Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
20-03-2018

Ο Ολυμπιακός θέλει από την Σουργκούτ τα δύο σετ που θα τον στείλουν στους τελικούς (21/3, 19.00)

Rate this item
(0 votes)
Την έβδομη παρουσία του σε τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης και την πρώτη σε διπλούς τελικούς (που καθιερώθηκαν από το 2010) είναι έτοιμος να πανηγυρίσει ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» την Τετάρτη 21 Μαρτίου θα υποδεχτούν την ρωσική Γκάζπρομ Γιούγκρα Σουργκούτ και θέλουν δύο σετ για να πάρουν την πρόκριση.

 

Ο Ολυμπιακός στον πρώτο ημιτελικό στο Σουργκούτ πριν από μία εβδομάδα νίκησε με 3-0 σετ σημειώνοντας την δεύτερη εκτός έδρας νίκη επί ρωσικής ομάδας (μετά το 3-0 επί της Λουσνίκι το 2002) και την πιο ευρεία νίκη σε σκορ. Αυτό δε σημαίνει πως το έργο του Ολυμπιακού θα είναι εύκολο στο Μελίνα Μερκούρη του Ρέντη. Η ελληνική ομάδα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και να παίξει στο μάξιμουμ προκειμένου να πετύχει όχι μόνο το στόχο της πρόκρισης αλλά και για να σημειώσει μία ακόμα ευρωπαϊκή νίκη.

 

Ο Ολυμπιακός έχει 11 παρουσίες σε φάιναλ-4 Ευρωπαϊκών διοργάνωσεων συν την εφετινή που φτάνει πρώτη φορά στους διπλούς ημιτελικούς. Στο Τσάλεντζ Καπ και στο CEV Cup οι διπλοί τελικοί καθιερώθηκαν το 2010, ενώ τα φάιναλ-4 συνεχίζουν μόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κατακτήσει δύο Ευρωπαϊκά τρόπαια (Κυπελλούχων 1996, Τοπ Τιμς Καπ 2005).

Ηταν φιναλίστ σε 4 τελικούς: Του 1992 (πρωταθλητριών - Πειραιάς), 1997 (κυπελλούχων - Αλεξάνδρειο Θεσσαλονίκης), 1998 (κυπελλούχων - Κούνεο Ιταλία), του 2002 (πρωταθλητριών - Οπόλε Πολωνία). Επίσης πήρε δύο φορές την 3η θέση το 1993 (πρωταθλητριών - ΣΕΦ Πειραιάς), το 1995 (πρωταθλητριών - Βιέννη Αυστρία) και τρεις φορές την 4η θέση: 1982 (πρωταθλητριών - Παρίσι), 1994 (πρωταθλητριών - Αντερλεχτ Βέλγιο), 2001 (πρωταθλητριών - Παρίσι Γαλλία).

O προπονητής του Ολυμπιακού Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Η ομάδα μας δουλεύει κάθε ημέρα για να παίζει παιχνίδια όπως αυτό της Τετάρτης. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κερδίσουμε και να προσφέρουμε αυτή την επιτυχία στο σύλλογο και τους οπαδούς μας. Η Σουργκούτ σίγουρα θα παίξει καλά  και μεις πρέπει να πιάσουμε υψηλά στάνταρ απόδοσης με μεγάλη συγκέντρωση. Θέλω να καλέσω τους φιλάθλους μας να έρθουν στο Ρέντη, τώρα που ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να παίξει σε ένα ευρωπαϊκό τελικό και είναι πολύ σημαντικό να τους έχουμε μαζί μας».

 

Ο αγώνας θα γίνει στο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη και θα αρχίσει στις 19.00 με διαιτητές τον Λευκορώσο Ουλάντζιμίρ Κουκασινάου και τον Ισπανό Ανγκέλ Μαρτίνεθ Ρομέρο.

 

Στο άλλο ημιτελικό ζευγάρι η τουρκική Μάλι Μίλι Πιγιάνκο Άγκυρας θα υποδεχτεί την ιταλική Ραβένα. Στον πρώτο αγώνα η τουρκική ομάδα είχε νικήσει με 3-0 σετ και θέλει δύο σετ για την πρόκριση στους διπλούς τελικούς που θα γίνουν στις 4 και 11 Απριλίου. Εφόσον προκριθεί ο Ολυμπιακός η ρεβάνς θα γίνει στο Μελίνα Μερκούρη την Τετάρτη του Πάσχα. 

Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject