Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
10-11-2014

Ο Ολυμπιακός 3-1 τη μαχητική ΑΕΚ στο ντέρμπι

Rate this item
(1 Vote)
Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό του φαβορί και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ που ολοκλήρωσε την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ. Με πρωταγωνιστές τους Προύσαλη, Γιούρισιτς και Κοκκινάκη η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη επικράτησε με 3-1 της μαχητικής ΑΕΚ που έχασε ευκαιρίες στο 1ο και στο 4ο σετ. O Oλυμπιακός συνεχίζει αήττητος και είναι στην κορυφή μαζί με τον Εθνικό ο οποίος λόγω καλύτερης διαφοράς στον συντελεστή πόντων (1,28 έναντι 1,26 του Ολυμπιακού) είναι στην πρώτη θέση. Την επόμενη αγωνιστική, πάντως, θα λύσουν τις διαφορές τους...
 
H AEK έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το 1ο σετ όταν δύο φορές με το σερβίς του Σταύρου Κατσανεβάκη κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ. Την πρώτη στο ξεκίνημα του σετ που ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 8-6 και η «Ένωση» ισοφάρισε 11-11 και η δεύτερη όταν και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» οικοδόμησαν διαφορά +3 (20-17) αλλά με επίθεση ο Παγιάν μείωσε 20-18, ο Κατσανεβάκης πήγε στη θέση του σερβίς και με φλοτ χάλασε την υποδοχή του Στεφάνου και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε λάθη. Η ΑΕΚ με σερί 4-0 προσπέρασε πρώτη φορά 22-20 και έφτασε μία ανάσα από την κατάκτηση του σετ με τις επιθέσεις του Παγιάν (24-22). Ο Ραντούνοβιτς έχασε το σερβίς (24-23) και ο Ολυμπιακός ευτύχησε να πάει στο σερβίς ο φορμαρισμένος Ντιάτσκοφ. Ο Ουκρανός ακραίος που ήταν κορυφαίος και στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ποσογίλνιτσα στην Αυστρία χάλασε την υποδοχή της ΑΕΚ, ο Παγιάν «συνελήφθη» από το μπλοκ των Κοκκινάκη – Ταουρίδη (24-24). Στη συνέχεια έγινε η φάση του σετ με εκατέρωθεν άμυνες και κόντρα επίθεση του Κοκκινάκη για το 25-24. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού αποθέωναν τους παίκτες του Δημήτρη Καζάζη και «απογειώθηκαν» όταν ο Ντιάτσκοφ πήρε άσσο για το 26-24 και το 1-0 σετ που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη.
 
Το δεύτερο σετ ήταν μονόλογος του Ολυμπιακού που με τα σερβίς του Προύσαλη ξέφυγε 6-0 και η ΑΕΚ φάνηκε να εγκαταλείπει τον αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι» πίστεψαν πως ο αγώνας θα τελείωνε εύκολα κι έτσι ο Δημήτρης Καζάζης βρήκε την ευκαιρία να ξεκινήσει το 3ο σετ με βασικούς τους Σωτηρίου, Τζελάτι αντί των Ντιάτσκοφ, Κλαρκ.
 
Η «Ενωση» βρήκε ευκαιρία να μπει στον αγώνα χάρις το καλό σερβίς από τον Ραντούνοβιτς που έδωσε προβάδισμα 8-4. Ο Ολυμπιακός με τους πόντους του Γιούρισιτς μείωσε σε 8-7 κι εκεί δέχτηκε κίτρινη κάρτα ο Ανδρεάδης για διαμαρτυρία. Με μπλοκ του Γιούρισιτς στον Παγιάν ο Ολυμπιακός ισοφάρισε 9-9 αλλά η ΑΕΚ με νέα πίεση στο σερβίς και πόντους του Παγιάν ξέφυγε 17-13. Ο Ολυμπιακός με πόντους Τζελάτι, Ελγκέτα ισοφάρισε 21-21 αλλά με τους Παγιάν Ραντούνοβιτς η ΑΕΚ ξέφυγε 24-21 και παρότι μείωσε ο Ολυμπιακός ο Παγιάν τελείωσε το σετ 25-23.
 
Στο 4ο σετ η ΑΕΚ έδειξε ικανή ακόμα και για την ισοφάριση καθώς προηγήθηκε με 4-0 και 6-3, αλλά ο Ολυμπιακός με τους Ντιάτσκοφ, Κλαρκ να επιστρέφουν στον αγώνα ισοφάρισε 6-6. Οι δύο ομάδες έδωσαν μεγάλες μάχες και η ΑΕΚ έφτασε πρώτη στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Ο Κοκκινάκης ισοφάρισε και ο Προύσαλης με φοβερό ρυθμό στο σερβίς έκανε σερί 4-0 εκτοξεύοντας τη διαφορά στο 20-16 κρίνοντας και τον αγώνα.
 
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Γεωργουλέας
 
Η διακύμανση:
1ο σετ: 9-6, 16-13, 20-21, 26-24
2ο σετ: 8-1, 16-8, 21-12, 25-14
3ο σετ: 4-8, 13-16, 19-21, 23-25
4ο σετ: 8-7, 15-16, 21-17, 25-21
 
* Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 4 άσσους, 55 επιθέσεις, 13 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων. Οι πόντοι της ΑΕΚ προήλθαν από 3 άσσους, 52 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 23 λάθη αντιπάλων.
 
Τα σετ: 3-1 (26-24, 25-14, 23-25, 25-21)
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης): Γιούρισιτς 14 (10/14 επ, 4 μπλοκ), Ντιάτσκοφ 11 (8/13 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ 44% υπ - 44% άριστες), Προύσαλης 3 (1/2 επ, 2 άσσοι), Κοκκινάκης 13 (12/19 επ, 1 άσσος, 69% υπ-56% άριστες), Κλαρκ 9 (8/14 επ, 1 μπλοκ), Τακουρίδης 10 (6/8 επ, 4 μπλοκ) / Στεφάνου (λ - 77% υπ - 62% άριστες), Μαρούλης, Σωτηρίου 5 (5/8 επ, 37% υπ - 26% άριστες), Πελεκούδας 1 (μπλοκ), Τζελάτι 6 (5/11 επ, 1 μπλοκ).
 
ΑΕΚ (Ελγκέτα): Ωρολογάς 3 (3/7 επ, 54% υπ - 38% άριστες), Κατσανεβάκης 9 (6/11 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Ραντούνοβιτς 10 (9/22 επ, 1 άσσος, 51% υπ -38% άριστες), Παγιάν 31 (28/50 επ, 3 μπλοκ), Κρνιτς 1 (άσσος), Ανδρεάδης 6 (6/9 επ) / Γκούζντα (λ - 67% υπ- 61% άριστες), Οικονόμου, Ίλιτς, Δημητρούδης.
 
O προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης ο οποίος στο τέλος του αγώνα κάθονταν στον πάγκο μαζί με τον υιό του Μιχάλη που παίζει πόλο δήλωσε: «Αν δεν είσαι συγκεντρωμένος και δεν δίνεις το 100% δεν έχεις τύχη, σε κανένα άθλημα. Λέτε όλοι ότι ο Ολυμπιακός έχει πολλούς παίκτες και βάθος στον πάγκο. Εγώ πρέπει να το δω να συμβαίνει στο γήπεδο. Παίζουν όλοι για να είναι ετοιμοπόλεμοι. Από το παιχνίδι κερδίσαμε αρκετά πράγματα, εκτός από τους τρεις βαθούς. Βλέπω παίκτες, συμπεριφορες, βλέπω τα πάντα. Είναι σημαντικό ότι δεν έχουμε καμία απώλεια και πάμε να παίξουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Εσείς οι δημοσιογράφοι είναι κακό που λέτε ότι ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Είναι φυσιολογικό να παίζουν ελεύθερα ως αουτσάιντερς. Όταν ήμουν κι εγώ σε αυτή την ομάδα, είχαμε τα ίδια προβλήματα, αλλά νικούσαμε τον Παναθηναϊκό και τον Ηρακλή, των 2-3 εκατομμυρίων. Οι παίκτες της ΑΕΚ α΄φησαν τα προβλήματα στην άκρη και ήταν ανταγωνιστικοί».
 
Ο κεντρικός του Ολυμπιακού Μίλαν Γιούρισιτς είπε: «Κρατάμε τους 3 βαθμούς και δουλεύουμε για να βελτιώσουμε τις εμφανίσεις μας. Πιστέψαμε πως η ΑΕΚ δεν θα είναι δυνατή και ίσως να την υποτιμήσαμε επειδή έχει προβλήματα. Επαιξε καλύτερα απ΄ότι περιμέναμε κι εμείς θέλαμε να τελειώσουμε γρήγορα τον αγώνα. Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη. Ερχονται δύσκολοι αγώνες με Εθνικό, Καζάν και ΠΑΟΚ κι εκεί πρέπει να παίξουμε καλύτερα για να πάρουμε νίκες».
 
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Μενέλαος Κοκκινάκης είπε: «Κάναμε μια ακόμα νίκη αλλά έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Ονειρευόμουν να γίνω αρχηγός στον Ολυμπιακό και χαίρομαι που έγινε, έστω και με την απουσία του Χριστοφιδέλη. Είναι μεγάλη ευθύνη και παιχνίδι με το παιχνίδι το νιώθω περισσότεροα. Ελπίζω να γίνω ο αρχηγός με τις περισσότερες νίκες».
 
Ο προπονητής της  ΑΕΚ Χόρχε Ελγκέτα δήλωσε για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό: «Παλεύουμε μέσα στο γήπεδο προσπαθώντας να αφήνουμε τα προβλήματα έξω από αυτό. Στόχος μας κάθε μέρα να γινόμαστε και καλύτεροι. Σήμερα κάναμε πολύ καλό παιχνίδι. Με Πέτρογλου και Μπουρκόφσκι θα ήμασταν άλλη ομάδα. Θέλουμε να κάνουμε αλλαγές και δεν υπάρχουν επιλογές. Η ΑΕΚ είναι μεγάλο όνομα αλλά μόνο στο ποδόσφαιρο. Ολόκληρη ΑΕΚ και δεν έχει 1.650 ευρώ για το τρανσφέρ του Μπουρκόφσκι. Θέλω να δουλέψω και να κάνω κάτι καλό στην ομάδα αλλά με αυτές τις συνθήκες.  Όταν αποφάσισα να έρθω ήξερα ότι υπήρχαν προβλήματα αλλά δεν περίμενα τόσα πολλά. Αυτή η εβδομάδα θα είναι κρίσιμη. Θα μιλήσω με τη διοίκηση και θα δούμε».

Ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ, Χόρχε Παγιάν τόνισε: «Με τόσα προβλήματα που έχουμε η ομάδα σήμερα έκανε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι απέναντι σε μια πανίσχυρη ομάδα. Μπορούμε να παίξουμε και καλύτερα. Είναι κρίμα γιατί αυτή η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες .».

Ο αρχηγός Ανδρέας Ανδρεάδης δήλωσε: «Οι παίκτες της ΑΕΚ διψούν για διακρίσεις. Το έδειξαν αυτό και σήμερα. Κάναμε πολύ καλή εμφάνιση με εξαίρεση το δεύτερο σετ. Χάσαμε το πρώτο σετ στις λεπτομέρειες από λάθη απειρίας. Ο Ολυμπιακός ίσως να μας υποτίμησε λίγο αλλά κι εμείς παίξαμε σπουδαία. Κρατάμε το πάθος που δείξαμε και πάμε στο επόμενο ματς που είναι επίσης δύσκολο,  κόντρα στον Παναθηναϊκό».
 
Ο Κροάτης πασαδόρος της ΑΕΚ Ίνοσλαβ Κρνιτς είπε: «Είχαμε τις ευκαιρίες μας να κάνουμε κάτι καλύτερο, ειδικά στο 1ο σετ που προηγηθήκαμε με 24-22. Ο Ολυμπιακός μπορεί να σου δώσει μία ευκαιρία αλλά δεν σου δίνει δεύτερη. Έχει μεγάλη ποιότητα σαν ομάδα. Εμείς κάναμε εύκολα λάθη και δεν σιγουρέψαμε το 1ο σετ. Αν το κερδίσαμε ισως κάναμε κάτι καλύτερο».
Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject