Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
06-10-2018

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ (7/10, 16.00, sdna.gr, Γ΄όμιλος Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς)

Rate this item
(0 votes)
Είναι αγώνας που έχει τον χαρακτήρα τελικού και παίζεται η πρόκριση στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς.

 

Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ για δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού θα αναμετρηθούν στο μοναδικό αγώνα του Γ΄ομίλου της Α΄φάσης της διοργάνωσης καθώς μετά την αποχώρηση του Ηρακλή Χαλκίδας έμειναν δύο ομάδες στον όμιλο. Ο νικητής θα προκριθεί στα ημιτελικά και θα αντιμετωπίσει την καλύτερη δεύτερη ομάδα του Α΄ή του Β΄ομίλου της διοργάνωσης. Το άλλο ζευγάρι των νοκ άουτ ημιτελικών είναι Ολυμπιακός  ΠΑΟΚ.

 

Το αθηναϊκό ντέρμπι θα γίνει στο γυμναστήριο του Πανελληνίου στην Κυψέλη (7/10, 16.00, live streaming sdna.gr) και ουσιαστικά θα ανοίξει την επίσημη αγωνιστική σεζόν και για τις δύο ομάδες αλλά και ο δεύτερος αγώνας για το Λιγκ Καπ μετά το 3-0 (25-16, 25-12, 25-17) της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού στις 13 Νοεμβρίου 2013 στον όμιλο της Γλυφάδας. Μάλιστα από εκείνο το ματς ξεκίνησε και η νικηφόρα πορεία της «Ενωσης» που έφτασε μέχρι και την κατάκτηση του τίτλου νικώντας στον τελικό της Αλεξανδρούπολης τον Φοίνικα Σύρου με 3-2 σετ. Το θετικό είναι πως και οι δύο ομάδες δεν έχουν αγωνιστικά προβλήματα.

 

Ο Παναθηναϊκός που έχει πάρει δύο πρώτες θέσεις στα τουρνουά της ΕΑΠ και του Απόλλωνα Σμύρνης έδειξε πολύ καλά στοιχεία και ποντάρει στους δύο... ανήλικους ακραίους του Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο και Αλέξανδρο Ράπτη. Ο Δανός πασαδόρος Αξέλ Γιάκομπσεν και ο κυπελλούχος με τον ΠΑΟΚ Παναγιώτης Πελεκούδας ξεχωρίζουν επίσης, ενώ η μεγάλη επιστροφή είναι του Μπόγιαν Γιορντάνοφ που μετά από 7 χρόνια επιστρέφει μπροστά στο κοινό του Παναθηναϊκού στην Κυψέλη.

 

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος είπε: «Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας. Έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση μετά την αποχώρηση του Ηρακλή Χαλκίδας, το ματς με την ΑΕΚ οδηγεί αυτομάτως στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ και αποκτά μεγάλη σημασία. Ο αντίπαλος έχει φέτος μία ιδιαίτερη δυναμική και χρειάζεται προσοχή. Παίζουμε στην έδρα μας πάμε για τη νίκη για να περάσουμε στην επόμενη φάση του θεσμού».

 

Πανέτοιμη είναι και η ΑΕΚ η οποία επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία για έβδομη φορά και για πρώτη μετά τη σεζόν 2014-15. Είναι κάτοχος του τίτλου το 2014. Η Ενωση άλλαξε ακραίο την τελευταία εβδομάδα με τον Σέρβο Στοΐλοβιτς να παίρνει τη θέση του Βραζιλιάνου Ματσιέλ ενώ ο Μάρκου έμεινε στη θέση του Μαντέκα που πήγε στον Ηρακλή Χαλκίδας. Το πρόσωπο της ΑΕΚ είναι ο Γιώργος Δρογκάρης που την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό και θα αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα. Το δυνατό χαρτί της Ενωσης είναι ο Βραζιλιάνος Μότα αλλά και ο Τζιουμάκας που ενσωματώθηκε στην ομάδα. Λίμπερο είναι ο έμπειρος και πρωταθλητής με τον ΠΑΟΚ Δημήτρης Γκαράς, στην πάσα είναι ο Αργεντινός Λιόκα ενώ ένας ακόμα πρώην πράσινος, ο Δημήτρης Χαραλαμπίδης ενισχύει το μπλοκ.

 

Ο προπονητής της ΑΕΚ Νίκος Νεόφυτος είπε: «Ηρθε η ώρα να δώσουμε το λόγο στους πρωταγωνιστές που είναι οι παίκτες και να αρχίσει επιτέλους η δράση ώστε να αλλάξουμε την εικόνα της κινδυνολογίας που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες. Η ομάδα μου δε μπορώ να πω πως είναι έτοιμη αλλά είναι για πρώτη φορά ολοκληρωμένη με όλους τους παίκτες. Επίσης δε μπορώ να πω πως το Λιγκ Καπ θα είναι προετοιμασία για μας αλλά ένα παιχνίδι που η ΑΕΚ και για την πρόκριση στα ημιτελικά και για το γόητρο θα κατέβει για να κερδίσει. Ηρθε ο Τζιουμάκας, ο Στοΐλοβιτς έχει έρθει από την αρχή της εβδομάδας και δουλεύουμε καλά. Δεν έχω παράπονο. Όπως όλοι δεν έχουν παιχνίδια έτσι και η ΑΕΚ δεν έχει παιχνίδια στα χέρια της. Με τα δεδομένα που υπάρχουν βαδίζουμε και δεν γκρινιάζουμε. Ότι ισχύει για μας ισχύει για τον Παναθηναϊκό. Είναι δύο ιστορικές ομάδες που με κόπο και θυσίες συντηρούν το βόλεϊ και φωνάζουν παρούσες».

 

Κυριακή 07 Οκτωβρίου 2018

Πανελληνίου 16.00: Παναθηναϊκός Α.Ο. - Α.Ε.Κ.

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Φραγκάκης. Γραμματεία: Παπασηφάκη. Παρατητητής: Γεωργόπουλος.

 

Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject