Print this page
28-10-2018

O «La Bomba» των... King Africa μιλάει για μέλλον το ΠΑΟΚ

Rate this item
(2 votes)
Ο Ιβάν Μαρκέζ έδωσε συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στο inpaok.gr και στον δημοσιογράφο Τάσο Τερεμεκέ:

 

Ήρθε με σκοπό να «εκτοξεύσει» την ποιότητα του Δικεφάλου μπροστά από το φιλέ, στήνοντας… τείχος όταν επιθυμεί να κάνει μπλοκ και ταυτόχρονα να γίνεται… πονοκέφαλος για τους αντιπάλους όταν πηδάει για να επιτεθεί με καρφί.

Ο λόγος γίνεται για τον Ιβάν Μάρκεζ ή αλλιώς όπως είναι ευρέως γνωστός ως «La Bomba», ο οποίος παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο inpaok.gr αμέσως μετά τη χθεσινή (27/10) νικηφόρα αναμέτρηση των Κυπελλούχων Ελλάδας με τον Ηρακλή.

Αναλυτικά όσα ρωτήθηκε και απάντησε ο πολύπειρος κεντρικός από τη Βενεζουέλα:

Ποιο είναι το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα μετά τη νέα επί του Ηρακλή, αλλά και ενόψει της ρεβάνς του δεύτερου προκριματικού γύρου του Champions League κόντρα στην BBSK Κωνσταντινούπολης;

«Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι κόντρα στον Ηρακλή, νικήσαμε με 3-0 σετ. Ήταν μια σημαντική νίκη για εμάς. Είχαμε πολλά συνεχόμενα παιχνίδια και την χρειαζόμασταν έτσι ώστε να έχουμε παραπάνω ξεκούραση για τον αγώνα της Κωνσταντινούπολης. Είναι μια καλή ομάδα και πρέπει να κερδίσουμε για να προκριθούμε στον επόμενο γύρο. Ο στόχος μας για το παιχνίδι ήταν να επικρατήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να παρουσιαστούμε πιο φρέσκοι την Τετάρτη».

Ακόμα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον τραυματισμό του Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς...

«Είναι κρίμα. Ελπίζω να αισθανθεί καλύτερα μέσα στις επόμενες μέρες. Θα δούμε πως θα πάει γιατί το πόδι του είναι λίγο πρησμένο. Εύχομαι να είναι μαζί μας την Τετάρτη διότι είναι σημαντικός παίκτης για εμάς. Βέβαια, μας βοήθησε ο Χιμένεθ, καθώς μπήκε στο τέλος του ματς και έπαιξε αρκετά καλά και δεν μας επηρέασε αρνητικά το κενό του Σαφράνοβιτς».

Στο παρελθόν έχεις αγωνιστεί για μια διετία (2007-2009) στη χώρα μας και στον Ολυμπιακό. Η προσαρμογή σου στη Θεσσαλονίκη ήταν σχετικά πιο εύκολη και γρήγορη;

«Ακόμα θυμάμαι κάποιες ελληνικές φράσεις. Οπότε, ήταν εύκολο να προσαρμοστώ με τους συμπαίκτες μου. Τότε είχα αγωνιστεί ξανά με τον Τζούριτς πριν από χρόνια στον Ολυμπιακό και έτσι τώρα έχω ένα άτομο που μπορώ να κάνω παρέα. Συναναστρέφομαι με όλους μου τους συμπαίκτες. Είναι όλοι καλά παιδιά και μέχρι τώρα να πάμε πολύ καλά».

Ποια ήταν τα πρώτα πράγματα που σκέφτηκες μόλις έμαθες ότι ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται για σένα;

«Ο φίλος μου ο Χάρι Γκόμεζ έπαιξε μερικά χρόνια εδώ και ήξερα ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας. Ένιωσα πως μου παρουσιάστηκε μια πολύ σημαντική ευκαιρία, διότι σκεφτόμουν να αποσυρθώ από το άθλημα, προέκυψε η πρόταση και είπα να παίξω έναν χρόνο ακόμα. Κάθε μέρα παλεύω για το στόχο μας που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και τίποτα λιγότερο. Θέλω να πάρουμε τον τίτλο και αυτό που δίνει ένα έξτρα κίνητρο για να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό».

Περίπου πριν έναν μήνα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Σέρτζιου Στάνκου, είχε αναφέρει πως είναι πολύ χαρούμενος που έχει στη διάθεσή του τέσσερις ποιοτικούς κεντρικούς. Ένας από αυτούς είσαι και εσύ. Ποιο είναι το σχόλιό σου για αυτή του τη δήλωση;

«Είμαι χαρούμενος. Αν παρατήρησες τα τελευταία παιχνίδια, όλοι μας παίξαμε πολύ καλά. Στα πρώτα ματς συνεργαζόμουν με τον Τακουρίδη, τώρα με τον Όκολιτς και κάναμε καλή δουλειά. Επίσης, σημαντικό ρόλο έχει και ο Γάτσης στο σερβίς. Υπάρχει ένας υγιής ανταγωνισμός μεταξύ μας συν του ότι μας βοηθάει το γεγονός ότι ο προπονητής έπαιζε ως κεντρικός. Γιατί έτσι μας δίνεται η ώθηση για περισσότερη προσπάθεια. Όποιος δεν παλεύει αρκετά μένει στον πάγκο».

Πότε και για ποιο λόγο σου «κόλλησαν» το παρατσούκλι «La Bomba»;

«Το παρατσούκλι αυτό με κυνηγάει από τον καιρό που άρχισα να παίζω βόλεϊ. Όταν ήμουν 19 χρονών και συμμετείχα στο πρώτο μου τουρνουά, είχα βάψει τα μαλλιά μου κίτρινα. Όλοι μου έλεγαν ότι μοιάζω με αυτόν από τους King Africa που τραγουδάνε το “Bomba” και έτσι μου έμεινε».

Έχοντας παίξει τόσο σε πρωταθλήματα της Λατινικής Αμερικής όσο και της Ευρώπης, θα ήθελα να μου πεις τη γνώμη σου για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος.

«Το ελληνικό πρωτάθλημα δυναμώνει. Γνωρίζω ότι πέρασε μια δύσκολη φάση λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά τώρα επανέρχεται, καθώς έρχονται να ξαναπαίξουν αρκετοί ξένοι αθλητές, όπως Βραζιλιάνοι, Σέρβοι και είναι θετικό αυτό. Πέρυσι που αγωνιζόμουν στην Πορτογαλία υπήρχαν τρεις ή τέσσερις καλές ομάδες και οι υπόλοιπες ήταν χαμηλότερου επιπέδου. Εδώ στην Ελλάδα τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά, υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός και περισσότερες ομάδες συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πράγμα που δείχνει πολλά για το επίπεδό τους».

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ περιμένουν φέτος να τους χαρίσετε μεγάλες στιγμές. Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να τους στείλεις;

«Θέλω ο κόσμος να μας υποστηρίζει γιατί είμαστε εδώ για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο στόχος και προσπαθούμε να τον εκπληρώσουμε, παίζοντας πολύ σκληρά σε κάθε ματς. Θέλουμε να τους δώσουμε αυτό που πραγματικά τους αξίζει».

 

Πηγή: inpaok.gr, δημοσιογράφος Τάσος Τερεμεκές.