Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
13-05-2015

Παντελής Ταρνατόρος: «Πρωτάθλημα - κόσμημα για το βόλεϊ»

Rate this item
(1 Vote)

Ο Παντελής Ταρνατόρος βρέθηκε στα στούντιο των καναλιών Novasports και την εκπομπή ΣΤΟ ΦΙΛΕ για να βραβεύσει τον άσσο του Παναθηναϊκού για την καλύτερη επίθεση της χρονιάς. Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ και αντιπρόεδρος στο ΤΑΑ Ολυμπιακός αναφέρθηκε σε πολλά θέματα που άπτονται του Ελληνικού πρωταθλήματος και της ομάδας του.

 

 

Για το θετικό πρόσημο του πρωταθλήματος: 
Η κατάληξη του φετινού πρωταθλήματος ήταν εκπληκτική. Ούτε εμείς δεν περιμέναμε ότι την ημιτελική και τελική φάση του πρωταθλήματος θα την παρακολουθούσαν 50.000 θεατές στα γήπεδα. Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα και δείχνει την δυναμική του αθλήματος. Κι εμείς που υπηρετούμε το άθλημα πρέπει να κατανοήσουμε την μεγάλη του δυναμική και πλέον θεωρώ ότι ο πήχης έχει ανέβει. Το πρωτάθλημα της Α1 αποδεικνύει στην πράξη ακόμη και σε κάποιες αρνητικές φωνές ότι αντιστέκεται και στην κρίση και στην όλη προβληματική εποχή. Θεωρούμε ότι είναι ένα κόσμημα το πρωτάθλημά μας και αυτό οφείλεται στους αθλητές μας υψηλού επιπέδου, στους ξένους αθλητές που κοσμούν το άθλημα, στους προπονητές και τους παράγοντες που κάνουν τα πάντα και κρατούν τα μπάτζετ εκεί που πρέπει. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και το είδατε. Όλοι χαρήκαμε σπουδαία παιχνίδια. 


Για πιθανή μεταφορά έδρας στον τέταρτο τελικό (αν υπήρχε) και για την προκήρυξη του πρωταθλήματος
Το σκεφτόμασταν στον Ολυμπιακό, είχε περάσει από το μυαλό μας και ήμασταν αποφασισμένοι αν παίζαμε τέταρτο τελικό να μεταφέραμε την έδρα μας στο κλειστό του Τροκαντερό. Θα το δούμε και για του χρόνου. Η προκήρυξη πάντα βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο, βλέπουμε τα κενά και θέλουμε να έχουμε δυνατή και σωστή προκήρυξη για να μην υπάρχουν θέματα διαφωνιών μεταξύ των ομάδων. Εγώ το πιστεύω πολύ γιατί το βόλεϊ δείχνει μεγάλη δυναμική. Και ομάδες με μεγάλα ονόματα και κόσμο μπορούν. Έχουμε την χαρά να έχουμε μεγάλες ομάδες αλλά ομάδες πόλεις στην περιφέρεια. Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να φέρει μπροστά το άθλημα. Εμείς δεν μπορούμε ν' ανταγωνιστούμε το ποδόσφαιρο. Προσπαθούμε όμως στα πλαίσια που δημιουργούν οι αθλητές να φτιάξουμε τέτοιου είδους προϋποθέσεις. παίξαμε στο γήπεδο του ΠΑΟΚ με 9.000 κόσμο. Η συντριπτική πλειοψηφία ήταν του ποδοσφαίρου αλλά το προσωπικό μου στοίχημα είναι να δημιουργήσουμε κόσμο του βόλεϊ. Σίγουρα στους τελικούς θα έρθει κόσμος και από άλλα αθλήματα.
 

Για τον λίγο κόσμο στον Ρέντη: 
Στον Ρέντη έχουμε το εξής πρόβλημα. Το γήπεδο που μας φιλοξενεί όλα αυτά τα χρόνια είναι ένα γήπεδο που δεν κάνει για τον Ολυμπιακό. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι τι θέλεις αλλά τι μπορείς. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού το θέμα είναι να βρούμε το χώρο. Και για το Τροκαντερό συζητάμε αλλά εκεί δυστυχώς υπάρχει ένα νομικό καθεστώς που δεν μας αφήνει να βρούμε λύση.

Αν η ΕΣΑΠ μπορεί να «υποχρεώσει» τις ομάδες να έχουν για δεύτερη έδρα μεγάλα γήπεδα.
 Βάσει προκήρυξης κάθε ομάδα πρέπει να έχει δηλωμένη και μια δεύτερη έδρα. Αυτό που εγώ σκέφτομαι μετά τα φετινά είναι να μπορούν οι ομάδες που είναι στα ημιτελικά και τελικά, πέραν της δεύτερης έδρας να μπορούν να δηλώσουν και μία τρίτη έδρα. Θα τεθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο και δεν νομίζω πως θα υπάρξει πρόβλημα να περάσει. Θα είναι κάτι σπουδαίο και για τα έσοδα. Γιατί αν γεμίσει ο Παναθηναϊκός το ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός το Τροκαντερό ή το ΣΕΦ και ο ΠΑΟΚ το Παλατάκι για τα μπάτζετ του βόλεϊ μιλάμε για πολύ μεγάλα νούμερα που μπορούν να καλύψουν ίσως και το μισό μπάτζετ της χρονιάς.  
 

Για την χρονιά του Ολυμπιακού: 
Αυτό που έχω να πω είναι ότι ο Ολυμπιακός θα επανέλθει. Ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός, σαφώς και θ' αλλάξει είναι δεδομένο καθώς όταν η ομάδα του Ολυμπιακού χάνει πρωτάθλημα και Κύπελλο καταλαβαίνετε ότι η διοίκηση πρέπει να βρει τις κατάλληλες λύσεις. Ακόμη δεν είναι τίποτε σίγουρο, ούτε αν θα είναι Έλληνας ή ξένος ο προπονητής, κοιτάζουμε όλα τα σενάρια. Υπάρχει κι ένα σενάριο να μείνει ο Καζάζης και ν' αλλάξει η ομάδα. Το σίγουρο είναι ότι θ' αλλάξει η ομάδα μας.

Στον αθλητισμό πολλές φορές τα μπάτζετ δεν παίζουν ρόλο ενώ υπάρχουν και θέματα τύχης. Αν στον Ολυμπιακό λόγου χάρη υπήρχε ο Γιορντάνοφ ίσως να μιλούσαμε από διαφορετική βάση και λογική. όμως δεν μπορούμε να κάνουμε μνημόσυνα. Ο ΠΑΟΚ είναι νταμπλούχος έπαιξε την στιγμή που έπρεπε το καλύτερο βόλεϊ και κέρδισε δίκαια.

 
Για τους διακανονισμούς των παικτών:
Το θέμα των διακανονισμών είναι καθαρά διαδικαστικό. Έχουμε μιλήσει με τον κ. Υπουργό που είναι υπέρ των διακανονισμών. Έχουμε Δ.Σ. την Δευτέρα και αυτό που ζητάμε και περιμένουμε μια απάντηση από τον ΠΑΣΑΠ είναι να μπει στον διακανονισμό και αυτή η χρονιά γιατί η αρχική συμφωνία ήταν η περυσινή χρονιά. Ελπίζουμε οι αθλητές να το δουν με θετικό μάτι γιατί αν πετύχει ο διακανονισμός στην ουσία εξυγιαίνεται όλο το ελληνικό πρωτάθλημα. Πλέον οι ομάδες απαλλαγμένες από τον βραχνά των χρεών και των μηδενισμών κάθε βδομάδα, όλοι θα παίρνουν τα χρήματά τους και οι διοικήσεις θα κάνουν σωστό προγραμματισμό.

Για τις Ανώνυμες Εταιρείες
Το θέμα των Ανωνύμων Εταιρειών προχωρά πολύ γρήγορα και θεωρώ εκτός απροόπτου πως μέσα στο καλοκαίρι και αυτό θα το έχουμε.

 
Για τον ΟΠΑΠ
Για τον ΟΠΑΠ έχουμε θετικά μηνύματα καθώς ο ΟΠΑΠ είδε το φετινό πρωτάθλημα, θεώρησε πως ήταν πολύ καλό πρωτάθλημα και σε προφορικό επίπεδο οι άνθρωποί του είπαν πως υπάρχει η διάθεση να συνεργαστούν και για την επόμενη χρονιά. Στην πράξη πάντως πρέπει να δούμε ποια θα είναι τα ποσά που θα μπουν στο τραπέζι ώστε να είναι υπό αμοιβαίο όφελος. Ευχαριστούμε και τον ΟΠΑΠ και την NOVA γιατί είναι τα δύο πόδια πάνω στα οποία στηρίζεται εδώ και πολλά χρόνια το πρωτάθλημα της Α1. Λέω πάλι πως σε αντίθεση με τους δύσκολους καιρούς το πρωτάθλημα της Α1 πρωταγωνιστεί και χρόνο με τον χρόνο γίνεται ανταγωνιστικότερο.

 

Για την ανανέωση με NOVA και πρωτάθλημα 10 ομάδων
Συζητάμε την ανανέωση με τη NOVA με την κ. Κασκανιώτη και τον κ. Παπαδόπουλο και ελπίζουμε να δουν πολύ θετικά τις προτάσεις μας και να μπορέσουμε να ανανεώσουμε γιατί κακά τα ψέματα το πρωτάθλημα ανδρώθηκε στο κανάλι σας και πρέπει να συνεχίσει είναι βούληση δική μας να προχωρήσουμε.

Για την μείωση των ομάδων
Τα μηνύματα που παίρνω είναι θετικά και η ΕΣΑΠ θα προσπαθήσει να βοηθήσει τα μέλη της να έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Το μοναδικό μας πρόβλημα είναι να στοιχειοθετήσουμε νομικά ομάδες που έχουν πρόβλημα να μην συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Αν μας βοηθήσει σε αυτό ο Υπουργός όλα τα προβλήματα της Α1 θα λυθούν.

Την Δευτέρα θα γίνει μια πρώιμη συζήτηση για 10 ομάδες αλλά πιστεύω ότι αυτή την στιγμή επικρατεί το πρωτάθλημα με 12 ομάδες. Αν αποφασιστεί για δέκα τότε μιλάμε για το μεθεπόμενο πρωτάθλημα. Μιλάμε για 12 ομάδες αλλά υγιείς και αξιόπιστες και φερέγγυες. πρέπει να μας βοηθήσει η Ομοσπονδία, να μας δώσει εξουσία. Εμείς ως ΕΣΑΠ τα βρίσκουμε μεταξύ μας. όποια ομάδα δεν μπορεί θα πρέπει να μην συμμετέχει.

Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject