Print this page
24-11-2015

O Πέτιο Ντραγίεφ νέος προπονητής στον Γ.Σ.Λαμία

Rate this item
(0 votes)
 O Πέτιο Ντραγίεφ είναι ο νέος προπονητής στον Γ.Σ.Λαμία. Ο Βούλγαρος προπονητής έφτασε χθες στη Λαμία και σήμερα το απόγευμα θα κάνει την πρώτη του προπόνηση.
 
Ο Πέτιο Ντραγκίεφ γεννήθηκε 14 Απριλίου 1968 στην Φιλιππούπολη. Υπήρξε ένας από τους καλύτερους κεντρικούς του βουλγαρικού βόλεϊ και το 1989 σε ηλικία 21 ετών αναδείχτηκε κορυφαίος μπλοκέρ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος εφήβων. Ξεκίνησε από την Λοκομοτίβ Φιλιππούπουλης. Για πρώτη φορά ηρθε στην Ελλάδα το 1991 για λογαριασμό των Ναυπηγείων του αείμνηστου Χρήστου Παπαδόπουλου. Αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό (1992-93), στον Πανελλήνιο (1993-94), στον ΑΓΣ Ιωαννίνων (1994-96), στον ΠΑΟΚ (1996-97) και στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης (1997-98).
 
Μετά το πέρασμα του από τη χώρα μας επέστρεψε στη Βουλγαρία και τη Λοκομοτίβ Φιλιππούπολης όπου και έκλεισε την καριέρα του.
 
Συμμετέχει στην Εθνική ομάδα εφήβων την περίοδο 1990-1993, με την οποία κερδίζει χρυσά μετάλλια σε Βαλκανικούς αγώνες και χάλκινο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Από το 1993 αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα ανδρών, με την οποία κερδίζει χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Βερολίνο. Αγωνίστηκε σε δύο Ολυμπιάδες.

Ως προπονητής έχει εργαστεί σε Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, Εθνικό Αλεξανδρούπολης, Βικτόρια Βόλλευ Πλόβντιβ, Ομόνοια Λευκωσίας, Φοίνικα Σύρου (2007-09), Νέα Μουδανιά, Λουκόιλ Μπουργκάς, Νεφτοχίμικ 2010 και Μπότεφ. Ακόμη έχει διατελέσει προπονητής της Εθνικής Εφήβων της Βουλγαρίας, καθώς και βοηθός προπονητή της Εθνικής Ανδρών της Βουλγαρίας.

Η ανακοίνωση του Γ.Σ.Λαμία:
 
«Η Διοίκηση του ΓΣ ΛΑΜΙΑ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Βούλγαρο τεχνικό Πέτιο Ντραγκίεφ (Petio Dragiev).
Ο Πέτιο Ντραγκίεφ έφθασε χθες στη Λαμία και θα πραγματοποιήσει σήμερα την πρώτη επίσημη προπόνηση της ομάδας του Γ.Σ.Λαμία.
Η Διοίκηση του Συλλόγου Γ.Σ.Λαμία τον καλωσορίζει και του εύχεται καλή επιτυχία στο έργο που ανέλαβε».