Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
29-06-2016

Καραντάσιου, Ρουμελιώτης στη γιορτή των Ολυμπιακών στην Κύπρο

Rate this item
(0 votes)
Μαυροκόκκινο χρώμα είχε η πρόσφατη επίσκεψη Ελλήνων Ολυμπιονικών οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στην Πάφο της Κύπρου και επισκέφτηκαν το «Πετρίδειο Ίδρυμα» με την ευκαιρία του Αθλητικού Συμποσίου με τίτλο «Ο Ολυμπισμός μέσα από τα μάτια Ολυμπιονικών» όπου τους υποδέχτηκε αντιδήμαρχος Πάφου Μάκης Ρουσής.


Ανάμεσα στους έλληνες Ολυμπιονίκες βρισκόταν ο αρχηγός της ομάδας βόλεϊ της Παναχαϊκής, Νίκος Ρουμελιώτης και το μέλος της διοίκησης του ΤΑΑ, Βάσω Καραντάσιου οι οποίοι μίλησαν με τους ανθρώπους του Πετρίδειου ιδρύματος.

Ο κ. Ρουσής ανέφερε πως η Πάφος, η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017, απολαμβάνει σήμερα ένα μεγάλο προνόμιο, να υποδέχεται μεγάλους αθλητές και τιμημένους Ολυμπιονίκες, άξια τέκνα της Ελλάδος, που έκαναν ένα ολόκληρο Έθνος περήφανο.
Ιδιαίτερα, είπε, στις σημερινές δύσκολες μέρες που διέρχεται ο ελληνικός λαός και μαζί του το Έθνος ολόκληρο, τα επιτεύγματα και οι διακρίσεις των αθλητών μας, οι νίκες και οι άθλοι τους, αποτελούν για όλους μας πηγή έμπνευσης και ελπίδας και προσμονής για ένα νέο ξεκίνημα για ένα καλύτερο αύριο.

Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και υπεύθυνος για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας 2004, Ντενίς Όσβαλτ, σε δηλώσεις του ανέφερε πως αποδέχτηκε την πρόσκληση και επισκέφτηκε την Πάφο για να προωθήσουν το Ολυμπιακό πνεύμα, που ουσιαστικά –όπως είπε- βοηθά στην κοινωνικοποίηση μέσα από τους Ολυμπιακούς με τις διάφορες εθνικότητες οι οποίες λαμβάνουν μέρος.
Είπε ακόμη πως αποτελεί μεγάλη του τιμή που θα συναντηθεί με νεαρούς αθλητές εδώ στην πόλη μας για την προώθηση του Ολυμπιακού πνεύματος.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς, Ολυμπιονίκης στην υδατοσφαίριση και βουλευτής με το Ποτάμι στην Αθήνα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης υποδοχής, συνεχάρη το Πετρίδειο Ίδρυμα για την πρωτοβουλία που έλαβε για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Πρόσθεσε δε, πως ο αθλητισμός είναι ένα μεγάλο σχολείο αφού – όπως είπε- μαθαίνεις πράγματα που δεν τα μαθαίνεις ούτε στο πραγματικό σχολείο, ούτε σε κανένα φροντιστήριο ακόμη και στην οικογένεια.

Μαθαίνεις, συνέχισε, πώς να συνεργάζεσαι, πώς να σέβεσαι συναθλητές, αντιπάλους και κανόνες, προσθέτοντας πως ο Ολυμπισμός είναι κάτι που γεννήθηκε στην Ελλάδα και γι` αυτό προσπαθούμε να το υπηρετήσουμε όσο καλύτερα γίνεται.

Ο κ. Μαυρωτάς εκτίμησε πως αν υπάρχει κάτι που έχει αντισταθεί στην κρίση τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είναι ο αθλητισμός. δηλώνοντας πως αυτό κάτι λέει.

Η Βάσω Καραντάσιου, πρωταθλήτρια στο Μπιτς Βόλεϊ, αφού ευχαρίστησε το Δήμο Πάφου και το Πετρίδειο Ίδρυμα για αυτή την τιμητική πρόσκληση, εξέφρασε ικανοποίηση που θα γνωρίσει τους νέους αθλητές . Η κ. Καραντάσιου μίλησε για τις μεγάλες συγκινήσεις που της πρόσφερε ο Ολυμπισμός, δηλώνοντας πως είναι διαφορετικές κάθε φορά αλλά πάντα με περηφάνια που ήμασταν –όπως είπε- κάτι ξεχωριστό για το έθνος μας.

Ο Νίκος Ρουμελιώτης, Ολυμπιονίκης στο βόλεϊ ανέφερε: “βρισκόμαστε εδώ για να μπορέσουμε να δώσουμε το στήριγμα μας για την παιδεία και τον αθλητισμό που έχουμε βάλει στόχο να βοηθήσουμε το Δήμο της Πάφου”.

O Oλυμπισμός, συνέχισε, προσφέρει χαρά, υγεία, δύναμη και πάθος. Στόχος –όπως είπε – “όλων εμάς που περάσαμε από ΟλυμπιακούςΑγώνες είναι να δώσουμε το πνεύμα και την ψυχή στα υπόλοιπα παιδιά να μπορέσουν να ζήσουν αυτό το όνειρο που λέγεται Ολυμπιακοί Αγώνες, Oλυμπιονίκες ή Ολυμπισμός γενικότερα “.
Ο πρόεδρος του Πετρίδειου Ιδρύματος Μιχάλης Μαραθεύτης, αναφέρθηκε στο Πετρίδειο Ίδρυμα που δημιουργήθηκε από τον Χριστόδουλο και Μαρία Πετρίδη με στόχο την προώθηση της παιδείας και του αθλητισμού. Είναι, είπε, μεγάλη τιμή για μας, αλλά και μεγάλη ευκαιρία για την Πάφο για να αντιληφθεί από πρώτο χέρι, τι είναι το Ολυμπιακό πνεύμα.
Στους επίσημους προσκεκλημένους του Συμποσίου συμπεριλαμβάνεται και ο θρύλος της Ελληνικής Καλαθόσφαιρας που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες ως αθλητής και προπονητής, Παναγιώτης Γιαννάκης αλλά και η χρυσή Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, η οποία λόγω ιατρικού προβλήματος δεν θα παραστεί ωστόσο απέστειλε οπτικογραφημένο μήνυμα.
Το Συμπόσιο θα περιλαμβάνει, προστίθεται στην ανακοίνωση, την παρέμβαση κάθε επίσημου καλεσμένου μέσω σύντομης ζωντανής συνέντευξης, ούτως ώστε να υπάρξουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα αλλά να ακουστούν και για πρώτη φορά ανέκδοτες ιστορίες και εμπειρίες από τον καθένα.
Πέραν της βράβευσης των επίσημων προσκεκλημένων θα υπάρξει βράβευση αθλητών-προτύπων τοπικών σωματείων της Πάφου, οι οποίοι προσέφεραν τα μέγιστα στον αθλητισμό και χρήζουν ευσήμου μνείας.
Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στο πολυχώρο πολιτισμού Παλαιά Ηλεκτρική, υπό την αιγίδα του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος και στηρίζεται από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης της υποδοχής προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα στους Ολυμπιονίκες.

ΠΗΓΗ φωτο: http://offsite.com.cy

Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject