Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
22-03-2019

Απόφαση του ΜΔΟ της ΕΣΑΠ για τον Παναθηναϊκό Α.Ο.

Rate this item
(1 Vote)
Η πρόεδρος του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου ΕΣΑΠ λαμβάνοντας υπ’ όψη τους ισχυρισμούς του εγκαλούμενου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία Τ.Α.Α. Παναθηναϊκός Α.Ο.
 

καθώς και από την εκτίμηση των εγγράφων της σχηματισθείσας δικογραφίας για τα όσα έγιναν στον αγώνα Παναθηναϊκός Α.Ο. - Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 στις 23/2/2019 για την 17η αγωνιστική:

Επιβάλλει:

Α. Στο ως άνω σωματείο (Παναθηναϊκός Α.Ο.) την ποινή της έγγραφης σύστασης με παράλληλη ανακοίνωση στον Τύπο και χρηματικό πρόστιμο πεντακοσίων (500 €) ευρώ (άρθρο 17 παρ. 2 περ. Α υποπερ. ακαι β του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π.), καθόσον το περιγραφόμενο στα ως άνω έγγραφα και αποδιδόμενο στο εν λόγω σωματείο παράπτωμα,που αφορά το υβριστικό σύνθημα («ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ-ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ») που ακούστηκε από μερίδα φιλάθλων του ως άνω σωματείου κατά τη διάρκεια του 4ου σετ του αγώνα, αποτελεί περίπτωση μεμονωμένου περιστατικού και όχι περίπτωση ομαδικής εκτροπής σε υβριστικά συνθήματα εκτεταμένης εντάσεως, καθώς, μετά τις απαιτούμενες συστάσεις από τα μεγάφωνα, ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά, χωρίς την επανάληψη του συνθήματος αυτού,

Β. Την ποινή της έγγραφης σύστασης με παράλληλη ανακοίνωση στον Τύπο και χρηματικό πρόστιμο πεντακοσίων (500 €) ευρώ (άρθρο 17 παρ. 2 περ. Α υποπερ. ακαι β του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π.), καθόσον το περιγραφόμενο στα ως άνω έγγραφα και αποδιδόμενο στο εν λόγω σωματείο παράπτωμα,που αφορά το υβριστικό σύνθημα («ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΠΡΟΥΣΑΛΗ») που ακούστηκε από μερίδα φιλάθλων του ως άνω σωματείου μετά το τέλος του αγώνα (μη εφαρμοζομένης ως εκ τούτου της διάταξης του άρθρου 26 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π.), αποτελεί περίπτωση μεμονωμένου περιστατικού και όχι περίπτωση ομαδικής εκτροπής σε υβριστικά συνθήματα εκτεταμένης εντάσεως,

Γ. Την ποινή του χρηματικού προστίμου των χιλίων πεντακοσίων (1.500 €) ευρώ(άρθρο 17 παρ. 2 περ. Α υποπερ. β του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π.),αναφορικά με το περιγραφόμενο στα ως άνω έγγραφα και αποδιδόμενο στο εν λόγω σωματείο παράπτωμα,που αφορά τα τρία (3) καπνογόνα, τα οποία άναψαν εντός του γηπέδου (κερκίδες) φίλαθλοι του εγκαλουμένου σωματείου, καθώς και τη ρίψη εντός του αγωνιστικού χώρου μέρους ενός εκ των καπνογόνων (που έμοιαζε με καπάκι μπουκαλιού), κατά τη διάρκεια του 2ου σετ του αγώνα, λαμβανομένου υπόψη ότι χρειάστηκε να διακοπεί η διεξαγωγή του αγώνα για 21 λεπτά, καθώς και να γίνουν συστάσεις από τα μεγάφωνα, αναφορικά δε με τη ρίψη του ως άνω αντικειμένου προκύπτει ότι δεν πρόκειται για αντικείμενο επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα αθλητών, διαιτητών, παραγόντων κλπ. (όπως είναι λ.χ. η ρίψη κροτίδων που παράγουν ήχο ή φως ή καπνό), αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, πλην, όμως, συνέβαλε στην προσωρινή διακοπή του αγώνα, μη εφαρμοζομένων ως εκ τούτου των διατάξεων των άρθρων 19 επ. και 28 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π.

Συνολικά δε, κατά συγχώνευση των ανωτέρω χρηματικών ποινών, επιβάλλεται στο εγκαλούμενο ΤΑΑ το χρηματικό πρόστιμο των χιλίων εννιακοσίων (1.900,00) ευρώ (αναλογική εφαρμογή άρθρου 13 Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π.).

 

Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject