Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
23-10-2014

Μέλκας: «Το πιο δύσκολο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών»

Rate this item
(0 votes)
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Γ.Σ.ΛΑΜΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΛΚΑΣ: Ο Γιάννης Μέλκας μετά τη Νίκη Αιγινίου ανέλαβε άλλη μία δύσκολη αποστολή που δεν είναι άλλη από τον στόχο της παραμονής του Γ.Σ.Λαμία στην Volleyleague για 10η σεζόν. Το έργο του ήταν δύσκολο καθώς έπρεπε να χτίσει από το μηδέν μία νέα ομάδα που θα αντέξει τον ανταγωνισμό.
«Δεν φοβάμαι τα δύσκολα όταν υπάρχει καλή διάθεση και θέληση από τις διοικήσεις και τους παίκτες που επιλέγω να συνεργαστώ. Ξέρουμε πως μπαίνουμε στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Και πάλι εφέτος δεν υπάρχει ομάδα που μπορεί να υστερήσει αλλά στο τέλος κάποιος θα πάρει το πρωτάθλημα και κάποιες ομάδες θα πέσουν».
 
Ποιος είναι ο στόχος της Λαμίας στο φετινό πρωτάθλημα;
 
«Με τα σημερινά δεδομένα στόχος δικός μας είναι η παραμονή στην κατηγορία κι αν είναι δυνατόν να μπούμε στην 8αδα ώστε να αποφύγουμε τα πλέι άουτ».
 
Ποιο είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;
 
«Ξεκάθαρο φαβορί είναι ο Ολυμπιακός, όχι μόνο βάσει του ρόστερ που έχει δημιουργήσει αυτή τη στιγμή, αλλά και της νοοτροπίας που έχει χτίσει ως ομάδα, την εμπειρία που έχει από τον πρωταθλητισμό και τους τίτλους των τελευταίων ετών».
 
Ποιες θα είναι οι ομάδες που θα τον απειλήσουν και έχουν προβάδισμα για την 4αδα;
 
«Ο βασικός αντίπαλος του Ολυμπιακού θα είναι ο ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα θα παλέψουν για την είσοδο στην 4αδα ο Φοίνικας Σύρου, ο Παμβοχαϊκός, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ενδεχομένως η Κηφισιά που έχει κρατήσει το βασικό της κορμό».
 
Οι ομάδες που θα κινδυνεύσουν να μπουν στα πλέι άουτ ποιες είναι;
 
«Κάτω από τις ομάδες που ανέφερα και που έχουν προβάδισμα για την τετράδα, θεωρώ πως όλες οι υπόλοιπες θα παλέψουν για να αποφύγουν τη διαδικασία των πλέι άουτ. Έχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους και αυτό θα δώσει άγρια ομορφιά στο πρωτάθλημα».
 
Ποια είναι η εκτίμηση για το νέο πρωτάθλημα;
 
«Θα υπάρχει ο Ολυμπιακός και 4-5 ομάδες που θα παλέψουν για την 4αδα και οι υπόλοιπες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Ξέρουμε πολύ καλά ότι το βόλεϊ σαν άθλημα απευθύνεται στην οικογένεια. Θέλουμε περισσότερο κόσμο στα γήπεδα, οικογένειες και γυναίκες. Θεωρώ ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικό και από το περυσινό, και ακόμη ποιοτικότερο, χάρη και στους ξένους αθλητές που ήρθαν, αλλά και την εμπειρία των Ελλήνων. Το σημαντικό είναι αυτό το ωραίο θέαμα που παρουσιάζουν οι ομάδες να έχει ανταπόκριση από τα νέα παιδιά ώστε να έρθουν στο άθλημα μας».
 
Η πρεμιέρα με τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη πόσο δύσκολη θα είναι;
 
«Έχουμε μόνο ένα μικροπρόβλημα με τον Αλεξίου, που ωστόσο δε νομίζω ότι θα τον αφήσει εκτός. Παίζουμε με τον Εθνικό στην έδρα του, κάτι που τον καθιστά αυτομάτως το απόλυτο φαβορί. Είναι ο περυσινός φιναλίστ του πρωταθλήματος, εμείς μέσα από αυτά τα παιχνίδια θέλουμε να μπούμε σε μια διαδικασία να γινόμαστε ανταγωνιστικοί και σε τέτοιου είδους ματς, θα κάνουμε και το σκάουτινγκ του Εθνικού και θα πάμε στην Αλεξανδρούπολη για να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».
 
 
Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject