Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
30-10-2017

Ηγέτης ο Ολυμπιακός στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus

Rate this item
(0 votes)
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διεξήχθη στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας η συνάντηση των πολυαθλητικών συλλόγων που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus, με την παρουσία του Ολυμπιακού να ξεχωρίζει. Ομάδες όπως οι Λάτσιο, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Φερεντσβάρος, Βίσλα Κρακοβίας, Λέφσκι Σόφιας, ΑΠΟΕΛ, Ερυθρός Αστέρας, Μλάντοστ, Άαλμποργκ, Έβερτον, Μπούντουνοστ, Πανιώνιος, Ουντινέζε, Μπάγερν Λεβερκούζεν, Δυναμό Βουκουρεστίου, βάζουν στο κάδρο περισσότερα από 350 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, περισσότερους από 4000 εθνικούς τίτλους, 2000 διεθνής τίτλους, χιλιάδες αθλητές και προπονητές και εκατομμύρια φιλάθλων σε ολόκληρο τον κόσμο!

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διεξήχθη στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας η συνάντηση των πολυαθλητικών συλλόγων που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus, με την παρουσία του Ολυμπιακού να ξεχωρίζει. Ομάδες όπως οι Λάτσιο, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Φερεντσβάρος, Βίσλα Κρακοβίας, Λέφσκι Σόφιας, ΑΠΟΕΛ, Ερυθρός Αστέρας, Μλάντοστ, Άαλμποργκ, Έβερτον, Μπούντουνοστ, Πανιώνιος, Ουντινέζε, Μπάγερν Λεβερκούζεν, Δυναμό Βουκουρεστίου, βάζουν στο κάδρο περισσότερα από 350 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, περισσότερους από 4000 εθνικούς τίτλους, 2000 διεθνής τίτλους, χιλιάδες αθλητές και προπονητές και εκατομμύρια φιλάθλων σε ολόκληρο τον κόσμο!

Η εκπρόσωπος και Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη δήλωσε…

«Εμείς είμαστε ενταγμένοι στον EMKA, στον οποίο συμμετέχουμε 16 πολυαθλητικοί σύλλογοι. Στο πρώτο μέρος της πρόσφατης συνάντησής μας,  έγινε παρουσίαση του προγράμματος «sports my way». Κομμάτι αυτού ήταν η εκπαίδευση των προπονητών που είχαν συναντηθεί στο Βελιγράδι πριν από ενάμιση περίπου μήνα. Εκεί εκπαιδεύτηκαν στο mutisport coaching. Δηλαδή, εάν ένα παιδάκι μπορεί να έχει κάποιες ικανότητες και σε κάποιο άλλο άθλημα ο προπονητής να μπορεί να το διακρίνει και να το κατευθύνει αναλόγως. 

Το επόμενο στάδιο, το απόγευμα του Σαββάτου και η Κυριακή ήταν ένα εργαστήριο «έκρηξης ιδεών». Συζητήθηκαν προτάσεις  οι οποίες θα πρέπει -μέχρι τον Ιανουάριο- να κατατεθούν  στο Ευρωκοινοβούλιο. Τέλη Ιανουαρίου, λοιπόν, θα είμαστε στις Βρυξέλλες όλοι οι σύλλογοι για να καταθέσουμε αυτά που προτείναμε, τα νέα πρότζεκτ προκειμένου να εγκριθούν και να αρχίσουμε να τα υλοποιούμε. Ως Ολυμπιακός καταθέσαμε τρεις νέες προτάσεις που έγιναν παμψηφεί δεκτές και μάλιστα δεχθήκαμε θερμά συγχαρητήρια από τον  Γενικό Γραμματέα της Λάτσιο που είναι και ιδρυτικό μέλος της ΕΜΚΑ. Τα προγράμματα αυτά κρίθηκαν από όλους απόλυτα καινοτόμα κι άπαντες συντάχθηκαν  μαζί μας για να υλοποιηθούν».

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τις τρέχοντες δράσεις καθώς και πιθανές μελλοντικές συνεργασίες και δραστηριότητες. Ιδιαιτέρως κολακευτικά ήταν τα σχόλια των εκπροσωπών της EMCA και των συλλόγων για το έργο και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες  του Ολυμπιακού.

Ξεχωριστή μνεία έγινε στην παρουσία του Ολυμπιακού στο τρέχον ‘’Sport MyWay’’ πρόγραμμα και στον συντονιστικό/ηγετικό ρόλο του στο επερχόμενο ‘’You’re Hope’’ που αναμένεται να ξεκινήσει το 2018 και στοχεύει στην ανάπτυξη δράσεων για την κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων.

Ο Project Manager του «Sport MyWay» από την ομάδα της Μλάντοστ κ. Μιγιάτοβιτς δήλωσε…

«Διευκολύνουμε τη συνάντηση επικοινωνίας του σχεδίου του αθλητισμού εδώ στο Ντουμπρόβνικ. Είμαστε στη μέση του έργου, έχουμε ακόμη 8 μήνες και μέχρι τώρα έχουμε ολοκληρώσει τις προετοιμασίες και το ερευνητικό κομμάτι. Τώρα εισερχόμαστε στο τελευταίο μισό του έργου όπου θα εφαρμόσουμε το εγχειρίδιο στην πράξη το οποίο ασχολείται με παιδιά ηλικίας από 6 έως 11 ετών που αντιστοιχεί στις πρώτες τέσσερις σχολικές βαθμίδες και θα τους προσφέρουμε ένα νέο πολλαπλό πρόγραμμα για τη σωματική εκπαίδευση.»

Ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πολυαθλητικών Συλλόγων  κ. Federico Iceberg, δήλωσε…

«Ο οργανισμός πραγματοποίησε σήμερα μια γενική συγκέντρωση στις εγκαταστάσεις του κέντρου για προχωρημένες ακαδημαϊκές σπουδές στο Ντουμπρόβνιτς της Κροατίας. Το επίκεντρο της συνάντησης ήταν να εκτιμήσει τα τρέχοντα σχέδια που η ένωση ολοκληρώνει με τη συμμετοχή πολλών συλλόγων από όλα τα έθνη. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε να αποτελεί έναν πυλώνα πολλών έργων και επίσης να προγραμματίζει τις μελλοντικές δραστηριότητες που αφορούν τόσο τα παραδοσιακά προγράμματα Erasmus +, όσο και καινοτόμες δραστηριότητες. Εν τω μεταξύ θα ξεκινήσουμε το έργο EuroHope που έχει κύριο συντονιστή τον Ολυμπιακό και θα ασχοληθεί με τη σημαντική έκτακτη ανάγκη που αντιμετώπισε η Ευρώπη και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει με ικανοποιητικό τρόπο, την υποδοχή των προσφύγων και την κάλυψη των αναγκών τους.»

Η Vanina Milanova, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πολυαθλητικών συλλόγων και Γενική Γραμματέας της Λέφσκι Σόφιας, δήλωσε…

«Νομίζω ότι ίσως μια γραμμή μεταξύ της ομάδας εμπειρογνωμόνων του έργου μου και του Eurohope είναι ότι ασχολούμαστε συγκεκριμένα με το πώς μπορεί να μοιάζει μια ενότητα κατάρτισης με πολλαπλά σπορ, χάρη στο έργο του αθλητισμού μου και τώρα θα το εφαρμόσουμε με τους πρόσφυγες ειδικά στο πρόγραμμα EuroHope.»


Οι άνθρωποι του Θρύλου, στα πλαίσια των μελλοντικών του κινήσεων, πήγαν αρκετά προετοιμασμένοι στην συνάντηση, αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Ολυμπιακός να είναι η μοναδική ομάδα η οποία είδε να γίνονται δεκτές όλες οι προτάσεις που κατέθεσε, σχετικά με τα προγράμματα που θα τρέξουν στα επόμενα χρόνια και μάλιστα παμψηφεί από όλους τους συμμετέχοντες. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πολυαθλητικών Συλλόγων  κ. Federico Iceberg, δήλωσε για τον Ολυμπιακό, ότι «αποτελεί πυλώνα πολλών έργων τόσο στα παραδοσιακά προγράμματα όσο και στις καινοτόμες δραστηριότητες.»

Η Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού κ. Τσιλιγκίρη εξηγεί…

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ευαισθητοποιημένη σε διάφορα θέματα που αφορούν, αναλόγως την περίοδο και τις εξελίξεις, τους πρόσφυγες, τα άτομα με κινητικά προβλήματα και γενικότερα ό,τι αφορά την  ευαισθητοποίηση και την  παρακίνηση παρόμοιων θεμάτων μέσω του αθλητισμού».

Σχετικά με τις  προτάσεις του Ολυμπιακού ΣΦΠ:

«Ένα από αυτά τα προγράμματα είναι η κοινωνικοποίηση και η ένταξη στον αθλητισμό των ατόμων με ειδικές ανάγκες, με σύνδρομο Down και με αυτισμό. Το δεύτερο πρόγραμμα είναι το  "Dual career". Η διπλή καριέρα, δηλαδή η προσπάθεια ένταξης των εν ενεργεία αθλητών στην κοινωνία και η αξιοποίηση  του αθλητισμού  στη ζωή τους όταν αποσυρθούν.
Η τρίτη πρόταση αφορά τους Μεσογειακούς Αγώνες που θα γίνουν το καλοκαίρι του 2018,  όπου θα πραγματοποιηθεί  η σχετική επιμόρφωση των αθλητών που θα μετέχουν σε αυτούς στο πρόγραμμα «dual career».  Οι περισσότεροι σύλλογοι έκαναν 3-4 προτάσεις και έγινε δεκτή η μία ή απερρίφθησαν όλες. Ο Ολυμπιακός έκανε τρεις και έγιναν παμψηφεί δεκτές και οι τρεις. Ο αθλητισμός είναι ένας στίβος μάχης».

Το επόμενο ραντεβού των ομάδων για το «Sport My Way» όπου θα οργανωθούν οι δράσεις των συμμετεχόντων, θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ στις 14 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση μέσω Skype της κεντρικής επιτροπής με τους συλλόγους, που θα παρουσιάσουν τις τελικές προτάσεις τους για τα μελλοντικά project. 

Πηγή: Ολυμπιακός ΣΦΠ

Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject