Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
08-04-2015

Ο Εθνικός 3-0 τον Παμβοχαϊκό και υποδέχεται Κηφισιά

Rate this item
(1 Vote)

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης νίκησε με 3-0 σετ τον Παμβοχαϊκό στο νοκ άουτ αγώνα για τις θέσεις 5-8 του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ και πέρασε στην 6αδα. Για τις θέσεις 5-6 ο Εθνικός θα υποδεχτεί στην Αλεξανδρούπολη στην Κηφισιά και η ομάδα που θα κάνει δύο νίκες θα πάρει την 5η θέση. Ο Παμβοχαϊκός κατατάχθηκε στην 7η θέση και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο εφετινό πρωτάθλημα.

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Εθνικός και η διήμερη αποχή των παικτών από τις προπονήσεις, δεν επηρέασαν τους εβρίτες που στον αγώνα έδειξαν πολύ καλή εικόνα και πήραν τη νίκη. Το πρώτο σετ ξεκίνησε με τον Εθνικό να έχει το πάνω χέρι και σε όλη τη διάρκεια να βρίσκεται μπροστά στο σκορ, φτάνοντας τη διαφορά ακόμα και στους πέντε πόντους (9-4, 18-13). Το εξαιρετικό μπλοκ των Κιόσση και Αν. Δαλακούρα εμπόδισε τις προσπάθειες του Παμβοχαϊκού, ενώ σχεδόν αλάνθαστη ήταν και η άμυνα του Εθνικού.

Το 2ο σετ ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο, ο Παμβοχαϊκός πέρασε μπροστά 14-13 αλλά στο 22-22 ο Εθνικός με δύο κόντρα επιθέσεις ξέφυγε 24-22 και πήρε το σετ. Ωστόσο η ψυχραιμία των παικτών του Σάκη Μουστακίδη, μίλησε στα τελευταία λεπτά του σετ και τους έδωσε τη νίκη με σκορ 25-23.
 
Έχοντας τη ψυχολογία με το μέρος τους, οι παίκτες του Σάκη Μουστακίδη, αν και απειλήθηκαν σε κάποια σημεία από τον Παμβοχαϊκό, πήραν και το 3ο σετ. Εξαιρετικό μπλοκ, αλάνθαστη άμυνα και αποτελεσματικό σέρβις, ήταν τα στοιχεία που έκαναν τη διαφορά μετά το 16-16 όπου ο Εθνικός ξέφυγε με σερί 3-0 για το 19-16.
 
Διαιτητές: Τσεπκινλής, Ιωαννίδης
 
Τα σετ: 3-0 (25-18, 25-23, 25-20)
 
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Σάκης Μουστακίδης): Αν. Δαλακούρας, Μίχαλιε, Κασαμπαλής, Κ. Δαλακούρας, Άντριτς, Κιόσσης / Δαρίδης (λ), Δημητριάδης, Τσέλιος, Κοντοστάθης.
 
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Μίχαελ Μέρτεν): Τερζής, Σπένσερ, Κανέλλος, Σαρικεΐσογλου, Βανδώρος, Ντούσαρμ / Ζήσης (λ), Μακρυγιάννης.
 
* Με ευθύνη του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης δεν κρατήθηκαν στατιστικά και δεν υπήρξε on line από τον αγώνα.
 
O προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης είπε: «Ο αγώνας πέρασε σε δευτέρη μοίρα για μας, αφού ακόμα υπάρχει η πίκρα από την ήττα κόντρα στη Σύρο. Απογοητευτήκαμε πολύ, αλλά συνεχίσαμε. Σήμερα δεν υπήρχε λόγος για άγχος και αυτό φάνηκε στο τελικό σκορ. Κερδίσαμε άνετα και το 3-0 ηρθε φυσιολογικά. Τα οικονομιά προβλήματα που υπάρχουν είναι πλέον γνωστά σε όλους. Τα κουβαλάμε πολύ καιρό μαζί μας Τα παιδιά έχουν δίκιο να απογοητεύονται και να προβληματίζονται. Είμαι μαζί τους και τα στηρίζω. Δεν ξέρω τι θα γίνει από δω και πέρα».
 
Ο προπονητής του Εθνικού Μίκαελ Μέρτεν δήλωσε: «Ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά για μας. Τελευταία στιγμή προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι καλό. Παίξαμε καλύτερα από την προηγούμενη εβδομάδα και είμαι χαρούμενος γι΄ αυτό. Ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να πάρουμε τη νίκη. Τα οικονομικά προβλήματα μας στοίχισαν πολύ φέτος και ήταν κρίμα για την ομάδα. Απογοητευτήκαμε πολλές φορές, αλλά συνεχίσαμε».
 
 
 
 
 
Θέσεις 5-8
Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου 2015
Κηφισιά «Ζηρίνειο» 19.30: Α.Ο.Κηφισιάς – Α.Ο.Ορεστιάδας 3-0 (25-17, 25-22, 25-15)
Διαιτητές: Ονόπας, Φραγκάκης. Παρατηρητής: Ρουσάκης. Επόπτες: Ράντσιου, Δαλέκου. Γραμματεία: Μαυρικίδου
Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου
Αλεξανδρούπολη, «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» 19.00: Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Παμβοχαϊκός 3-0 (25-18, 25-23, 25-20)
Διαιτητές: Τσεπκινλής, Ιωαννίδης. Παρατηρητής: Σαρδάνης. Επόπτες: Σαρμίδης, Μουτζούρης. Γραμματεία: Παπαχρήστου
*Η Α΄φάση των πλέι οφ για τις θέσεις 5-8 είναι νοκ άουτ.
*Οι νικητές θα παίξουν για τις θέσεις 5-6 στις δύο νίκες με έναρξη έναν αγώνα στην έδρα του βαθμολογικά κατώτερου (σύμφωνα με την κανονική περίοδο).
 
 

 

Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject