Print this page
01-05-2018

Γιώργος Στεφάνου: Στο γήπεδο που πριν 20 χρόνια γίναμε παγκόσμιοι!

Rate this item
(1 Vote)
Ο τρίτος ημιτελικός μεταξύ της γηπεδούχου Κηφισιάς και του Ολυμπιακού στο γυμναστήριο της Ηλιούπολης μόλις είχε τελειώσει. Ο λίμπερο του Ολυμπιακού Γιώργος Στεφάνου μετά την τρίτη νίκη με 3-0 σετ και την πρόκριση στα ημιτελικά με νίκες 3-0 πήγε να χαιρετήσει τον Βασίλη Κουρνέτα που βρίσκονταν στην εξέδρα και θυμήθηκαν στιγμές δόξας στο γυμναστήριο της Ηλιούπολης.

 

Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 στο ίδιο γήπεδο ο Κουρνέτας ήταν μπολ μπόι και αργότερα παίκτης της Φιλίας πριν πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό, ενώ στο ίδιο γήπεδο ο Στεφάνου με συμπαίκτη τον Κώστα Στιβαχτή το 1998 κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα με τον 2ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας.

 

«Είναι απίστευτο. Πριν από 20 χρόνια σε αυτό το γήπεδο πανηγυρίζαμε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα με το Λύκειο της Αγίας Βαρβάρας. Ηταν τεράστια επιτυχία. Οπως τότε έτσι και τώρα στον Ολυμπιακό είχα συμπαίκτη τον Κώστα Στιβαχτή. Το έφερε η μοίρα και παίξαμε σήμερα πάλι εδώ. Είναι καταπληκτικό... Η ζωή κάνει κύκλους...», μας αποκάλυψε ο Γιώργος Στεφάνου.

 

Οσο για τη νίκη επί της Κηφισιάς με 3-0 και την πρόκριση στους τελικούς με νίκες 3-0 είπε στην κάμερα του volleyleague.gr:

 

«Aυτή ήταν περίοδος αποσυμπίεσης για μας και επαναπροσδιορισμού τεχνικών θεμάτων και αποκατάστασης ψυχολογίας και ανάκτησης δυνάμεων. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια ειδικά στην Ευρώπη αλλά και στις υπόλοιπες υποχρεώσεις μας. Τώρα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Ως ένα βαθμό έχουμε ξεκουραστεί και έχουμε ανακτήσει τις δυνάμεις μας. Εχουμε βρει και πάλι το ρυθμό μας. Μας κάνει καλό που και οι τρεις ημιτελικοί πήγαν με 3-0 σετ. Κάναμε εξοικονόμηση δυνάμεων. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την σειρά των τελικών με την καλύτερη δυνατή κατάσταση. Αυτό που μάθαμε από τον χαμένο αγώνα του κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ πρέπει να δώσουμε το μάξιμουμ της απόδοσης μας για να πάρουμε το πρωτάθλημα στον Πειραιά. Εχει μπει στο μυαλό των αθλητών η κατάκτηση του πρωταθλήματος και αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος».

Media