Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
27-02-2015

Εθνικός Αλεξ. - ΜΕΝΤ (18η αγωνιστική, 28/2, 19.00)

Rate this item
(0 votes)

Τρεις ημέρες πριν από τον πρώτο προημιτελικό στο Challenge Cup στην Πορτογαλία με την Μπενφίκα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης υποδέχεται τη ΜΕΝΤ σε κρίσιμο αγώνα και για τις δύο ομάδες. Ο Εθνικός κυνηγάει την 4αδα και η ΜΕΝΤ την παραμονή (18η αγωνιστική, 28/2, 19.00, Διαιτητές: Ιωαννίδης, Στεργιόπουλος).

 

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης προέρχεται από την ήττα στη Θεσσαλονίκη από τον ΠΑΟΚ με 3-0 σετ και με τη δύναμη της έδρας θέλει να γυρίσει στις νίκες ώστε να διεκδικήσει την είσοδο στην 4αδα. Μετά από 17 αγώνες έχει 31 βαθμούς και κυνηγάει Κηφισιά και Φοίνικα που έχουν την 3η και την 4η θέση αντίστοιχα. Στοχεύει στην 10η νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ σε 8 εντός έδρας αγώνες έχει χάσει μόνο από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, ενώ η τελευταία εντός έδρας νίκη ήταν 18 Ιανουαρίου.

Σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και ο Σάκης Μουστακίδης ξέρει πως η ομάδα του μπαίνει σε ένα πολύ δύσκολο 15νθημερο με δύσκολους αγώνες και επίπονες μετακινήσεις. Για αυτό το λόγο και επιχειρεί να ξεχωρίσει τον κάθε αγώνα ώστε να μην "φορτίσει" με άγχος τους ταλαντούχους αλλά άπειρους αθλητές του:
 
«Μονόδρομος η νίκη»
 
Ο Σάκης Μουστακίδης δήλωσε: «Δεν θα πέσουμε στην παγίδα να σκεφτούμε ταυτόχρονα  και τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Το μυαλό μας είναι μόνο στη ΜΕΝΤ. Η νίκη με καθαρό σκορ είναι μονόδρομος. Δε θέλουμε να αφήσουμε να χαθεί άλλο βαθμολογικό έδαφος. Πιστεύω πως τα παιδιά έχουν μπει σε αυτή τη λογική και το Σάββατο θα παρουσιαστούν όπως θα πρέπει. Ο κόσμος πάντα είναι δίπλα μας. Τώρα όμως τον θέλουμε ακόμα περισσότερο, αφού μας περιμένει δύσκολη εβδομάδα, ξεκινώντας από αύριο (Σάββατο). Είμαι σίγουρος πως οι φίλαθλοι θα ωθήσουν ακόμα περισσότερο την προσπάθειά μας».
 
Δεν έχει νικήσει εκτός έδρας
 
Μεγάλη σημασία έχει ο αγώνας και για τη ΜΕΝΤ. Μετά από 17 αγώνες έχει 13 βαθμούς και είναι στην 10η θέση. Διεκδικεί την 5η νίκη στο πρωτάθλημα. Η ΜΕΝΤ δεν έχει νικήσει ακόμα εκτός έδρας και φιλοδοξεί να το πράξει στην Αλεξανδρούπολη ώστε να ξεφύγει τουλάχιστον από την ΑΕΚ και τη Λαμία που ακολουθούν με 4 βαθμούς πίσω.Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό με 3-1 σετ που όμως συνοδεύτηκε με καλή εμφάνιση ο Σπύρος Φίνος είχε μια καλή και δημιουργική εβδομάδα όπου είδε να επιστρέφουν σε φουλ ρυθμούς τόσο ο Γιώργος Κνάπεκ, όσο και ο Γιάννης Παπαϊακώβου οι οποίοι θα είναι κανονικά στην αποστολή.
 
Επιστρέφουν Κνάπεκ, Παπαϊακώβου
 
Ο τεχνικός της ΜΕΝΤ Σπύρος Φίνος είπε: «Είχαμε μια καλή εβδομάδα που δουλέψαμε καλά. Ότι δεν καταφέραμε με τον Ολυμπιακό θα προσπαθήσουμε να το καταφέρουμε με τον Εθνικό. Ξέρουμε πως ο Εθνικός στην έδρα του είναι ακόμα πιο δυνατός. Τον είδα στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία αλλά το δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Ο Εθνικός κάνει οικονομία δυνάμεων και ξέρω πως αυτό το ματς θα το διεκδικήσει. Μπορούμε να πάρουμε ακόμα και θετικό αποτέλεσμα εάν κρατήσουμε πειθαρχία και τακτική. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα μου. Η επιστροφή των Κνάπεκ, Παπαΐακώβου θα βοηθήσει πολύ. Η ΜΕΝΤ αξίζει να μείνει στην Α1. Είναι ένα νοικοκυρεμένο σωματείο που κάνει υπέρβαση για την παραμονή σε ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».
 
* Στον αγώνα του Α΄γύρου η ΜΕΝΤ αν και έχανε 2-0 σετ είχε νικήσει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 3-2 (18-25, 23-25, 25-23, 25-23, 16-14)
 
 
VOLLEYLEAGUE ΟΠΑΠ 2014-15
TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 18ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015
Γυμναστήριο Βόχας 17.00 (Novasports): ΓΑΣ Παμβοχαϊκός - Παναθηναϊκός
Διαιτητές: Γεροθοδωρός, Νικολόπουλος. Παρατηρητής: Ιορδανίδης. Επόπτες: Κωνσταντινόπουλος, Χρηστίδης Αλ. Γραμματεία: Παπακυριακοπούλου.
Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης 19.00: ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Ένωση Τούμπας
Διαιτητές: Ιωαννίδης, Στεργιόπουλος. Παρατηρητής: Κάλλης. Επόπτες: Τονονίδης, Μουτζούρης. Γραμματεία: Παπαχρήστου
Γυμναστήριο «Χαλκιοπούλειο» Λαμίας 19.00: Γ.Σ.Λαμία - Φοίνικας Σύρου
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Γεωργουλέας. Παρατηρητής: Βαρθαλίτης. Επόπτες: Σακελλάρης, Μαριδάκη. Γραμματεία: Σάλτα

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015
Γυμναστήριο Μίκρας 18.00 (Novasports):  Α.Σ.Άρης - Α.Ο.Κηφισιάς
Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Αβραμίδης. Παρατηρητής: Μιχελινάκης. Επόπτες: Δρανίτσας, Μπουκουβάλα. Γραμματεία: Παναγιωτίδου.
Γυμναστήριο Ρέντη 18.00: Ολυμπιακός - ΑΟ Ορεστιάδας
Διαιτητές: Κυριοπούλου, Κουτσούλας. Παρατηρητής: Γεωργόπουλος. Επόπτες: Οικονομοπούλου, Καντλή. Γραμματεία: Καραγεωργίου
Γυμναστήριο «Μάκης Λιούγκας» Γλυφάδας 19.30: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
Διαιτητές: Βουδούρης, Φραγκάκης. Παρατηρητής: Βασιλειάδης. Επόπτες: Χαμπιλού, Λιδωρικιώτη. Παρατηρητής: Κορρέ.

 

Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject