Print this page
14-03-2019

O Mπόγιαν Γιορντάνοφ MVP Βίκος Cola της 19ης αγωνιστικής της Volley League 2018-19

Rate this item
(1 Vote)
Ο Βούλγαρος διαγώνιος του Παναθηναϊκού Μπόγιαν Γιορντάνοφ αναδείχτηκε πολυτιμότερος αθλητής MVP Βίκος Cola της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League 2018-19. Η διάκριση του έρχεται στα 36α γενέθλια του και όπως είπε είναι μία διάκριση που λείπει από την συλλογή του.

 

Ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ στη νίκη του Παναθηναϊκού με 3-2 σετ επί του Παμβοχαϊκού σημείωσε 27 πόντους εκ των οποίων οι 26 από επίθεση και έναν άσσο. Στην επίθεση είχε ποσοστό αποτελεσματικότητας 57% με 26/46 τελειωμένες επιθέσεις.

 

Είναι η 63η φορά στην 20χρονη ιστορία του θεσμού που παίκτης του Παναθηναϊκού Α.Ο. αναδεικνύεται MVP αγωνιστικής και η τέταρτη μέσα στην σεζόν 2018-19 μετά την ανάδειξη του Αλέξανδρου Ράπτη ως MVP Βίκος Cola της 2ης αγωνιστικής, του Αξέλ Γιάκομπσεν της 6ης αγωνιστικής και του Σωτήρη Πανταλέοντα της 10ης αγωνιστικής.

 

Πρώτη φορά με Παναθηναϊκό

 

Στην επιτυχημένη καριέρα του ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ έχει αναδειχτεί MVP Βίκος Cola άλλες 11 φορές στην Volley League αλλά είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύεται MVP Βίκος Cola ως παίκτης του Παναθηναϊκού παρότι είχε αγωνιστεί στον αθηναϊκό σύλλογο και τη σεζόν 2010-11.

 

Έχει έξι ατομικούς τίτλους με τον Ολυμπιακό, τρεις με την ΕΑ Πατρών και από μία με τον ΑΟΠ Κηφισιάς και τον ΑΟ Φοίνικα Σύρου την περσινή σεζόν (2017-18). Επίσης έχει αναδειχτεί και MVP του πρωταθλήματος τη σεζόν 2012-13 με πρωταθλητή τον Ολυμπιακό.

O Μπόγιαν Γιορντάνοφ γεννήθηκε στη Σόφια στις 12 Μαρτίου 1983, έχει ύψος 1.98 και αγωνίζεται στη θέση του διαγωνίου. Ξεκίνησε από την Λέφσκι Σόφιας και το 2006 πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό όπου αρχικά αγωνίστηκε μέχρι το 2008. Ακολούθησε μία διετία στην ΕΑ Πατρών (2008-10), ένα χρόνο στον Παναθηναϊκό (2010-11) και στη συνέχεια πήγε στην ιταλική Γένοβα (Α2). Επέστρεψε στον Ολυμπιακό το 2012 όπου έμεινε για τρία χρόνια και το 2015 έμεινε εκτός λόγω χειρουργικής επέμβασης στον ώμο. Τη σεζόν 2015-16 πήγε στη ρουμανική Κονστάντα, τη σεζόν 2016-17 στην Κηφισιά και τη σεζόν 2017-18 στον Φοίνικα Σύρου. Το καλοκαίρι του 2018 επέστρεψε στον Παναθηναϊκό. Εχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Volley League Πάμε Στοίχημα, δύο κύπελλα Ελλάδας και ένα Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς. 

 

 

«Θέλω να με θυμούνται ότι έδινα την ψυχή μου»

Ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ που έζησε στιγμές αποθέωσης στην Σύρο πριν και μετά τον αγώνα με τον Φοίνικα για την 20η αγωνιστική δήλωσε: «Πάντα προσπαθώ να παίζω καλά. Ειδικά εφέτος γουστάρω πολύ το κλίμα που υπάρχει με τα νέα παιδιά και τον προπονητή της ομάδας. Μιλάμε στο γήπεδο καλύτερα από ότι στα λόγια. Είμαι διπλά χαρούμενος γιατί ο τίτλος του MVP με τον Παναθηναϊκό ήταν κάτι που μου έλειπε και το ήθελα πολύ. Ευχαριστιέμαι πολύ που βρίσκομαι στο γήπεδο και που έχω την υγεία μου. Αυτό που θέλω να θυμούνται όλοι όταν σταματήσω το βόλεϊ είναι ότι άφηνα την ψυχή μου στο γήπεδο σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα. Και αυτός ο τίτλος είναι αφιερωμένος στους συμπαίκτες μου, στον προπονητή μου και στον σύλλογο».

 

 
Η DREAM TEAM 19HΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ VOLLEY LEAGUE 2018-19
 
MVP ΒΙKOΣ COLA: Μπόγιαν Γιορντάνοφ (Βουλγαρία, διαγώνιος, Παναθηναϊκός Α.Ο.)
 
Πασαδόρος: Ντίμα Φιλίποφ (ΠΑΟΚ)
 
Διαγώνιος: Νίκος Ζουπάνι (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
 
Ακραίοι: Ραφαήλ Κουμεντάκης (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.), Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)
 
Λίμπερο: Σπύρος Βελούδης (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)
 
Κεντρικοί: Αλεξάνταρ Όκολιτς (Π.Α.Ο.Κ.), Παναγιώτης Πελεκούδας (Παναθναϊκός Α.Ο.)

 
 

ΟΙ MVP ΒΙΚΟΣ COLA ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018-19
1η αγωνιστική: Ιβάν Μαρκέζ (Βενεζουέλα) (Π.Α.Ο.Κ.)
2η αγωνιστική: Αλέξανδρος Ράπτης (Ακραίος - Παναθηναϊκός Α.Ο.)
3η αγωνιστική: Μάκης Κανέλλος (κεντρικός - ΑΕΚ)
4η αγωνιστική: Γκάβιν Σμιτ (Καναδός - διαγώνιος - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
5η αγωνιστική: Μαρίν Λέσκοφ (Μολδαβός πασαδόρος - Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)
6η αγωνιστική: Άξελ Γιάκομπσεν (Δανός πασαδόρος - Παναθηναϊκός Α.Ο.)
7η αγωνιστική: Απόστολος Αρμενάκης (Διαγώνιος - Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015)
8η αγωνιστική: Φαρχάντ Σαλαφζούν (Ιρανός Πασαδόρος - Α.Ε.Κ.)
9η αγωνιστική: Ροντρίγκο Αμπράο Ρουίζ Ντανιέλ (Βραζιλιάνος ακραίος - Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός)
10η αγωνιστική: Σωτήρης Πανταλέων (Κεντρικός - Παναθηναϊκός Α.Ο.)
11η αγωνιστική: Γρηγόρης Κοντοστάθης (Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
12η αγωνιστική: Νιλς Κλαπβάικ (Ολλανδός διαγώνιος - Π.Α.Ο.Κ.)
13η αγωνιστική: Ντούσαν Λόπαρ (Σερβία, κεντρικός Α.Ο.Π.Κηφισιάς)
14η αγωνιστική: Γκάρετ Μουαγκουτούτια (ΗΠΑ, ακραίος, ΠΑΟΚ)
15η αγωνιστική: Πέταρ Τουράνιανιν (Σερβία, κεντρικός, Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
16η αγωνιστική: Γκλαντσόουν Mαγκαλάες Τζούνιορ (Βραζιλία, κεντρικός, Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός)
17η αγωνιστική: Tέιλορ Χαντ (Καναδάς, διαγώνιος, Α.Ο.Π.Κηφισιάς)
18η αγωνιστική: Εβάντρο Ντίας Σόουζα (Βραζιλία, ακραίος, Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)
19η αγωνιστική: Μπόγιαν Γιορντάνοφ (Βουλγαρία, διαγώνιος, Παναθηναϊκός Α.Ο.)
20η αγωνιστική: 
21η αγωνιστική:
22η αγωνιστική: 

Α΄φάση πλέι οφ (1-8): 
Ημιτελική φάση πλέι οφ (1-4): 

ΜVP πρωταθλήματος 2018-19:

Ολοι οι MVP στην Volley League Πάμε Στοίχημα Βίκος Cola

 

Ανάδειξη και προβολή των MVP Bikos Cola και της κορυφαίας 7αδας

*Η ανάδειξη των κορυφαίων κάθε αγωνιστικής MVP Βίκος Cola γίνεται μέσω των στατιστικών των αγώνων. Λαμβάνονται υπ΄όψη τα index, οι προτάσεις των στατιστικολόγων, τα ποσοστά αποτελεσματικότητας σε επίθεση, σερβίς, υποδοχή, μπλοκ, η κρισιμότητα του αγώνα, ο αριθμός των σετ, η βαθμολογική θέση των ομάδων, το αγωνιστικό και βαθμολογικό ενδιαφέρον της αναμετρησης καθώς και οι πρωτοβουλίες του στο fair play. Επίσης λαμβάνονται υπ΄όψη τα δημοσιογραφικά - δεοντολογικά κριτήρια σε συνεργασία με τους υπευθύνους Τύπου των ΤΑΑ και τον υπεύθυνο Τύπου της ΕΣΑΠ.

*Η ΕΣΑΠ ακολουθώντας την πρακτική των διεθνών διοργανώσεων της FIVB και της CEV αλλά και των κορυφαίων επαγγελματικών πρωταθλημάτων τη σεζόν 2018-19 θα αναδεικνύει τον MVP και την καλύτερη 7αδα κάθε αγωνιστικής. Ο MVP δεν θα συμπεριλαμβάνεται στην καλύτερη 7αδα και θα αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία βράβευσης. Λόγω της μείωσης των ομάδων σε 10 δεν θα ανακοινώνεται δεύτερη καλύτερη ομάδα.

*Η βράβευση του αθλητή - MVP θα γίνεται στον επόμενο εντός έδρας αγώνα της ομάδας που αγωνίζεται. Η διαδικασία της βράβευσης θα γίνεται αμέσως μετά την παρουσίαση των ομάδων του αγώνα και αφού ο παρατηρητής έχει κάνει έλεγχο για την παρουσία επίσημου φωτογράφου του γηπεδούχου σωματείου.