Print this page
05-12-2018

Ηρακλής Πετοσφαίριση - Μπενφίκα (β΄αγώνας, φάση «32» Τσάλεντζ Καπ, 6/12, 19.30)

Rate this item
(3 votes)
Την πρώτη πρόκριση της ιστορίας του στα ευρωπαϊκά κύπελλα μέσω του «χρυσού» σετ θα προσπαθήσει να πάρει ο Ηρακλής ο οποίος την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου στις 19.30 θα υποδεχτεί την πορτογαλική Μπενφίκα στη ρεβάνς της φάσης των «32» του Τσάλεντζ Καπ ανδρών.

Ο «γηραιός» στον πρώτο αγώνα είχε γνωρίσει την ήττα με 3-0 σετ. Η πορτογαλική ομάδα είναι πολύ δυνατή σε σερβίς και επίθεση, με έμπειρους αθλητές αλλά και ο Ηρακλής απέδειξε από την πρώτη αναμέτρηση πως μπορεί να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση και να θυμίσει τις παλιές δόξες στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Ο Ηρακλής επέστρεψε εφέτος στα ευρωπαϊκά κύπελλα έξι χρόνια μετά την τελευταία του παρουσία. Μόνο μία φορά έχει παίξει «χρυσό» σετ και αυτό ήταν και πάλι στη Μίκρα αλλά δεν τα είχε καταφέρει στον «εμφύλιο» με την Ε.Α.Πατρών στα προημιτελικά του CEV Cup. Oι δύο μονομάχοι τοτε είχαν από μία νίκη στην έδρα τους 3-1 σετ και η ΕΑΠ πήρε το «χρυσό» σετ 15-11.

Η προετοιμασία του Ηρακλή ολοκληρώθηκε απόψε και ο προπονητής του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του. Το γεγονός πως μέχρι το βράδυ της Τετάρτης έχουν προπωληθεί 800 εισιτήρια έχει «ντοπάρει» ψυχολογικά τους αθλητές που είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για να ευχαριστήσουν τους οπαδούς τους και τους φίλους του βόλεϊ που αναμένεται να γεμίσουν το γυμναστήριο της Μίκρας.

«Είμαστε καλά αγωνιστικά και ψυχολογικά. Η Μπενφίκα είναι μία πολύ καλή ομάδα με αθλητές που έχουν εμπειρία από κορυφαία πρωταθλήματα. Δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσουν στην πίεση. Πάμε χωρίς άγχος και πίεση να παίξουμε ελεύθερα. Θέλουμε να παίξουμε καλύτερα από τον πρώτο αγώνα και να τα δώσουμε όλα. Προετοιμαστήκαμε καλά και μας ενθουσιάζει η ιδέα της γεμάτης Μίκρας», είπε ο Γιάννης Ορφανός.

Ο αγώνας θα αρχίσει στις 19.30 στο γυμναστήριο της Μίκρας με διαιτητές Τσαβντάρ Μάρεφ (Βουλγαρία) και Μιχάι Ρουσινόγιου (Ρουμανία).