Print this page
17-02-2016

Φιλίποφ: «Θα γυρίσουμε από τη Σύρο με τη κούπα»

Rate this item
(0 votes)
Ο Ντίμα Φιλίποφ έχει πανηγυρίσει με τον Ολυμπιακό την κατάκτηση του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» το 2013 στο Βραχάτι όταν η ομάδα του επικράτησε στον τελικό της Κηφισιάς με 3-1 σετ. Ακολούθησαν οι δύο σεζόν στην Πολωνία και τώρα δηλώνει έτοιμος μαζί με την ομάδα του για να κατακτήσει τον τρίτο τίτλο στη διοργάνωση.

 

Για τον Φιλίποφ το Λιγκ Καπ είναι μία διοργάνωση πολύ ξεχωριστή και εξηγεί τους λόγους: «Πρώτα απ΄όλα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά που τόσο θαύμαζα βλέποντας τον να παίζει αντίπαλο με τον μπαμπά μου. Θυμάμαι τις εποχές που ήμουν μπολ μπόι στο γήπεδο. Τιμούμε όλοι τον σπουδαίο αυτό βολεϊμπολίστα και όσους έχουν προσφέρει στο άθλημα. Η δημιουργία του Λιγκ Καπ είναι μία ακόμα ευκαιρία του ελληνικού βόλεϊ για να προβάλει το προϊόν του. Οι ομάδες σίγουρα επιβαρύνονται και πιέζονται καθώς υπάρχει κύπελλο και πρωτάθλημα αλλά είναι μία ευκαιρία για γιορτή και για προβολή του αθλήματος μας. Θυμάμαι το 2013 στο Βραχάτι είχαμε κουραστεί πολύ για να κατακτήσουμε τον τίτλο και ήταν από τις διοργανώσεις που θυμάμαι έντονα».

Για τη φάιναλ-4 της Σύρου είπε: «Μου αρέσει να παίζω στη Σύρο γιατί υπάρχει βολεϊκό κοινό που ξέρει το άθλημα και δημιουργεί ωραία ατμόσφαιρα. Θα γίνουν ωραίοι και δυνατοί αγώνες και πιστεύω πως το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Με τον Ολυμπιακό δεν έχω πάρει κάποιο τίτλο στη Σύρο και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε».

Σχετικά με την αναμέτρηση κόντρα στον Ηρακλή, ο Φιλίποφ τόνισε: «Σε τέτοιες διοργανώσεις οι όποιες διαφορές υπάρχουν κλείνουν διότι όλες οι ομάδες μπαίνουν με καλή ψυχολογία και για την έκπληξη. Ο αντίπαλος μας το τελευταίο διάστημα έχει κάνει σπουδαίες εμφανίσεις και έχει πάρει θετικά αποτελέσματα. Δεν θα είναι εύκολο το έργο μας. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, σεβασμός και προσπάθεια για να περάσουμε στον τελικό. Εκεί όποια ομάδα και να έχουμε αντίπαλο θα γίνει μεγάλη μάχη για τον τίτλο. Η κατάκτηση του Λιγκ Καπ θα μας βοήθησει πολύ και στον ψυχολογικό τομέα για τη δύσκολη συνέχεια. Είμαι σίγουρος πως εύκολα ή δύσκολα θα γυρίσουμε από τη Σύρο με την πρώτη κούπα της σεζόν».