Print this page
07-02-2019

Ο Γκάρετ Μουαγκουτούτια MVP Βίκος Cola της 14ης αγωνιστικής της Volley League

Rate this item
(0 votes)
O Αμερικανός ακραίος του ΠΑΟΚ Γκάρετ Μουαγκουτούτια αναδείχτηκε πολυτιμότερος αθλητής MVP Βίκος Cola της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League 2018-19.

 

 

Ο Γκάρετ Μουαγκουτούτια ήταν κορυφαίος της ομάδας του στη νίκη με 3-1 σετ επί του Ηρακλή Πετοσφαίριση 2015 στη Μίκρα. Σημείωσε 20 πόντους με 18/27 επιθέσεις (ποσοστό αποτελεσματικότητας 67%), 2 άσσους στο σερβίς και στην υποδοχή είχε 47% αποτελεσματικότητα και 30% άριστες σε 30 προσπάθειες. Είναι η πρώτη φορά που ο Γκάρετ Μουαγκουτούτια αναδεικνύεται MVP Βίκος Cola στην Volley League.

 

Είναι συνολικά η 49η φορά που αθλητής του ΠΑΟΚ λαμβάνει διάκριση MVP Βίκος Cola από την καθιέρωση του θεσμού το 1998 και ο τρίτος παίκτης του ΠΑΟΚ που εντός της σεζόν 2018-19 αναδεικνύεται MVP Βίκος Cola μετά τον Ιβάν Μαρκέζ την 1η αγωνιστική και τον Νιλς Κλαπβάικ την 12η αγωνιστική.

 

Ο Γκάρετ Μουαγκουτούτια δήλωσε για την διάκριση του: «Είναι ένα ακόμα καλό νέο για μένα σε αυτή την πολύ καλή συνεργασία που χτίζουμε με τον ΠΑΟΚ εδώ στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Είμαι πολύ χαρούμενος για πολλούς λόγους. Πρώτα απ΄όλα γιατί η προσαρμογή μου είναι άριστη και γρήγορη. Δεύτερον γιατί ο σύλλογος είναι οργανωμένος και η αποπνέει ένα πρεστίζ πρωταθλητισμού που είναι απαραίτητο για κάθε μεγάλη ομάδα. Μετά είναι τα θετικά αποτελελέσματα που έχουμε κάνει στα τελευταία παιχνίδια και τώρα αυτή η ατομική διάκριση. Είναι μία διάκριση που θέλω να την αφιερώσω στην κόρη μου. Ολα είναι αφιερωμένα σε αυτήν. Για την γυναίκα μου και την ομάδα θα κρατήσω το κύπελλο και το πρωτάθλημα που είναι οι μεγάλοι ομαδικοί στόχοι όλης της ομάδας και όλης της οικογένειας του ΠΑΟΚ».

 

Το βιογραφικό του MVP Βίκος Cola

O Γκάρετ Μουαγκουτούτια (Garrett Muagututia) είναι ακραίος, έχει ύψος 2.05 και είναι γεννημένος στις 26 Φεβρουαρίου 1988 στην Καλιφόρνια.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην UC Irvine (2006-10) του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και ακολούθησε η Ευρώπη, όπου πρώτος του σταθμός ήταν η Voley Guada (2010-11) της Ισπανίας.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε με τα χρώματα της φινλανδικής Raision Loimu (2011-12), της τουρκικής Altınordu Izmir (2012), της ιταλικής Pallavolo Impavida Ortona (2013) και της πολωνικής Transfer Bydgoszcz (2013-14). Ακολούθησε το πρωτάθλημα της Κίνας, όπου έπαιξε για την Fujian Volleyball (2014-16) και την Tianjin Volleyball (2016-17) για να επιστρέψει και πάλι στην Ευρώπη για λογαριασμό της Sporting Clube de Portugal (2018). H συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε από τις αρχές του 2019.

 


 
Η DREAM TEAM 14HΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ VOLLEY LEAGUE 2018-19
 
MVP ΒΙKOΣ COLA: Γκάρετ Μουαγκουτούτια (ΗΠΑ, ακραίος, Π.Α.Ο.Κ.)
 
Πασαδόρος: Nτίμα Φιλίποφ (Π.Α.Ο.Κ.)
 
Διαγώνιος: Μπόγιαν Γιορντάνοφ (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
 
Ακραίοι: Φροίξος Κωτσάκης (Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός), Ραφαήλ Κουμεντάκης (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
 
Λίμπερο: Δημήτρης Ζήσης (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
 
Κεντρικοί: Μαγκαλάες Γκλαντσόουν (Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός), Πέταρ Τουράνιανιν (Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

 

 


 

ΟΙ MVP ΒΙΚΟΣ COLA ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018-19
1η αγωνιστική: Ιβάν Μαρκέζ (Βενεζουέλα) (Π.Α.Ο.Κ.)
2η αγωνιστική: Αλέξανδρος Ράπτης (Ακραίος - Παναθηναϊκός Α.Ο.)
3η αγωνιστική: Μάκης Κανέλλος (κεντρικός - ΑΕΚ)
4η αγωνιστική: Γκάβιν Σμιτ (Καναδός - διαγώνιος - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
5η αγωνιστική: Μαρίν Λέσκοφ (Μολδαβός πασαδόρος - Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)
6η αγωνιστική: Άξελ Γιάκομπσεν (Δανός πασαδόρος - Παναθηναϊκός Α.Ο.)
7η αγωνιστική: Απόστολος Αρμενάκης (Διαγώνιος - Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015)
8η αγωνιστική: Φαρχάντ Σαλαφζούν (Ιρανός Πασαδόρος - Α.Ε.Κ.)
9η αγωνιστική: Ροντρίγκο Αμπράο Ρουίζ Ντανιέλ (Βραζιλιάνος ακραίος - Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός)
10η αγωνιστική: Σωτήρης Πανταλέων (Κεντρικός - Παναθηναϊκός Α.Ο.)
11η αγωνιστική: Γρηγόρης Κοντοστάθης (Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
12η αγωνιστική: Νιλς Κλαπβάικ (Ολλανδός διαγώνιος - Π.Α.Ο.Κ.)
13η αγωνιστική: Ντούσαν Λόπαρ (Σερβία, κεντρικός Α.Ο.Π.Κηφισιάς)
14η αγωνιστική: Γκάρετ Μουαγκουτούτια (ΗΠΑ, ακραίος, ΠΑΟΚ)
15η αγωνιστική:
16η αγωνιστική: 
17η αγωνιστική: 
18η αγωνιστική: 
19η αγωνιστική:
20η αγωνιστική: 
21η αγωνιστική:
22η αγωνιστική: 

Α΄φάση πλέι οφ (1-8): 
Ημιτελική φάση πλέι οφ (1-4): 

ΜVP πρωταθλήματος 2018-19:

Ολοι οι MVP στην Volley League Πάμε Στοίχημα Βίκος Cola

 

Ανάδειξη και προβολή των MVP Bikos Cola και της κορυφαίας 7αδας

*Η ανάδειξη των κορυφαίων κάθε αγωνιστικής MVP Βίκος Cola γίνεται μέσω των στατιστικών των αγώνων. Λαμβάνονται υπ΄όψη τα index, οι προτάσεις των στατιστικολόγων, τα ποσοστά αποτελεσματικότητας σε επίθεση, σερβίς, υποδοχή, μπλοκ, η κρισιμότητα του αγώνα, ο αριθμός των σετ, η βαθμολογική θέση των ομάδων, το αγωνιστικό και βαθμολογικό ενδιαφέρον της αναμετρησης καθώς και οι πρωτοβουλίες του στο fair play. Επίσης λαμβάνονται υπ΄όψη τα δημοσιογραφικά - δεοντολογικά κριτήρια σε συνεργασία με τους υπευθύνους Τύπου των ΤΑΑ και τον υπεύθυνο Τύπου της ΕΣΑΠ.

*Η ΕΣΑΠ ακολουθώντας την πρακτική των διεθνών διοργανώσεων της FIVB και της CEV αλλά και των κορυφαίων επαγγελματικών πρωταθλημάτων τη σεζόν 2018-19 θα αναδεικνύει τον MVP και την καλύτερη 7αδα κάθε αγωνιστικής. Ο MVP δεν θα συμπεριλαμβάνεται στην καλύτερη 7αδα και θα αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία βράβευσης. Λόγω της μείωσης των ομάδων σε 10 δεν θα ανακοινώνεται δεύτερη καλύτερη ομάδα.

*Η βράβευση του αθλητή - MVP θα γίνεται στον επόμενο εντός έδρας αγώνα της ομάδας που αγωνίζεται. Η διαδικασία της βράβευσης θα γίνεται αμέσως μετά την παρουσίαση των ομάδων του αγώνα και αφού ο παρατηρητής έχει κάνει έλεγχο για την παρουσία επίσημου φωτογράφου του γηπεδούχου σωματείου.