Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
10-09-2018

Αδέλφια Δαλακούρα: Ομάδα... φρούριο!

Rate this item
(0 votes)
Ο Ανέστης και ο Κώστας Δαλακούρας σε συνέντευξη τους στην εφημερίδα Sporday και στον δημοσιογράφο Γιώργο Μαζιά μιλούν για το αντάμωμα τους στον Μ.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνής, την Εθνική ομάδα και το μέλλον τους στο βόλεϊ.

Είναι και πάλι εδώ. Πιο δυνατή από ποτέ. Η ΑΕ Κομοτηνής στην ελίτ του ελληνικού βόλεϊ, άξια εκπρόσωπος της Θράκης. Το φρούριο της πόλης θα λάμψει ξανά. Η προσπάθεια σπουδαία. Επαγγελματικά, σεμνά, με αγάπη για τον αθλητισμό και με προσεκτικά βήματα θέλει να συνεχίσει την παράδοση της περιοχής στο άθλημα. Κολώνες στο μαγευτικό ταξίδι στη φετινή Α1 ανδρών τα αδέλφια Δαλακούρα. Ο Ανέστης και ο Κώστας. Δυο γίγαντες του βόλεϊ σμίγουν για να οδηγήσουν τους «κιτρινόμαυρους» στην πανέμορφη αυτή περιπέτεια. Με την αμέριστη βοήθεια του υπεύθυνου επικοινωνίας του ακριτικού συλλόγου, Βασίλη Στοάκη, μίλησαν στην SportDay για το εγχείρημα αυτό και όχι μόνο.

-Οι δυο σας στην ίδια ομάδα. Το είχατε σχεδιάσει; Πως προέκυψε; Γιατί στην Κομοτηνή;

Ο Ανέστης Δαλακούρας απαντά: «Για άλλη μια φορά μετά από τρία χρόνια θα είμαστε συμπαίκτες με τον Κώστα και θα προσπαθήσουμε με την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε μέσα κι έξω από το γήπεδο να βοηθήσουμε την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Δεν ήταν κάτι που το είχαμε σχεδιάσει αλλά η Κομοτηνή μας έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστούμε και οι δύο μαζί και θέλουμε να τους το ανταποδώσουμε». Από την πλευρά του ο Κώστας σημείωσε: «Το ότι θα είμαι με τον Ανέστη στην ίδια ομάδα με κάνει πολύ χαρούμενο. Ήμασταν χρόνια μαζί στον Εθνικό, αλλά την τελευταία φορά που παίξαμε μαζί είχε τραυματιστεί στην αρχή της σεζόν και δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε αυτό που είχαμε αρχίσει. Μάλλον ήρθε τώρα η ευκαιρία. Δεν το είχαμε σχεδιασμένο γιατί εγώ υπέγραψα πιο νωρίς και αυτός αργότερα. Από τις επιλογές που είχα για φέτος η Κομοτηνή ήταν αυτή που με κάλυψε σε όλα τα αγωνιστικά κριτήρια. Ο κόουτς Κρεούζης ήταν επίσης ένας σημαντικός παράγοντας που ήρθα στην ομάδα, γιατί έχουμε πολύ καλή σχέση εντός και εκτός γηπέδου».

-Τι να περιμένουμε από την Κομοτηνή φέτος στο μεγάλο ραντεβού με την ελίτ;

«Είναι η πρώτη χρονιά της Κομοτηνής μετά από χρόνια και πιστεύω ότι έχουμε την ομάδα που με πολλή και σωστή δουλειά μέσα στο γήπεδο μπορεί να είναι ανταγωνιστική και να παίξει ωραίο βόλεϊ», υπόσχονται και οι δυο.

- Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας; Αν λέγαμε έξοδος στην Ευρώπη θα ήταν απλά ένα όνειρο;

Η απάντηση του Ανέστη ξεκάθαρη: «Στόχος της ομάδας είναι η παραμονή στην κατηγορία. Οι σκέψεις για κάτι καλύτερο εξαρτάται από εμάς και τα αποτελέσματα μας στο γήπεδο». Ο Κώστας Δαλακούρας συμφωνεί: «Όσο πιο γρήγορα πετύχουμε αυτό τον στόχο τότε θα μπορέσουμε να κοιτάξουμε και για κάτι πιο πάνω».

- Προγνωστικά για το φετινό πρωτάθλημα;

Ανέστης και Κώστας δεν έχουν αμφιβολίες. «Θεωρώ ότι φέτος το πρωτάθλημα θα είναι από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων ετών, αλλά πάλι ο τίτλος πιστεύω θα κριθεί ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ», υπογραμμίζει ο πρώτος, ενώ ο δεύτερος είναι στο ίδιο μήκος κύματος: «Φέτος το πρωτάθλημα θα είναι πιο δύσκολο. Πιστεύω πως έχουμε ένα ολοκληρωμένο σύνολο στο να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Συνολικά το φετινό πρωτάθλημα νομίζω θα είναι περίπου σαν το περσινό με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ στο τελικό. Οι υπόλοιπες ομάδες θα είναι στο ίδιο καζάνι. Στον Ολυμπιακό νομίζω θα καταλήξει και φέτος ο τίτλος».

-Το μήνυμα που θέλετε να στείλετε ως ΑΕ Κομοτηνή;

«Σαν ΑΕ Κομοτηνής είναι να κάνουμε κάθε μέρα ότι καλύτερο μπορούμε ώστε να έχουμε καλά αποτελέσματα και να φέρουμε και να κρατήσουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Υπάρχει παράδοση στην περιοχή μας αρκετά χρόνια και αυτό κάνει να ασχολούνται πολλά άτομα με το άθλημα. Επίσης έχουμε άτομα που γνωρίζουν το άθλημα και βοηθάνε ώστε να βγαίνουν νέοι αθλητές», παραδέχεται ο Ανέστης και ο Κώστας συμπληρώνει: «Ο στόχος μας είναι να παρουσιάζουμε ένα καλό θέαμα που συνδυάζεται και με αποτελέσματα ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε τον κόσμο στο γήπεδο σε κάθε αγώνα. Φέτος θα είναι πολύ σημαντική η βοήθεια του κόσμου στα εντός έδρας παιχνίδια και τον θέλουμε δίπλα μας. Το άθλημα έχει παράδοση στα μέρη αυτά. Στην περιοχή μας υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι προπονητές οι οποίοι κάνουν καλή δουλειά στις ακαδημίες. Από κει ξεκινάνε όλα αλλά πιστεύω υπάρχουν ακόμα αρκετά περιθώρια βελτίωσης».

- Ποια τα προβλήματα του αθλήματος και ποιες οι λύσεις για δούμε μεγαλύτερη ανάπτυξη;

Ο Κώστας Δαλακούρας δίχως μαλλιά στη γλώσσα ομολογεί ότι «Τα περισσότερα προβλήματα νομίζω ξεκινάνε από το οικονομικό. Αν μπορέσουν οι ομάδες να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους θεωρώ ότι και οι αθλητές θα είναι πιο συνεπείς στο έργο τους». Για τον Ανέστη το θέμα είναι πως «η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα έχει επηρεάσει και το βόλεϊ με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολο για τις ομάδες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους τόσο στις ανδρικές ομάδες όσο και στις ακαδημίες. Όμως θεωρώ ότι προσαρμοζόμαστε σιγά - σιγά και το βόλεϊ θα ξαναβρεί το δρόμο του».

«Τα καλύτερα έρχονται»

- Η εθνική Ανδρών πέρασε στα τελικά του πανευρωπαϊκού για πρώτη φορά έπειτα από τόσο καιρό. Ποια η αίσθησή σας; Γιατί αργήσαμε τόσο και τι να περιμένουμε για τη συνέχεια;


«Η πρόσφατη επιτυχία της εθνικής ομάδας είναι μόνο η αρχή αυτής της ομάδας. Τα τελευταία χρόνια επηρεάστηκε και η εθνική ομάδα απτήν δύσκολη κατάσταση της χώρας μας. Δεν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες που χρειαζόταν για να πετύχει, αλλά από δω και πέρα μπορεί η εθνική ομάδα να είναι σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και να καταφέρει κάτι πολύ καλό». Αυτό μετά τον Ανέστη τονίζει και ο Κώστας: «Είναι πράγματι μια μεγάλη επιτυχία για την εθνική. Τα τελευταία χρόνια έφτανε πολύ κοντά αλλά κάτι στράβωνε στο τέλος. Νομίζω είναι μια πλήρης εθνική ομάδα και δε θα αργήσουν να έρθουν οι διακρίσεις».


Πηγή: Eφημερίδα Sporday. Δημοσιογράφος: Γιώργος Μαζιάς.

Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject