Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
28-02-2015

Η Γ.Σ.Λαμία 3-2 τον Φοίνικα στη 4η σερί εντός έδρας νίκη

Rate this item
(4 votes)

Ο Γ.Σ.Λαμία συνέχισε την αήττητη πορεία στους εντός έδρας αγώνες στον Β΄γύρο του πρωταθλήματος και μετά από μεγάλο ντέρμπι νίκησε τον Φοίνικα Σύρου με 3-2 σετ.

Η Λαμία πήρε δύο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να μείνει στην κατηγορία. Πλησίασε τη ΜΕΝΤ στο -2 και για πρώτη φορά από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος ξεκόλλησε από την τελευταία θέση.

Ο Φοίνικας ισοβαθμεί πλέον με την Κηφισιά και τον Εθνικό στην 3η θέση, ωστόσο, η Κηφισιά δεν έχει τον αγώνα της στην 18η αγωνιστική.

Στην τριπλή ισοβαθμία το πλεονέκτημα μέχρι στιγμής (απομένουν οι αγώνες Εθνικός – Κηφισιά και Εθνικός – Φοίνικας) το έχει η Κηφισιά με 5 βαθμούς, ακολουθεί ο Φοίνικας με 4 βαθμούς και ο Εθνικός με 1 βαθμό.

Μεγάλες μάχες έγιναν στα δύο πρώτα σετ που κρίθηκαν στον πόντο. Αν και ο Φοίνικας ξέφυγε στο 1ο σετ με 12-7, ο Κατσιγιάννης έριξε στον αγώνα τον Καββαδά στη θέση του Τεσέιρα ο οποίος μαζί με τον εξαιρετικό Τσαδήμα έδεσαν την υποδοχή. Με τα σερβίς του Γκιμαράες η Λαμία έκανε σερί 5-0, ισοφάρισε 12-12 και μπήκε στον αγώνα. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο, η Λαμία με ένα μπλοκ και ένα λάθος του Φοίνικα ξέφυγε 20-18 και κράτησε το +2 μέχρι το 25-23 και το 1-0 σετ.

Αμφίρροπο ήταν και το 2ο σετ όπου ο Φοίνικας από το 9-9 άρχισε να οικοδομεί διαφορά με 13-11 και 19-16. Η Λαμία απάντησε με σερί 3-0 και ισοφάρισε 19-19. Στο 24-24 ο Ντόκιτς τελείωσε δύο καθοριστικές φάσεις και με το 26-24 έκανε το 1-1 σετ.

Η Λαμία έκανε πάρτι στο 3ο σετ με τον εκπληκτικό Γκιμάες και με τρία σερί 3-0 ξέφυγε 17-9 κι έφτασε άνετα στο 25-17 και το 2-1 σετ.

Η είσοδος του Σμαραγδή βοήθησε τον Φοίνικα να ανανεωθεί στην άμυνα, ο Ντουσάρμ πίεσε στο σερβίς και ξέφυγε 12-6 στο 4ο σετ φτάνοντας στο 25-19 και το 2-2.

Πόντο πόντο πήγαιναν οι δύο ομάδες στο 5ο σετ αλλά στο 8-8 έγιναν δύο λάθη από τον Φοίνικα και ο Γκιμαράες έκανε το 10-8 βάζοντας τη Λαμία μπροστά μέχρι το τέλος.

Τα σετ: 3-2 (25-23, 24-26, 25-17, 19-25, 15-12)

Γ.Σ.ΛΑΜΙΑ (Κατσιγιάννης): Ντε Σόουζα, Μίσιτς, Γκιμαράες, Τεσέιρα, Γκιρτζίκης, Χήρας / Τσαδήμας (λ), Καββαδάς, Καρβούνης, Βλαχόπουλος.

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Παβλίσεβιτς): Χαραλαμπίδης, Πέκμανς, Ντάμποβιτς, Χρ.Παπαδόπουλος, Ντόκιτς, Λάππας / Εφραιμίδης (λ), Σμαραγδής, Π.Παπαδόπουλος.

*Το στατιστικό θα δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες.

Ο προπονητής του Γ.Σ.Λαμία Θανάσης Κατσιγιάννης είπε: «Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στην ομάδα συνολικά. Παίξαμε πολύ καλά και από μία μικρή αδράνεια χάσαμε το 4ο σετ. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το τρίποντο γιατί καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε σωστά έναν μεγάλο αντίπαλο που στοχεύει σε τίτλους. Πιστεύαμε στο τρίποντο αλλά και το δίποντο καλό είναι. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε. Χωρίς αυτούς δεν ξέρω εάν θα τα καταφέρναμε. Ξεκολλήσαμε από την τελευταία θέση κι αυτό θα μας βοηθήσει και ψυχολογικά».

Ο κεντρικός του Φοίνικα Σύρου Νίκος Σμαραγδής που μπήκε αλλαγή στο 4ο σετ και γύρισε τον αγώνα υπέρ των συριανών είπε: «Περιμέναμε πως θα ήταν δύσκολο το παιχνίδι. Κάναμε εύκολα λάθη στο 1ο και 3ο σετ. Αντίθετα στο 2ο και στο 4ο σετ παίξαμε σωστά. Στο 9-8 του τάι μπρεικ είχαμε 2-3 ευκαιρίες που δεν αξιοποιήσαμε. Σίγουρα η απουσία του Μιχαήλοβιτς είναι μεγάλη αλλά δεν είναι δικαιολογία για μία ομάδα που έχει ένα πολύ δυνατό ρόστερ. Απολέσαμε και τα τελευταία περιθώρια για χάσιμο βαθμών. Είναι στο χέρι μας να πετύχουμε τον στόχο της 4αδας αρκεί να μην έχουμε άλλες απώλειες και άλλες ατυχίες».

Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject