Print this page
17-05-2016

Σιμόπουλος: «Διαφήμισε τη Λαμία σε όλη την Ευρώπη»

Rate this item
(0 votes)
Ο δημοσιογράφος, διευθύνων σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού Star Κεντρικής Ελλάδας και επί σειρά ετών υπεύθυνος Τύπου του ΤΑΑ Γ.Σ.Λαμία Γιώργος Σιμόπουλος είχε ενδιαφέρουσα θεματική στο 1ο Συνέδριο του ΣΦΕΕΟΠ. Με θέμα «Γ.Σ.Λαμία, η άνοδος και η πτώση» ο Σιμόπουλος έκανε ενδιαφέρουσα ανάλυση στον σύλλογο που άντεξε και διακρίθηκε για 11 χρόνια στην Volley League «Πάμε Στοίχημα». Διαβάστε μία περίληψη των όσων είπε:

 

«Το 1976 αρχίζει η ιστορία του volley στη Λαμία, που έμελλε να χαρίσει στην πόλη μεγάλες επιτυχίες, πρωτόγνωρες χαρές και μοναδικές στιγμές. Στην πορεία της ομάδας που είχε την διαχρονική αποδοχή του κόσμου, ο Δήμος Λαμίας θέλησε να υιοθετήσει τον σύλλογο και τον μετονόμασε σε ΓΣ Λαμία το 1994, όνομα με το οποίο ζει και βασιλεύει για δύο ακόμη δεκαετίες, συμπληρώνοντας τα 40 χρόνια
ζωής. Το 2005 κάνει το μεγάλο άλμα, με την άνοδό του στην Α1, όπου αγωνίζεται για 11 αγωνιστικές χρονιές γράφοντας χρυσή Ιστορία για τα αθλητικά δρώμενα της πόλης. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το οικονομικό μοντέλο στο οποίο στηρίζεται η λειτουργία του, δηλαδή σε πολλούς χορηγούς, πολλούς φίλους, πολλούς συμπαραστάτες από την πόλη και την γύρω περιοχή.

Οι πραγματικά πιστοί, ενσυνείδητοι ή αποκλειστικά φίλοι του volley είναι, ανάλογα με τον πληθυσμό της πόλης, λίγοι. Η συγκυρία της μη ύπαρξης ομάδας άλλου συλλόγου των λαοφιλών αθλημάτων (ποδόσφαιρο, μπάσκετ) σε μεγάλη κατηγορία, έφερε κόσμο στο volley, ιδιαίτερα με την άνοδο στην Α1 και τις επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη όπου ο Γυμναστικός έγραψε Ιστορία και διαφήμισε την πόλη σε όλη την Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα ήταν η σταθερά καλή ομάδα με το υγιές περιβάλλον.

Η ομάδα ανέδειξε το ταλέντο και τις ικανότητες του προπονητή Δημήτρη Ανδρεόπουλου ο οποίος για πρώτη φορά αναλάμβανε ανδρική ομάδα και ήταν ο προπονητής αποκάλυψη για το Ελληνικό volley.

Με την σειρά του ο Coach πήρε στα χέρια του νεαρούς αθλητές και τους ανέδειξε σε κορυφαίους της χώρας και πρωταγωνιστές του Ελληνικού volley ώσπου στην κορύφωση της προσπάθειας ήρθε η κρίση και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση.. Ο Πρόεδρος φαινόμενο Χρήστος διαχειρίζεται με ψυχραιμία και φρένα την ομάδα μέχρι τελευταίας ρανίδας υπομονής και αντοχής».