Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
23-03-2015

Ο Εθνικός 3-1 την Κηφισιά και επέστρεψε στην 4αδα

Rate this item
(2 votes)

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης νίκησε 3-1 τον Α.Ο.Κηφισιάς στο ντέρμπι που ολοκλήρωσε την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ και ισοβαθμεί πάλι με τον Φοίνικα Σύρου στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Παράλληλα, ο Εθνικός πήρε και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Α.Ο.Κηφισιάς ο οποίος στον Α΄γύρο στο Ζηρίνειο νίκησε 3-2 σετ.

Οι ακρίτες είχαν αποτελεσματικό σερβίς και 15 πόντους από μπλοκ που από την αρχή όλων των σετ έδιναν την ευκαιρία για διαφορές ασφαλείας στο σκορ. Κορυφαίος του Εθνικού ήταν ο Κασαμπαλής που μοίρασε το παιχνίδι σε όλους τους συμπαίκτες του, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκαναν οι Μιχάλι, Κιόσης με 7 και 6 πόντους από μπλοκ αντίστοιχα. Η Κηφισιά είχε μέτρια υποδοχή και επιθετικά ήταν μόνος του ο Γιοβάνοβιτς.

O Eθνικός ξεκίνησε δυναμικά τον αγώνα και με όπλο το σερβίς του Ανέστη Δαλακούρα έκανε σερί 4-0 μπαίνοντας στη θέση του οδηγού με 7-3 και 11-8, αλλά η Κηφισιά σταδιακά ισορρόπησε την υποδοχή και με το σερβίς του Κόβαλτσουκ ισοφάρισε 11-11. Ακολούθησαν αμφίρροπες μάχες πόντο πόντο με τον Εθνικό να ξεφεύγει 14-12 με το πλασέ και τον άσσο του Κασαμπαλή, η Κηφισιά απάντησε με τον Γιοβάνοβιτς και ακολούθησε μάχη μέχρι το 17-17. Ο Δαλακούρας και το λάθος του Φερέρα έφεραν τους ακρίτες στο +2 (19-17). Ο Εθνικός κράτησε τη διαφορά και στο 22-20 κι εκεί έγιναν διαδοχικές άμυνες από τους γηπεδούχους οι οποίοι με τους Άντριτς και Δαλακούρα και εξαιρετικές άμυνες του Δαρίδη έφεραν σερί 3-0 για το 25-20 και το 1-0 σετ

Με το σερβίς του Κασαμπαλή ο Εθνικός ξεκίνησε πολύ καλά και στο 2ο σετ όπου ξέφυγε 8-2. Ο Αρσενιάδης επιστράτευσε τον Ρουμελιωτάκη αντί του Φερέρα, ενώ ο Γιοβάνοβιτς πήγε στη θεση του σερβίς και με φοβερές εκτελέσεις από τα 9μ. (πήρε3 άσσους) διέλυσε την υποδοχή του Εθνικού οικοδομώντας σερί 9-0. Η Κηφισιά βγήκε μπροστά 12-10. Στο 13-12 ο Κόβαλτσουκ και ο Παπαγγελόπουλος έκαναν το 15-12. Η Κηφισιά κράτησε το προβάδισμα μέχρι το 18-15. Πάλι ε το σερβίς του Κασαμπαλή ο Εθνικός επέστρεψε και με σερί 3-0 ισοφάρισε 18-18, όμως, η Κηφισιά με δύσκολη επίθεση του Γιοβάνοβιτς και λάθος του Άντριτς ξέφυγε 23-21. Με πλασέ του Καμπαλή και άουτ του Κόβαλτσουκ έγινε το 23-23 αλλά ο Γιοβάνοβιτς με επίθεση και ο άσσους του Νικολάκη έκανε το 25-23 για το 1-1 σετ.

Η απάντηση του Εθνικού ήρθε στο 3ο σετ όπου και πάλι ο αγώνας ήταν σκληρός και αμφίρροπος με μεγάλες μάχες στο φιλέ. Οι ακρίτες ξέφυγαν με 5-2 και από εκεί και πέρα κράτησαν τη διαφορά μέχρι το τέλος του σετ. Στο 12-10 ο Άντριτς με επίθεση, ο Κιόσης με μπλοκ και ο Δαλακούρας με άσσο εκτόξευσαν τη διαφορά στο +5 (15-10). Στο 16-12 δέχτηκε κόκκινη κάρτα ο Αρσενιάδης για διαμαρτυρία. Κρατώντας την υποδοχή του και με καλό μπλοκ – άμυνα ο Εθνικός έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 25-19 και το 2-1 σετ.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο 4ο σετ με τις δύο ομάδες να δίνουν μεγάλες μάχες αλλά και πάλι το σερβίς του Εθνικού έκανε τη διαφορά. Από το 6-6 ο Εθνικός με το σερβις του Άντριτς (πήρε άσσο στο 8-6), το μπλοκ του Μιχάλι και το λάθος του Φερέρα έγινε σερί 4-0 για το 10-6. Η διαφορά κρατήθηκε μέχρι το τέλος καθώς ο Εθνικός με κοντρόλ βόλεϊ και κερδισμένες πολλές μάχες στο φιλέ κράτησε τη διαφορά με 15-11 και 20-17. Η Κηφισιά μείωσε με δύο λάθη του Εθνικού σε 20-19. Το μπλοκ του Εθνικού στον Ρουμελιωτάκη, επίθεση του Μιχάλι και λάθος του Γιοβάνοβιτς έκαναν το 24-21. Ο Ρουμελιωτάκης απάντησε στον Άντριτς με μπλοκ, ο Γιοβάνοβιτς μείωσε στο 24-23 αλλά ο Φερέρα έχασε το σερβίς και ο Εθνικός με 25-23 πήρε τη νίκη με 3-1 σετ.

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Ιωαννίδης

Διακύμανση

1ο σετ: 8-5, 16-15, 21-19, 25-20
2ο σετ: 8-2, 13-16, 19-21, 23-25
3ο σετ: 8-5, 16-12, 21-15, 25-19
4ο σετ: 8-6, 16-12, 21-19, 25-23

* Οι πόντοι του Εθνικού προήλθαν: 10 άσσοι, 48 επιθέσεις, 15 μπλοκ, 31 λάθη αντιπάλων και της Κηφισιάς προήλθαν: 9 άσσοι, 51 επιθέσεις, 5 μπλοκ, 28 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-1 (25-20, 23-25, 19-25, 25-23)

Μ.Γ.Σ.ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Σάκης Μουστακίδης): Κώστας Δαλακούρας 4π. (3/9 επ., 1 άσσος, 51% υπ., 41% άριστες), Μίχαλι 13 (6/10, 7 μπλοκ), Κασαμπαλής 9 (3/4, 2 μπλοκ, 4 άσσοι), Κιόσης (7/10, 6 μπλοκ), Ανέστης Δαλακούρας 13 (11/21, 2 άσσοι, 65% υπ., 59% άριστες), Άντριτς 21 (18/37, 3 άσσοι) / Δαρίδης (λ. - 55% υπ., 35% άριστες υπ.).
 
Α.Ο.ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Κώστας Αρσενιάδης): Νικολάκης 1 (1 άσσος), Κόβαλτσουκ 7 (6/11, 1 άσσος), Σουλτανόπουλος 9 (5/8, 3 μπλοκ), Παπαγγελόπουλος 10 (9/14, 1 άσσος), Φερέρα 5 (4/14, 1 άσσος), Γιοβάνοβιτς 23 (20/38, 3 άσσοι) / Ταμπουρατζής (λ. - 71% υπ., 59% άριστες), Σούρδι, Ρούσσης, Ρουμελιωτάκης 10 (7/15, 2 μπλοκ, 1 άσσος).
 
eth-kif0.jpgeth-kif3.jpgeth-kif2.jpgeth-kif1.jpg

Ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Σάκης Μουστακίδης, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί έπαιξαν ένα ματς που ήξεραν ότι έπρεπε να το πάρουν και μάλιστα με καθαρό σκορ. Παρόλο που ήμασταν κακοί στην υποδοχή και παίκτες που είναι κλειδιά στην υποδοχή, έκαναν λάθη, τους δικαιολογώ γιατί ήταν η μέρα και το ματς. Μπράβο σε όλους. Ήταν μία σπουδαία νίκη απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Δεν μου αρέσει να αφήνω τίποτα να πέφτει κάτω. Το έργο το έχουμε ξαναδεί, εγώ ειδικά μετά από τόσα χρόνια το έχω δει πολλές φορές. Όταν είσαι 24-21, έχουμε κόντρα μπάλα άουτ, κάνουμε εύκολο λάθος, βγαίνουμε με ένα μπλοκ, τρώμε μπλοκ, παίρνουμε τάιμ άουτ, λέμε πώς θα παίξουμε, περνάμε την μπάλα με δάχτυλα και περιμένουμε να κάνει λάθος η αντίπαλη ομάδα για να νικήσουμε εμείς το παιχνίδι, συγνώμη, αλλά αυτό δεν δείχνει μεγάλη ομάδα. Όταν είσαι 24-21 και έχεις αυτό που έλεγε κάποιος προπονητής μου cojones, το παίρνεις εσύ το ματς. Αν θέλουμε να γίνουμε μεγάλη ομάδα θέλουμε αυτοσυγκέντρωση. Η ηλικία σίγουρα παίζει κάποιο ρόλο, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Δεν μπορείς να περιμένεις να κάνει λάθος η άλλη ομάδα. Γιατί αν δεν έκανε λάθος σέρβις, μπορεί να παίζαμε πέμπτο σετ και θα ήμασταν έξω με ό,τι κάναμε μέχρι τώρα. Μία χρονιά παίζεται από δύο - τρία σημεία. Αυτό είναι το βόλεϊ καλώς ή κακώς. Συγνώμη που ξέφυγα, αλλά κι εγώ είμαι άνθρωπος. Όταν δίνω συγκεκριμένες εντολές θέλω να γίνονται. Έχουμε δύο ματς. Όλες οι ομάδες έχουν δύσκολο πρόγραμμα και μπορούν να γίνουν τα πάντα. Είναι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι η Κηφισιά είναι μία ομάδα η οποία αυτή τη στιγμή είναι όπως ξεκίνησε, ο Φοίνικας ενισχύθηκε, ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε, η μόνη ομάδα που αποδυναμώθηκε είμαστε εμείς. Αυτό είναι λάθος μας και φαίνεται. Ωστόσο δείξαμε ότι έχουμε χαρακτήρα και μπορούμε να είμαστε μέσα στους στόχους μας. Νομίζω ότι από εμάς εξαρτάται. Πρέπει να πάμε πιο χαλαροί στα επόμενα παιχνίδια, αλλά συγχρόνως με πιο μεγάλη πίστη για αυτό που μπορούμε να κάνουμε, γιατί οι αθλητές μπορούν κι αυτό θέλω να τους πω. Να πάμε και να πάρουμε τα δύο επόμενα ματς. Θα δουλέψουμε στα κομμάτια που χρειάζονται βελτίωση. Όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά. Εμείς ας κάνουμε το χρέος μας».

Ο ακραίος του Εθνικού, Ανέστης Δαλακούρας, δήλωσε μετά τη νίκη επί της Κηφισιάς: «Ό,τι κι αν ήταν, ήταν μία νίκη που χρειαζόμασταν πάρα πολύ. Έπρεπε να νικήσουμε το ματς για να έχουμε ελπίδες για την τετράδα. Δεν τελείωσε τίποτα. Πήραμε μία νίκη από τους τρεις τελικούς και πρέπει να πάμε και στην Αθήνα να παίξουμε εξίσου καλά και να πάρουμε βαθμούς με τον Παναθηναϊκό. Η Κηφισιά νίκησε τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό, οπότε αναγκαστικά εμείς πρέπει να πάρουμε όλα τα παιχνίδια. Ο προπονητής μου το ζει πολύ το παιχνίδι, αλλά τώρα δεν ξέρω τι έπαθε και εκνευρίστηκε, μετά στα αποδυτήρια είμαστε όλοι εντάξει. Τα επόμενα παιχνίδια είναι τα σημαντικότερα της σεζόν γιατί αν δεν παίξουμε καλά και ... χύσουμε την κανάτα με το γάλα, τσάμπα παίζαμε όλη τη σεζόν. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι από ποτέ και να πάρουμε τα δύο επόμενα παιχνίδια».

Ο λίμπερο της Κηφισιάς, Κώστας Ταμπουρατζής, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Εθνικό. Έπαιξε καλύτερα από εμάς και ήταν καλύτερος σε όλους τους τομείς. Μπορεί και στατιστικά να ήταν ανώτερος, αλλά το θέμα είναι ότι κέρδισε όλες τις μάχες στο φιλέ. Κατά περιόδους είχε καλύτερο σέρβις, είχε σταθερή υποδοχή και είχε και τον Κασαμπαλή που έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Του αξίζουν μικρά μπράβο, αν και κάθε φορά που ακούει κάποιο μπράβο, κάποιος...τα ακούει. Νομίζω ότι το παιδί πάει πολύ καλά. Στο δεύτερο σετ είδαμε ένα κόπι πέιστ από αυτό που είχε γίνει στο Ζηρίνειο, όταν ο Γιοβάνοβιτς πήγε στο σέρβις. Οι δυνατότητες του Γιοβάνοβιτς είναι μεγάλες, αλλά αυτό νομίζω πως είναι θέμα του Εθνικού. Ο Εθνικός έδειξε ανοδική πορεία σε αντίθεση με εμάς. Είμαστε δύο ομάδες που αποδυναμωθήκαμε το χειμώνα, ενώ οι άλλες δυνάμωσαν. Παίζουμε για σημαντικές θέσεις και νομίζω πως αυτή τη στιγμή εμείς δεν έχουμε το μομέντουμ να πάμε προς τα πάνω, αλλά πηγαίνουμε λίγο χειρότερα από τις ικανότητες μας. Η ενέργεια και η θέληση καλλιεργούνται από την απόδοση στην προπόνηση. Αυτή την εβδομάδα δεν κάναμε καλές προπονήσεις γιατί είχαμε κάποια προβλήματα. Πρέπει να κάνουμε καλύτερη προπόνηση, να βελτιωθούμε ώστε να πάρουμε την αυτοπεποίθηση ότι θα κάνουμε καλύτερες εκτός έδρας εμφανίσεις. Υπάρχει μία αδράνεια, δουλέψαμε κάποια στοιχεία που δείξαμε ότι με τον Εθνικό δεν μπορούμε να τα κάνουμε. Τα επόμενα δύο ματς είναι τελικοί και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject