Print this page
26-03-2018

Ιστορική συνεδρίαση των Ευρωπαϊκών Λιγκών στο Παρίσι

Rate this item
(1 Vote)
Στο Παρίσι συνεδριάζει το πρωί της Τρίτης 27 Μαρτίου η Ενωση Ευρωπαϊκών Λιγκών (VLA) με την συμμετοχή και του προέδρου της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρου. Η συνεδρίαση θα είναι ιστορική για την ΕΣΑΠ καθώς η ελληνική Λίγκα αναμένεται να γίνει τακτικό μέλος της νεοσύστατης Ενωσης που έχει στόχο να εκπροσωπεί και να προστατεύει τα συμφέροντα και τις ιδιαιτερότητες των επαγγελματικών ομάδων βόλεϊ που αγωνίζονται σε εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις.

 

Η πρόταση για να γίνει η Ελλάδα μέλος της Ενωσης θα γίνει από τους εκπροσώπους της Ιταλίας και του Βελγίου. Η ΕΣΑΠ θα είναι το έκτο μέλος της VLA που συστάθηκε στην Μπολόνια τον Οκτώβριο του 2017.

 

Μεταξύ των θεμάτων της ατζέντας είναι αρχαιρεσίες για την εκλογή προεδρείου, θέσπιση νομοθετικού πλαισίου και κανονισμών λειτουργίας της Ενωσης Ευρωπαϊκών Λιγκών, η εκπροσώπηση και των Επαγγελματικών Λιγκών στις γυναίκες, η αναγνώριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIVB) και την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία (CEV). Eπίσης θα καθοριστεί το καλεντάρι των συνεδριάσεων για το 2018 και δεν αποκλείεται μία από αυτές να γίνει σύντομα στην Ελλάδα. Επίσης θα συγκροτηθούν ομάδες εργασίας για τα ευρωπαϊκά κύπελλα, για το μάρκετινγκ, για τον Τύπο κλπ.

 

«Είναι μία ιστορική συνεδρίαση καθώς η Ελλάδα θα γίνει μέλος της Ενωσης Ευρωπαϊκών Λιγκών. Ο νέος φορέας θα προωθήσει τα ζητήματα των Λιγκών και θα είναι μία δυνατή εκπροσώπηση στο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό βόλεϊ. Η ΕΣΑΠ θα έχει ρόλο στις εξελίξεις και φυσικά θα έχουμε μία δυνατή φωνή. Θα ανταλλάξουμε πληροφορίες και θα υπάρξουν προτάσεις και προβληματισμοί. Τα στελέχη της ΕΣΑΠ από τα τμήματα επικοινωνίας δημοσίων σχέσεων και μάρκετινγκ έχουν ετοιμάσει πολύ δυνατή παρουσίαση. Σύντομα θα έχουμε συνεδρίαση και στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος.