Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
07-05-2014

Συνέντευξη Καζάζη, Κουρνέτα, Στεφάνου: «Στόχος το Champions League»

Rate this item
(0 votes)
Να διατηρήσουν τα κεκτημένα και να διακριθούν στο Champions League της επόμενης περιόδου επιθυμούν στον Ολυμπιακό. Τουλάχιστον αυτό τόνισε στην εκπομπή «ΣΤΟ ΦΙΛΕ» και στον Παντελή Λώλη ο κόουτς Δημήτρης Καζάζης, ο αρχηγός Κώστας Χριστοφιδέλης, ο Γιώργος Στεφάνου και ο Βασίλης Κουρνέτας. Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης…
Καζάζης: «Ξέραμε ότι θ' αντιμετωπίσουμε μεγάλη αντίσταση και ήταν πολύ καθοριστικό το πρώτο σετ. Ο Μενέλαος βοήθησε πολύ και το κατακτήσαμε. Στο δεύτερο σετ είχαμε τον έλεγχο, παίζαμε σωστά, αλλά κάναμε κάποια λάθη. Βιαστήκαμε να τελειώσουμε το σετ. Έγινε κι ένα διαιτητικό λάθος αλλά τα παιδιά έμειναν ψύχραιμα και το πήραμε».
Χριστοφιδέλης: «Μέχρι να τελειώσουν τα σετ με όσα έγιναν φέτος δεν είπα τελείωσε. Είσαι συγκεντρωμένος πάντα κι αυτό ήταν το κλειδί για την κατάκτηση του σετ και της νίκης. Τα δύο πρώτα σετ ήταν γροθιά στο στομάχι για τον Εθνικό. Έχασε την ψυχραιμία και την αυτοπεποίθησή του».
 
Στεφάνου: «Η σειρά των τελικών ήταν ενδιαφέρουσα. Ο Εθνικός προσπάθησε πολύ αλλά αντιδράσαμε. Πριν τον τρίτο τελικό έφτασαν στα όρια τους και εκεί το πήραμε. Η εξέλιξη του τρίτου σετ ήταν αναμενόμενη, μετά το 0-2. Έπαψαν να πιστεύουν».
 
Κουρνέτας: «Η ομάδα είχε την ηρεμία της μετά το 2-0. Ήταν δύσκολο να γυρίσει η σειρά. Το ξέραμε αυτό. Αν ήμασταν σοβαροί το ξέραμε ότι το παιχνίδι θα γείρει προς το μέρος μας. Είχαμε και δυνάμεις, παρά τους τραυματισμούς. Φάνηκε και στους αγώνες με την Σύρο που πήγε στα πέντε παιχνίδια. Η ομάδα έχει παιδιά με εμπειρία και ήξεραν τι πρέπει να κάνουν».
 
Η δυσκολότερη στιγμή της χρονιάς...
 
Καζάζης: «Πήρα πολλά χαρτιά τραυματισμών από το ιατρικό επιτελείο. Όλο προβλήματα και ήταν δύσκολος ο σχεδιασμός. Δεν πιστεύω πως μπορεί να ξαναγίνει το ίδιο πάλι. Δεν μπορείς να έχεις χημεία, να έχεις προπονήσεις με τόσους τραυματισμούς. Ειδικά, δεν είχαμε ποτέ δύο πασαδόρους. Ο Μπόμπι (Γιορντάνοφ) πέρυσι δεν έλειψε μέρα και φέτος είχε τόσα προβλήματα. Ίσως όμως γι' αυτό ο τίτλος είναι πιο γλυκός».
 
Χριστοφιδέλης: «Ήταν γενικά δύσκολη χρονιά με τραυματισμούς και αντιξοότητες. Χάσαμε παίκτες με σημαντικούς τραυματισμούς. Αυτό που μένει είναι ένα κρίμα για τα παιδιά το Νίκο και τον Θάνο που είχαν τους σοβαρότερους τραυματισμούς. Με την στήριξή μας όμως θα είναι έτοιμα τα παιδιά για τη νέα σεζόν».
 
Στεφάνου: «Όσο ζεις μαθαίνεις αλλά το φετινό ήταν ανεκδιήγητο. Τόσοι τραυματισμοί μαζί ήταν απίστευτο. Με  τον τραυματισμό του Νίκου (Σμαραγδή) λόγου χάρη δεν χαρήκαμε το Κύπελλο».
 
Κουρνέτας: «Πάντα πανηγυρίζω τους τίτλους αλλά ήταν η λήξη μιας χρονιάς δύσκολης με αμφισβήτηση για μας. Όταν ο Ολυμπιακός δεν είναι πρώτος είναι είδηση και θέμα. Ωστόσο καταφέραμε παρά τα προβλήματα να βρούμε τις δυνάμεις και να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ήταν άθλος αυτό που πετύχαμε».
 
Για Κουρνέτα και «σάπιους»
 
Καζάζης:  «Θεωρώ πως ήταν λάθος ότι έφυγε από τον Ολυμπιακό ο Βασίλης, χωρίς να ξέρω φυσικά τους λόγους. Είναι ταυτισμένος με τον Ολυμπιακό. Δίνει πάντα και παντού το 100% αλλά στον Ολυμπιακό του βγαίνει το πάθος και η ψυχή. Ο Κουρνέτας έπρεπε να τελειώσει στον Ολυμπιακό».
 
Χριστοφιδέλης: «Μεταφορικά ο Βασίλης ήταν ο πιο «σάπιος» (γέλια). Επέστρεψε όμως για να δώσει την ψυχή του. Φυσικά και ήταν 100% επαγγελματίας σε όλες τις ομάδες του. Ο Βασίλης όταν ήμασταν χωριστά έβλεπα πως δεν έδινε την ψυχή του συγκριτικά με αυτό που έδωσε φέτος. Είναι γεννημένος για να παίζει στον Ολυμπιακό. Η ανταμοιβή του είναι οι κούπες».
 
Στεφάνου: «Μας έλειψε ο Βασίλης. Ήρθαμε κοντά όταν παίζαμε στην Πάτρα. Βλέπαμε τους τελικούς  τότε και ένιωθα ότι ο Βασίλης ήταν για τον Ολυμπιακό, εκεί ήταν το μυαλό του, του έλλειπε και περίμενε απλά να γυρίσει».
 
Κουρνέτας: «Είναι μια παρέα νεαρών αθλητών όπως ο Μαρούλης και ο Σωτηρίου. Πειραχτήρια δεν αφήνουν τίποτε να περάσει. Αυτοί μου έβγαλαν το παρατσούκλι «σάπιος». Μια φορά έκανα θεραπεία και είχε μαυρίσει λίγο το πόδι κι από τότε άρχισαν την πλάκα ότι σάπισε το πόδι του Κουρνέτα. Έκτοτε βέβαια όλοι τραυματίστηκαν και πήρε έκταση ο όρος "σάπιος"».
 
Η συμφωνία Καζάζη με Κουντούρη
 
Καζάζης: «Πριν λίγη ώρα συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο τον κ. Κουντούρη για τη νέα χρονιά. Η διοίκηση είχε...ευκαιρίες ν' αλλάξει τον προπονητή μεσούσης της περιόδου. . Ένιωσα τις απειλές αλλά δεν με απασχολούσε. Δεν είναι εγωιστικό. Όταν μίλησα με τον κ. Κουντούρη ένιωσα εμπιστοσύνη. Μεσούσης της χρονιάς μιλήσαμε του είπα γιατί ήμασταν έτσι και του είπα ποια θα είναι η συνέχεια. Αυτά που του είπα βγήκαν. Μπορεί να έχουμε πάλι τραυματισμούς του είπα, αλλά θα τα καταφέρουμε έστω και δύσκολα. Ενισχυθήκαμε φέτος αλλά είχαμε πολλούς τραυματισμούς. Αν δεν είχαμε τόσα προβλήματα θα φτάναμε στον στόχο μας πιο εύκολα. Είχα αφήσει ένα κενό στον δεύτερο διαγώνιο αλλά έβλεπα πως ο Μπόμπι πέρυσι δεν έλειψε μέρα. Αλλά βγήκαν οι τραυματισμοί».
 
Για τον σχεδιασμό της νέας σεζόν
 
Καζάζης: «Μια ομάδα που σε δύο χρόνια έχει πάρει πέντε τίτλους είναι πολύ δύσκολο να την αλλάξεις. Τουλάχιστον τη βάση. Κάποιες αλλαγές θα γίνουν αλλά πρέπει να εκτιμάς ότι έχει γίνει. Θεωρώ πως υπάρχει και αθλητική συνέχεια σε κάποια παιδιά. Ο Χριστοφιδέλης έχει τουλάχιστον 2-3 χρόνια καλά ακόμη. Είναι ο κορυφαίος ακραίος και τώρα. Μπορεί να ήταν και πριν δέκα χρόνια αλλά σε αυτό δεν φταίει ο ίδιος αλλά ίσως το ελληνικό βόλεϊ. Θα γίνουν κάποιες αλλαγές βέβαια. Θα γεμίσουμε το ρόστερ με 14 παίκτης να καλυφθούν τα προβλήματα που τυχόν προκύψουν. Θα πάμε Τσάμπιονς Λιγκ γεμάτοι σε ρόστερ».
 
Για την καλή παρέα
 
Καζάζης:  «Ο Βασίλης (Κουρνέτας), ο Γιώργος (Στεφάνου) και ο Κώστας (Χριστοφιδέλης) είναι τα μάπετ σόου της ομάδας. Γκρινιάζουν για όλα και κάνουν πλάκα συνεχώς για όλα».
 
Στεφάνου: «Το φετινό αποτέλεσμα ήρθε με μεγάλη προσπάθεια και προβλήματα που δεν ξέρει ο πολύς κόσμος. Κανείς δεν ξέρει λόγου χάρη τι κάνει ο Χριστοφιδέλης για να είναι όπως πρέπει. Πόση προπόνηση…».
 
Χριστοφιδέλης: «Αυτό που μας κράτησε φέτος είναι το χιούμορ που ξεχειλίζει, η καλή παρέα και η φιλία. Ο Βασίλης λόγου χάρη έχει τρομερό χιούμορ. Δεν ξέρω πόσο θα παίξω ακόμη. Σχέδια δεν κάνω αλλά με ενδιαφέρει να χαίρομαι ότι κάνω και να έχω διακρίσεις. Θέλω να φύγω χορτάτος και γεμάτος. Θεωρώ πως έχω να δώσω ακόμη. Μετά την οικογένειά μου το βόλεϊ είναι τα πάντα για μένα. Έχω πάρει τα πάντα από αυτό και θέλω να δώσω πίσω, είναι υποχρέωσή μου. Να βοηθήσω τα νέα παιδιά με την πείρα και τις γνώσεις μου».
 
Για την αποχώρηση Σιδηρόπουλου, Παπάζογλου
 
Καζάζης: «Χαιρέτησα μόνο τον Σιδηρόπουλο γιατί δεν ήξερα για τον Παπάζογλου ότι σταματά και αυτός. Τον τιμώ μέσα από την εκπομπή. Δύο παιδιά που τελείωσαν μέσα στην πόλη τους, είναι ότι καλύτερο. Ήταν σπουδαίοι αθλητές και αντίπαλοι και εξαιρετικά παιδιά με χαρακτήρα. Ποτέ δεν έδωσαν τροφή για πρόβλημα. Θα τους θυμόμαστε θετικά πάντα για όσα προσέφεραν και μακάρι να συνεχίσουν να προσφέρουν στο άθλημα».
 
Για τον κόσμο και την θερμή υποδοχή
 
Χριστοφιδέλης: «Δεν μπορούμε να είμαστε αχάριστοι με τον κόσμο. Μας έχει σταθεί πολύ τρία χρόνια τώρα. Έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης και συμμετοχής για τις επιτυχίες. Σημαντικός παράγοντας πάντα η παρουσία του, μας δίνει φτερά, όπως στο ματς που γυρίσαμε με την Σύρο. Δεν έχουμε παράπονο. Σίγουρα θα θέλαμε περισσότερους αλλά το βόλεϊ δεν είναι ποδόσφαιρο. Ήμαστε τυχεροί που είμαστε στον Ολυμπιακό και που στις δύσκολες αυτές εποχές βοηθά ο κόσμος και εξυγιαίνει ένα τμήμα που είχε χρέη και τώρα δεν χρωστά. Η Θύρα 7 έχει βοηθήσει τα μέγιστα σε αυτό».
 
Στεφάνου: «Έχει γίνει καλό κουμάντο από την διοίκηση και έρχονται οι επιτυχίες. Απολαμβάνουμε τους καρπούς τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Οι καλύτεροι και οι καλύτερες παίζουν στον Ολυμπιακό. Η διοίκηση της Θύρας 7 έχει τεράστια συμβολή σ’ αυτό».
Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject