Print this page
28-03-2015

O Άρης 3-2 τη Λαμία και θέλει ένα βαθμό για να σωθεί

Rate this item
(2 votes)

Μετά από αμφίρροπη αναμέτρηση που είχε δραματικό φινάλε ο Άρης νίκησε στο «Χαλκιοπούλειο» τη Λαμία με 3-2 σετ και διαμόρφωσε νέα δεδομένα στα πλέι άουτ.

Ο Άρης «κλείδωσε» την 9η θέση και η διαφορά του με την 12η της βαθμολογίας ΑΕΚ είναι 11 βαθμοί. Σύμφωνα με την προκύρηξη εάν η διαφορά αυτή γίνει 12 βαθμοί ο Άρης θα ξεφύγει από τις περιπέτειες των πλέι άουτ και η ΑΕΚ θα υποβιβαστεί. Αυτό σημαίνει πως ΜΕΝΤ και Λαμία θα παίξουν μόνοι τους μπαράζ.

Την τελευταία αγωνιστική ο Άρης υποδέχεται τον Παμβοχαϊκό, ενώ η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Ορεστιάδα. 

Ο αγώνας ήταν... θρίλερ με τη Λαμία να κάνει λάθη στα κρίσιμα σημεία και να χάνει την ευκαιρία για νίκη. Στο 1ο σετ ο Άρης «καθάρισε» με τα σερβίς του Καμίνσκι και πήρε προβάδισμα με 1-0 σετ. Καθοριστικό ήταν το 3ο σετ όπου η Λαμία προηγήθηκε μέχρι τα μισά αλλά η είσοδος του Πιπέργια βοήθησε τον Χαριτωνίδη να πάρει ανάσες και ο Άρης γύρισε τον αγώνα. Ντέρμπι και στο 5ο σετ με τον Άρη να προηγείται 10-6. Η Λαμία ισοφάρισε 10-10 αλλά με τους Χαριτωνίδη, Καμίνσκι και Στίγγα ο Άρης πήρε τη νίκη.

Τα σετ: 2-3 (30-32, 25-20, 23-25, 25-17, 11-15)

Γ.Σ.ΛΑΜΙΑ (Κατσιγιάννης): Ντε Σόουζα, Μίσιτς, Γκιμαράες, Καβαδάς, Γκιρτζίκης, Χήρας / Τσαδήμας (λ), Τεσέιρα, Καρβούνης.

Α.Σ.ΑΡΗΣ (Μέλκας): Χαριτωνίδης, Καμίνσκι, Κυριακίδης, Μαυροβουνιώτης, Χατζηπαραδείσης, Στίγγας / Μπαμπαλιούτας (λ), Πιπέργιας, Μήλης, Κουτσονίκας.

Ο προπονητής της Λαμίας Θανάσης Κατσιγιάννης είπε: «Δεν πιέσαμε στο σερβίς, ο Άρης είχε καλή υποδοχή και εκεί έγινε η διαφορά. Κάναμε πολλά λάθη στα κρίσιμα σημεία του 1ου και του 5ου σετ, δηλαδή, εκεί που έπρεπε να τελειώσουμε τον αγώνα. Ενδεχομένως να σημαίνει πολλά αυτή η ήττα και για μας και για τις άλλες ομάδες. Ο Άρης απέκτησε πλεονέκτημα για να αποφύγει τα πλέι άουτ. Εμείς έχουμε τον Ολυμπιακό εκτός έδρας και η ΜΕΝΤ την Κηφισιά. Πολύ πιθανό να οδηγηθούμε μεταξύ μας σε νοκ άουτ αγώνες και εκεί να κριθούν όλα».

Ο προπονητής του Άρη και πρώην της Λαμίας Γιάννης Μέλκας είπε: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Ξεπέρασαν και πάλι τον εαυτό τους. Η Λαμία είχε άγχος και το εκμεταλευτήκαμε. Εύχομαι τα καλύτερα στη Λαμία κι ελπίζω να μείνει στην κατηγορία. Έτσι όπως έγιναν τα πράγματα πάμε να πάρουμε νίκη με τον αδιάφορο βαθμολογικά Παμβοχαϊκό για να γλιτώσουμε τα πλέι άουτ»