Print this page
10-02-2016

O Oλυμπιακός μέσω Πάτρας στους «8» του Κυπέλλου

Rate this item
(0 votes)
Volleyleague

Ο Ολυμπιακός έχασε το 1ο σετ από τη μαχητική Παναχαϊκή στην Πάτρα αλλά στη συνέχεια επικράτησε 3-1 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου ανδρών.

Όπως το περασμένο Σάββατο (για το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών) έτσι και σήμερα (για τους ‘16’ του Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 της Παναχαϊκής στην Πάτρα και προκρίθηκε στους ‘8’.

Κι η αλήθεια είναι ότι οι δύο αγώνες είχαν αρκετές ομοιότητες ως προς την εξέλιξη τους με την Παναχαϊκή να ανατρέπει το εις βάρος της 12-16 στο α’ σετ και να προηγείται με 18-17 φτάνοντας στην κατάκτηση του με 25-22.

Η απάντηση των ερυθρόλευκων ήταν άμεση καθώς στα δύο επόμενα σετ με πίεση στο σερβίς και πολύ καλό μπλοκ προηγήθηκε με 1-2 σετ, ενώ στο δ’ σετ είχε σταθερά το προβάδισμα φτάνοντας στο 14-18.
Εκεί η Παναχαϊκή έτρεξε ένα σερί 4-0, ισοφαρίζοντας σε 18-18 και 20-20 όμως ο Ολυμπιακός ξέφυγε ξανά με 20-23 και παρόλο που το σκορ έγινε 22-23 με χαμένο σερβίς του Σαρικεΐσογλου και άσο του Κοκκινάκη πήρε το σετ και την πρόκριση.

«Ήταν ένα παιχνίδι Κυπέλλου απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα. Ίσως θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει κάτι καλύτερο εάν μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε πιο σωστά στον τομέα της υποδοχής. Δυστυχώς όμως δεν τα καταφέραμε. Αγωνιστικά είμαστε σε καλή κατάσταση και καλούμαστε να εξαργυρώσουμε τις δυο καλές εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι του Σαββάτου που μας περιμένει με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης όπου στόχος μας είναι η νίκη», δήλωσε ο ακραίος της Παναχαϊκής Μιχάλης Σαρικεΐσογλου.

Από την πλευρά του ο κεντρικός των ερυθρόλευκων Γιώργος Σφενδυλάκης σημείωσε: «Πετάω από την χαρά μου γιατί ξεκίνησα από τους Παμπαίδες του Ολυμπιακού και ήταν όνειρο να παίξω στην πρώτη ομάδα και πόσο μάλλον και βασικός. Είμαι ο μοναδικός που έμεινα μαζί με τον Κοκκινάκη από την περσινή ομάδα, ήρθα σαν 14ος και δεν με πτόησε το γεγονός ότι πέρσι αγωνίστηκα ελάχιστα. Ίσα ίσα με βοηθάει ο ανταγωνισμός, ότι έχω καλύτερους παίκτες μπροστά μου και θέλω να τους ξεπεράσω ενώ σημαντική είναι και η βοήθεια του κ. Πιάτσα»

Τα σετ: 1-3 (25-22, 16-25, 19-25, 22-25)

Οι συνθέσεις:
Παναχαϊκή (Λυκουδης): Λιβαθηνός, Ρουμελιώτης Ν., Βάλτερ, Τόρρες, Σαρικεΐσογλου, Βλαοχστάθης, Ρουμελιώτης Μ. -λ / Ιτάλο -λ, Κωστόπουλος, Ντονάς, Γεωργακόπουλος, Χρηστιάς
Ολυμπιακός (Πιάτσα): Φιλίποφ, Τσουκ, Σπίνου, Όγκουρτσακ, Σφενδυλάκης, Έγκλεσκαλνς, Ταμπουρατζής -λ / Γκούζντα -λ, Κοκκινάκης, Σακόγλου, Στιβαχτής, Σουλτανόπουλος

Πηγή: ΕΟΠΕ - volleyball.gr