Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
28-09-2017

Η Βοϊβοντίνα 3-1 τον Φοίνικα στα εγκαίνια του αθλητικού κέντρου στην Μάρπησσα Πάρου

Rate this item
(0 votes)
Την ήττα με 3-1 σετ γνώρισε ο Α.Ο.Φοίνικας Σύρου από την σερβική Βοϊβοντίνα σε φιλικό αγώνα που συνδυάστηκε με τα εγκαίνια του αθλητικού πολυχώρου της Μάρπησσας στην Πάρο. Πριν τον αγώνα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πάρου – Νάξου Καλλίνικου. Επίσης το παρών έδωσαν οι τοπικοί φορείς του νησιού,  οι βουλευτές Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης και Νίκος Μανιός, όπως επίσης ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο Περιφερειακός σύμβουλος Μάρκος Δαδάος και ο έπαρχος της Πάρου.


Στο αγωνιστικό σκέλος των εγκαινίων, οι κάτοικοι της Πάρου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά αγώνα βόλεϊ υψηλού επιπέδου, καθώς τόσο το Φοίνικας όσο και η Vojvodina είναι ομάδες με ποιοτικούς αθλητές. Το θέαμα ήταν μοναδικό και οι παίκτες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Βέβαια υπήρχαν κάποια λάθη τα οποία είναι δικαιολογημένα μιας βρισκόμαστε ακόμη σε περίοδο προετοιμασίας. Για τον Φοίνικα Σύρου ήταν το πρώτο φιλικό παιχνίδι και οι παίκτες του Σάσα Στεφάνοβιτς σε κάποια σημεία του αγώνα και ιδιαίτερα στα πρώτα δύο σετ, έδειχναν να ψάχνουν τα πατήματά τους. Στη συνέχεια οι Συριανοί ανέβασαν την απόδοσή τους και ισορρόπησαν το ματς.

Στο πρώτο σετ, οι πρωταθλητές Σερβίας μπήκαν δυνατά και μετά το 13-13 είναι σταθερά το προβάδισμα. Η  Vojvodina όσο το σετ έφτανε προς το τέλος του αύξανε τη διαφορά και έτσι φτάσαμε στο τελικό 19-25. Στο δεύτερος σετ, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν τελείωσαν διαφορετικά, καθώς οι ομάδες μέχρι τι δεύτερο τεχνικό τάιμ ήταν κοντά στο σκορ. Ο Φοίνικας πάτησε… γκάζι και πήρε μία διαφορά τεσσάρων πόντων (23-19). Συνεχόμενα λάθη, αλλά και πάρα πολύ δύσκολες άμυνες που βγήκαν από πλευράς Vojvodina έφεραν τους πρωταθλητές Σερβίας κοντά στο σκορ (23-22) για να ισοφαρίσουν σε 24-24. Το σετ πήγε στους τυπικά φιλοξενούμενους έπειτα το 27-29.

Στο τρίτο σετ ο Φοίνικας ήταν καλύτερος, είχε περισσότερες λύσεις στην επίθεση και ο Γιορντάνοφ είχε άξιους συμπαραστάτες τόσο τον Λινζ όσο και τον Πέτερλιν. Από την αρχή του σετ ο Φοίνικας είχε μία διαφορά 3-4 πόντων. ΟΙ Σέρβοι προσπάθησαν να επιστρέψουν και πάλι στο τέλος του σετ όταν το σκορ ήταν 22-18, όμως ο Φοίνικας είχε τις λύσεις και οι παίκτες του κ. Στεφάνοβιτς δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και με το 25-21 μείωσαν σε 1-2.

Το τέταρτο και τελευταίο σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες καθώς και οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να «ξεκολλήσουν» η μία από την άλλη. Φοίνικας και Vojvodina πήγαν κοντά μέχρι το τέλος τους σετ, με τους Σέρβους να κάνουν με τον Vucicevic το 23-25 και να σφραγίζουν τη νίκη.

Τα σετ: 3-1 (19-25, 27-29, 25-21, 23-25)

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Σάσα Στεφάνοβιτς): Στεφανίδης, Χήρας 4, Θεοδόσης, Λινζ 12 (3), Κογκαλίδης, Ζήσης, Γιορντάνοφ 12 (2), Πέτερλιν 11, Πεντίδης 3 (1),  Conor 1, Σταυρακάκης, Γάτσης 5.

ΒΟΪΒΟΝΤΙΝΑ (OsmankacNedzad): Simic 7, Vucicevic 15 (1), Stankovic, Stevanovic 6 (1), Brboric, Vemic 5, Narancic, Peric 18, Kujundzic, Pekovic, Rubic, Radovic, Todorovic 3 (2).

Τιμής ένεκεν πρώτος διαιτητής ήταν ο παλαίμαχος Θέμις Καλπακτσόγλου και β΄διαιτητής ο Στέλιος Παπακοσμάς ο οποίος είναι εν ενεργεία διαιτητής και ο μοναδικός που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και στην Εθνική βόλεϊ ανδρών.

 

marpissa4.jpgjordanov-leontaritis.jpgmarpissa2.jpgparos.jpgmarpissa1.jpgmarpissa3.jpg

Media

Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject