Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
29-04-2016

Βασίλης Κουρνέτας: «Πιθανότατα ο τελευταίος τίτλος στην καριέρα μου»

Rate this item
(1 Vote)
Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Βασίλης Κουρνέτας τον προσεχή Αύγουστο θα κλείσει τα 40 του χρόνια. Κατέκτησε με τον ΠΑΟΚ τον δεύτερο τίτλο πρωταθλήματος και τον 9ο προσωπικό συνολικά (έχει και 7 με τον Ολυμπιακό) και όπως είπε ίσως και να είναι ο τελευταίος στην καριέρα του.

 

Μίλησε για τη δύσκολη και ξεχωριστή σεζόν, το εντυπωσιακό φινάλε που αποτελεί προίκα για το μέλλον, για την παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ, την επιτυχία του Φοίνικα και τον Δημήτρη Παλιόπορτα αλλά και για το εάν θα συνεχίσει να παίζει βόλεϊ:

Για την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα: «Νιώθω χαρά και δικαίωση. Tελείωσε μία δύσκολη χρονιά. Η αλήθεια είναι πως στα μέσα της σεζόν είχαμε αρχίσει να απογοητευόμαστε. Η έλευση του Γιάννη Καλμαζίδη έφερε ισορροπία στην ομάδα που είχαμε πέρσι και μας είχε λείψει στην αρχή. Επίσης χάρη στη νέα διοίκηση του Αντώνη Τσαλόπουλου προστέθηκαν παίκτες μεγάλης αξίας όπως ο Λι και ο Γιαμπλόνσκι έδωσαν ώθηση. Επίσης Τακουρίδης και Σμαραγδής έδωσαν δύναμη και όλα αυτά βοήθησαν ώστε η ομάδα να μπορεί να διεκδικεί τα πρωταθλήματα».

Για την απόφαση του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση: «Αυτός ο τίτλος ίσως να είναι ο τελευταίος μου. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην συνεχίσω. Προς το παρόν πανηγυρίζουμε. Αυτό τον τίτλο θέλω να τον αφιερώσω στην οικογένεια μου, στους γονείς μου, στη Μαρία και στα δύο παιδιά μου που όλα αυτά τα χρόνια με έχουν στηρίξει με έχουν βοηθήσει πολύ».

Για την παραμονή του στον ΠΑΟΚ: «Θα δούμε εάν θα μείνω στον ΠΑΟΚ. Θέλω να ηρεμήσω και να σκεφτώ. Το μυαλό είναι ακόμα μπερδεμένο. Έχω κι άλλα πράγματα στην ζωή μου εκτός από το βόλεϊ. Υπάρχει η οικογένεια, υπάρχουν κι άλλες δραστηριότητες και έχουν περάσει και τα χρόνια».

Για τον Φοίνικα Σύρου: «Είναι μεγάλη επιτυχία για τον Φοίνικα. Δίκαια βρίσκεται σε αυτή τη θέση και μας ζόρισε πολύ. Είναι πλέον μία μεγάλη ομάδα και αυτό το δείχνει με την παρουσία του σε ημιτελικούς και τελικούς. Αυτή τη μεγάλη επιτυχία θεωρώ πως την οφείλει στον Δημήτρη Παλιόπορτα που έβαλε τις βάσεις για αυτή την πορεία. Τέτοιοι άνθρωποι κοσμούν το βόλεϊ».

Για την εφετινή περίοδο την οποία χαρακτήρισε ξεχωριστή και δύσκολη: «Ολο το πρωτάθλημα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο. Ο Ολυμπιακός ήταν ανταγωνιστικός. Μας πήρε το κύπελλο και το Λιγκ Καπ και μας έφτασε στα όρια μας. Αυτό μας κόστισε αλλά κι εμείς δείξαμε την ποιότητα μας σε μία δύσκολη και ξεχωριστή περίοδο. Στην ουσία εμείς εφέτος παίξαμε δύο σειρές τελικών με τον Ολυμπιακό και τον Φοίνικα και αυτό μας πήρε ενέργεια. Όλα τα ματς με τον Ολυμπιακό ήταν οριακά. Οι ανατροπές που έγιναν στο σκορ, οι διακυμάνσεις, η ένταση ήταν πολύ καλό για το άθλημα και είναι προίκα για το άθλημα και τις ομάδες για τις επόμενες χρονιές».

Media

Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject