Print this page
23-03-2018

ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας - ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου (22η αγωνιστική, 24/3, 20.00)

Rate this item
(0 votes)
Στα στενά του Ευρίπου στην έδρα του Ηρακλή Χαλκίδας δοκιμάζεται η Νίκη Αιγινίου. Ο Ηρακλής Χαλκίδας έχει εξασφαλίσει τη θέση του στα πλέι οφ και θέλει το τρίποντο για να πάρει την 6η θέση, ενώ η Νίκη με τρίποντο διεκδικεί μέχρι και την 6η θέση αλλά είναι ευάλωτη στις ισοβαθμίες (22η αγωνιστική, 24/3, 20.00, Διαιτητές: Παπαδογούλας, Θεμελής).

Ο Ηρακλής Χαλκίδας με νίκη με οποιοδήποτε σκορ ή ακόμα και δύο σετ εξασφαλίζει την 6η θέση διότι ακόμα και σε ισοβαθμία με τον Εθνικό Πειραιώς έχει πλεονέκτημα (3-1, 2-3 σετ). Με ήττα 3-0 θα πλασαριστεί στην 8η θέση και δεν υπάρχει περίπτωση να πέσει στα πλέι άουτ. Σε περίπτωση ήττας με 3-0 ή 3-1 σετ από τη Νίκη Αιγινίου και νίκη του Εθνικού Πειραιώς επί της Κηφισιάς με τρίποντο ο Εθνικός Πειραιώς θα προσπεράσει πάνω στο νήμα και θα πάρει την 6η θέση. Άν νικήσει και ο Παμβοχαϊκός την Παναχαϊκή με τρίποντο θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία Παμβοχαϊκού, Ηρακλή Χαλκίδας και Νίκης Αιγινίου.

Στην τριπλή ισοβαθμία πλεονέκτημα έχει ο Παμβοχαϊκός, ακολουθεί ο Ηρακλής Χαλκίδας και μετά η Νίκη Αιγινίου η οποία θα πέσει στα πλέι άουτ, εκτός κι αν ο Εθνικός Πειραιώς δεν έχει νικήσει τον ΑΟΠ Κηφισιάς οπότε θα περάσει η ομάδα του Πειραιά στα πλέι άουτ.

Στην τετραπλή ισοβαθμία πλεονέκτημα έχει ο Ηρακλής Χαλκίδας (ακόμα και με ήττα από τη Νίκη με 3-0), ακολουθεί ο Παμβοχαϊκός ενώ η τρίτη θέση που θα είναι και η 8η της τελικής κατάταξης θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του αγώνα Ηρακλής Χαλκίδας – Νίκη Αιγινίου. Εάν η Νίκη επικρατήσει του Ηρακλή και υπάρξει τετραπλή ισοβαθμία τότε η ομάδα του Αιγινίου θα πάρει την 8η θέση και ο Εθνικός Πειραιώς θα πέσει στην 9η θέση και στα πλέι άουτ.
 

«Στόχος μας είναι να πάρουμε τη νίκη και να κλείσουμε με επιτυχία την κανονική περίοδο. Η 6η θέση ήταν από την αρχή μέσα στους στόχους μας. Η Νίκη θέλει να γλιτώσει τα πλέι άουτ και θα τα δώσει όλα. Η ομάδα βρίσκεται σε καλή κατάσταση ειδικά μετά τη νίκη στην Αλεξανδρούπολη όπου έχουμε ανέβει ψυχολογικά», δήλωσε ο προπονητής του Ηρακλή Χαλκίδας Σπύρος Γκολίτσης.

 

Η Νίκη Αιγινίου για να πάρει την 6η θέση θα πρέπει να νικήσει με 3-0 η 3-1 σετ τον Ηρακλή Χαλκίδας και παράλληλα να μην πάρει τρίποντο ο Παμβοχαϊκός από την Παναχαϊκή και ο Εθνικός από την Κηφισιά. Σε διπλή ισοβαθμία με τον Παμβοχαϊκό η Νίκη Αιγινίου έχει μειονέκτημα (3-2, 1-3). Σε διπλή ισοβαθμία με τον Εθνικό Πειραιώς η Νίκη Αιγινίου έχει πλεονέκτημα (3-1, 1-3, πόντοι: 75-60, 57-75). Σε τριπλή ισοβαθμία (Παμβοχαϊκός, Εθνικός Πειραιώς, Νίκη Αιγινίου) ο Παμβοχαϊκός έχει πλεονέκτημα, ακολουθεί ο Εθνικός Πειραιώς που θα πάρει την 8η θέση και η Νίκη που θα πάει στα πλέι άουτ.

Στην τετραπλή ισοβαθμία (Ηρακλή Χαλκίδας, Παμβοχαϊκού, Εθνικού Πειραιώς και Νίκης Αιγινίου) ο Εθνικός Πειραιώς θα πάρει την 3η θέση, δηλαδή, την 7η θέση στην τελική κατάταξη εάν η Νίκη ηττηθεί από τον Ηρακλή Χαλκίδας. Εάν η Νίκη νικήσει τον Ηρακλή Χαλκίδας ο Εθνικός θα πέσει στην 4η θέση της ισοβαθμίας και συνεπώς θα μπει στα πλέι άουτ.

Ο προπονητής της Νίκης Γιώργος Οικονομίδης είπε: «Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι για να πάρουμε τη νίκη. Δυστυχώς η κατάσταση δεν εξαρτάται απόλυτα από μας σχετικά με το πλασάρισμα μας στην τελική κατάταξη. Θα περιμένουμε να δούμε και τα άλλα αποτελέσματα αλλά ότι περνάει από το χέρι μας θα το κάνουμε. Στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ παίξαμε καλά. Θέλουμε να επαναλάβουμε την ίδια καλή εμφάνιση και είμαι αισιόδοξος».

 

 

 

ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας - ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου
2017-18
24/03/2018: Volleyleague 22η ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας - ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου  
03/01/2018: Volleyleague 11η ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου - ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας 1-3 (24-26, 25-20, 23-25, 24-26)

 
 
Volley League «Πάμε Στοίχημα»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (22η αγωνιστική)

Σάββατο 24 Mαρτίου 2018

Γυμναστήριο Γ.Τριαντάφυλλος 20.00: ΓΑΣ Παμβοχαϊκός - Παναχαϊκή

Διαιτητές: Κυριοπούλου, Μουλά Ειρ., Παρατηρητής: Βαρθαλίτης. Επόπτες: Σπίνας, Κυργιαλάνη, Γραμματεία: Μπίτσικα.

Γυμναστήριο Εσπέρου Καλλιθέας 20.00: Εθνικός Πειραιώς - ΑΟΠ Κηφισιάς

Διαιτητές: Γεωργουλέας, Κουτσούλας, Παρατηρητής: Ρουσάκης, Επόπτες: Πατεράκης, Μαυρικίδου, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Γυμναστήριο PAOK Sports Arena 20.00: ΠΑΟΚ - Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015

Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Αβραμίδης, Παρατηρητής: Κάλλης Εμ., Επόπτες: Τοσουνίδης, Μπέλλος Ι., Γραμματεία: Κουμπλή.

Γυμναστήριο Τ.Καμπούρης, Κάνηθος 20.00: ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας - ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Θεμελής, Παρατηρητής: Αντωνούλης, Επόπτες: Κατερλή, Βαρατάσης, Γραμματεία: Παπασηφάκη.

Γυμναστήριο Ερμούπολης 20.00: ΑΟ Φοίνικας Σύρου - ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Διαιτητές: Ονόπας, Βουδούρης, Παρατηρητής: Πέρρος, Επόπτες: Βρούτσης, Μπαρμπούνης, Γραμματεία: Καλπακίδου.

Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη, Ρέντη, 20.00 (EΡΤ2): Ολυμπιακός ΣΦΠ - Παναθηναϊκός Α.Ο.

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Μυλωνάκης, Παρατηρητής: Ράπτης, Γεωργόπουλος, Επόπτες: Νικάκης, Γεωργιάδης Στ., Γραμματεία: Θεοδωρίδου