Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
13-12-2014

Η ΑΕΚ με τους ξένους 3-0 τον Γ.Σ.Λαμία

Rate this item
(2 votes)
Την δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα, την πρώτη εντός έδρας και την πρώτη μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος στις 25 Οκτωβρίου σημείωσε η ΑΕΚ που νίκησε τον Γ.Σ.Λαμία με 3-0 σετ.
Το εντυπωσιακό είναι ότι με την ΑΕΚ αγωνίστηκαν τελικά όλοι οι ξένοι, ενώ χρέη προπονητή εκτέλεσε και πάλι ο Ανδρέας Ανδρεάδης (ο Χόρχε Ελγκέτα μαζί με τον Πέτρο Πέτρογλου παρακολούθησαν τον αγώνα Ολυμπιακός - Κηφισιά). Ο Γ.Σ.Λαμία γνώρισε την όγδοη ήττα στο πρωτάθλημα και έμεινε καθηλωμένος στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.
Στο 1ο σετ οι δύο ομάδες ξεκίνησαν μαζί και έκαναν σχεδόν ίδιο αριθμό λαθών. Ο ανταγωνισμός δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλος, όμως η ΑΕΚ κατάφερε να σταθεί καλύτερα στα σημεία που χρειαζόταν, προκειμένου να φτάσει στην κατάκτηση του. Στο 23-23 ο... προπονητής Ανδρεάδης έκανε αλλαγή τον εαυτό του, κι έβαλε τον Δημητρούδη, ο οποίος αστόχησε από το σέρβις στη συνέχεια. Η Ένωση χρειάστηκε ώρα για να βρει το ρυθμό της, όντας απροπόνητη και η Λαμία αιφνιδιάστηκε αφού με άλλη ομάδα περίμενε να παίξει και με άλλη έπαιξε.
 
Στο 2ο σετ η ΑΕΚ βρήκε το ρυθμό που χρειαζόταν, ενώ η Λαμία αντίθετα αύξησε τα λάθη της. Σημαντική ήταν η συμβολή του Ραντούνοβιτς, ο οποίος βελτιώθηκε ατομικά και βοήθησε την ομάδα του στο να φτάσει στη νίκη.
 
Στην αρχή του 3ου σετ ο Χόρχε Παγιάν τραυματίστηκε. Ο Κολομβιανός διαγώνιος υπέστη διάταση στη γάμπα.
 
Στο 3ο σετ, φάνηκε από την αρχή ότι η Λαμία θα περάσει δύσκολα, αφού είχε χάσει πλέον την ψυχολογία της. Μόλις στην αρχή του, ο Παγιάν στην προσπάθεια να βγάλει την άμυνα, χτύπησε το πόδι του και δεν ξαναμπήκε. Ωστόσο δεν είναι κάτι σοβαρό. Η Λαμία ξεκίνησε με Μαδούρα αντί Χήρα και Καββαδά αντί Παπαδόπουλου, αλλά δεν μπόρεσε να βελτιώσει την εικόνα. Με τον Ραντούνοβιτς στο σέρβις η ΑΕΚ έχτισε μία μεγάλη διαφορά, ενώ στη συνέχεια από την ίδια θέση μείωσε Μαδούρας. Το παιχνίδι τελείωσε με τις επιθέσεις των Μπουρκόφσκι και Ραντούνοβιτς.
 
Στο «Μάκης Λιούγκας» της Γλυφάδας δεν υπήρχε πολύς κόσμος, ενώ στους θεατές βρέθηκαν οι Ανδρέας Ανατολιωτάκης, και από τη γυναικεία ομάδα οι Μανώλης Ρουμελιώτης και Χρήστος Δούκας.
 
Διαιτητές: Ονόπας, Μουλά Λ.
 
Διακύμανση:
1ο σετ: 8-6, 14-16, 20-21, 27-25
2ο σετ: 8-4, 16-7, 21-13, 25-18
3ο σετ: 8-3, 16-13, 21-16, 25-18
 
Τα σετ: 3-0 (27-25, 25-18, 25-18)
 
*Οι πόντοι της ΑΕΚ προήλθαν από 4 άσσους, 40 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 21 λάθη αντιπάλων και της Λαμίας προήλθαν από 2 άσσους, 32 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 12 λάθη αντιπάλων.
 
ΑΕΚ (Ανδρεάδης): Ωρολογάς 4 (4/8 επ, 82% υπ - 82% άριστες), Ραντούνοβιτς 14 (11/22 επ, 3 μπλοκ, 78% υπ - 44% άριστες), Παγιάν 13 (8/16 επ, 3 άσσοι, 2 μπλοκ), Μπουρκόφσκι 17 (11/14 επ, 6 μπλοκ), Κρνιτς, Ανδρεάδης 5 (5/5 επ) / Γκούζντα (λ, 78% υπ - 33% άριστες), Οικονόμου, Μιχαλόπουλος, Ίλιτς 2 (1/5 επ, 1 άσσος), Δημητρούδης.
 
Γ.Σ.ΛΑΜΙΑ (Μέλκας): Γκιρτζίκης 6 (5/9 επ, 1 μπλοκ), Γκιμαράες 7 (6/24 επ, 1 άσσος, 88% υπ - 46% άριστες), Μακ Κίμπιν 11 (9/16 επ 1 άσσος, 1 μπλοκ, 82% υπ - 45% άριστες), Χήρας 1 (1/3 επ), Ντε Σόουζα 5 (1/1 επ, 4 μπλοκ), Παπαδόπουλος 4 (4/8 επ) / Κουτσονίκας (λ, 56% υπ - 30% άριστες), Αλεξίου (λ, 100% υπ - 40% άριστες), Καρβούνης, Μαδούρας 6 (5/7 επ, 1 μπλοκ), Βλαχόπουλος, Καββαδάς 1 (1/6 επ).

Ο παίκτης- προπονητής της ΑΕΚ, Ανδρέας Ανδρεάδης δήλωσε για τη νίκη επί της Λαμίας:  «Ήταν μια μεγάλη νίκη που μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους Έλληνες που δεν αγωνίστηκαν καθώς την τελευταία στιγμή αποφάσισαν να συμμετάσχουν οι ξένοι. Δεν ήταν το δίκαιο αλλά ήταν το σωστό. Έτσι έπρεπε να γίνει για να χτυπήσουμε το ματς. Οι παίκτες κάναμε το χρέος μας και σήμερα. Τώρα είναι σειρά της διοίκησης να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να ενισχύσει το ρόστερ».

Ο ακραίος της ΑΕΚ Δημήτρης Ωρολογάς τόνισε: «Ξέραμε όλοι πόσο σημαντικό ήταν να πάρουμε τη νίκη σε αυτό το τόσο κρίσιμο ματς. Δυσκολευτήκαμε στο πρώτο σετ αλλά στα δυο επόμενα κάναμε σερβίς τακτικής και τα κερδίσαμε με ευκολία. Πετύχαμε μια μεγάλη νίκη. Από εδώ και πέρα όλα τα παιχνίδια είναι τελικοί για εμάς».

O προπονητής της Λαμίας Γιάννης Μέλκας δήλωσε για τον αγώνα: «Το παιχνίδι χάθηκε λόγω της κακής ψυχολογίας που έχει η ομάδα μετά τις συνεχόμενες ήττες. Περιμέναμε να παίξει άλλη ομάδα και έπαιξαν οι βασικοί της ΑΕΚ. Τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να παλέψουμε και να σκεφτούμε τι βελτιώσεις μπορούμε να κάνουμε».

Ο Ανδρέας Ανατολιωτάκης ο οποίος παρακολούθησε το παιχνίδι από την εξέδρα δήλωσε για τις τελευταίες εξελίξεις: «Κάναμε έναν τρομερό αγώνα τις τελευταίες πέντε μέρες ο οποίος ευτυχώς έφερε αποτέλεσμα. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το καλό της ομάδας».

 

aek-lamia2.jpgaek-lamia1.jpgaekk.jpgaek-lamia3.jpgmelkas.jpgaek-lamia-madouras.jpgpajan.jpgandreadis.jpglamiaa.jpg

 

 

Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject