκα πολύ τη διοργάνωση. Όλα ήταν τέλεια, ο κόσμος, οι ομάδες, η οργάνωση . Αγωνιστικά πετύχαμε να ανέβουμε στο βάθρο. Χιλιάδες βολεϊμπολίστες σταμάτησαν το βόλεϊ κι έμειναν με την πίκρα που δεν έπαιξαν σε ένα Φάιναλ-4 Τσάμπιονς Λιγκ κι εγώ το κατάφερα. Αισθάνομαι τυχερός αλλά και δικαιωμένος που πήγα στην Γιαστρέμπσκι. Αφιερώνω το χάλκινο μετάλλιο στους γονείς μου και στους συμπαίκτες μου και επιστρέφω κι εγώ στην Πολωνία με το παράπονο που δεν ήρθε κανείς από την Ελλάδα. Πριν το φάιναλ-4 μου έστειλε μήνυμα στο τηλέφωνο για καλή επιτυχία ο προπονητής της Εθνικής ανδρών Σωτήρης Δρίκος. Μετά από μερικές ημέρες ξεκούραση θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τον τίτλο στο πολωνικό πρωτάθλημα. Σε τρεις ημέρες έχουμε τους αγώνες για να μπούμε στα ημιτελικά».