Print this page
28-11-2018

Ολυμπιακός - Σαχτιάρ Σολιγκόρσκ (CEV Cup φάση «32», 29/11, 17.30)

Rate this item
(0 votes)
Ο φιναλίστ του Τσάλεντζ Καπ 2017-18 και πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός αρχίζει την ευρωπαϊκή του πορεία για την αγωνιστική περίοδο 2018-19 με πρώτο αγώνα στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη με αντίπαλο την Σαχτάρ Σολιγκόρσκ από την Λευκορωσία. Ο αγώνας θα γίνει την Πέμπτη 29/11 στις 17.30.

Στόχος του Ολυμπιακού είναι η πρώτη νίκη που θα ανοίξει και το δρόμο για την πρόκριση στην φάση των «16» της διοργάνωσης.

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του καθώς δεν αντιμετωπίζει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα.

Στην αναμέτρηση με την Σαχτάρ ισχύει το δικαίωμα της ελεύθερης εισόδου για τα ενεργά Μέλη του Ολυμπιακού με την επίδειξη της Κάρτας Μέλους και Κάρτας Junior.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει για τρίτη φορά στην ευρωπαϊκή του πορεία ομάδα ομάδα από την Λευκορωσία. Η πρώτη ήταν την σεζόν 1997-98 στο κύπελλο κυπελλούχων όπου στον όμιλο των προκριματικών και σε μονούς αγώνες ο Ολυμπιακός είχε νικήσει 3-0 στη Λευκορωσία την Σπούτνικ Βίτεπσκ. Η δεύτερη ήταν πάλι για το CEV Cup της σεζόν 2012-13 και για τη φάση των «16» που ο Ολυμπιακός είχε αντιμετωπίσει την Σρόιτελ Μινσκ από τη οποία είχε γνωρίσει δύο ήττες 3-1 (Ρέντη) και 3-0 σετ και αποκλείστηκε.

Η Σαχτάρ Σολιγκόρσκ είναι πρωτοπόρος του πρωταθλήματος στην Λευκορωσία με 39 βαθμούς σε 14 αγώνες και μάλιστα ισοβαθμεί με την Σρότελ Μίνσκ.

Στη σύνθεση η Σαχτάρ Σολιγκόρσκ της έχει τρεις ξένους. Πρόκειται για τον Φινλανδό ακραίο Σακάρι Άντι Μακίνεν, τον Ουκρανό διαγώνιο Βολοντίμιρ Τεβκούν και τον Ρώσο λίμπερο Αντρέι Μαρτσένκο. Προπονητής είναι ο Βίκταρ Μπέκσα. Ο Τεβκούν μαζί με τον κεντρικό Μαξίμ Σκρεντάου είναι και οι δύο παίκτες με το μεγαλύτερο ύψος (2.05). Είναι ομάδα που βασίζεται στο δυνατό σερβίς της και την γρήγορη ανάπτυξη που προέρχεται από την δεμένη υποδοχή και τους δύο έμπειρους πασαδόρους που έχει και είναι οι Αλιαξέι Κουράς και Μικαλάι Σκλιάρ.

Ο αγώνας θα αρχίσει στις 17.30 και διαιτητές θα είναι ο Ούγγρος Αγκνες Μπατκάι Κατόνα και ο Βούλγαρος Κονσταντίν Γιόφτσεφ.