Print this page
17-07-2019

Aνέστης Γιαννακόπουλος: «Ο κόσμος του Ο.Φ.Η. θα απολαύσει την ομάδα βόλεϊ»

Rate this item
(1 Vote)
«Ο ΟΦΗ πληροί όλες τις προυποθέσεις να παίξει δυναμικό ρόλο στην φετινή Volley League. Ο κόσμος του ΟΦΗ θα χαίρεται για την ομάδα που θα βλέπει» τονίζει ο προπονητής Ανέστης Γιαννακόπουλος, ο οποίος θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του Δημήτρη Ζλατιλίδη, στην τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ.


Ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια, είναι Ομοσπονδιακός προπονητής στην Εθνική ομάδα Κορασίδων και Παγκορασίδων, μίλησε στην επίσημη σελίδα του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, στο ofierasitechnis.gr για την συμφωνία του με τον ΟΦΗ και την προοπτική που έχει ο σύλλογος, με αφορμή την άνοδο του στην Volley League, την πρώτη χρονιά στην μεγάλη κατηγορία και την αξιόλογη ομάδα, που χτίζεται αυτήν την εποχή.

-Για την άνοδο του ΟΦΗ:

«Ηταν καιρός η Κρήτη, να εκπροσωπηθεί στην μεγάλη κατηγορία. Ο ΟΦΗ έχει όλες τα προυποθέσεις να αποτελέσει μια σταθερή δύναμη της κατηγορίας».

-Για την γνωριμία του με τον Δημήτρη Ζλατιλίδη και την πρόταση του ΟΦΗ:

«Τον είχα παίκτη στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Τα προηγούμενα χρόνια ως εξωτερικός συνεργάτης μου ζήτησε βοήθεια και έκανα το καλύτερο δυνατό. Όπως στα πρόσφατα μπαράζ ανόδου. Είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος και προπονητής. Θα έχουμε καλή συνεργασία. Μου πρότεινε να βοηθήσω φέτος, πιο συστηματικά την προσπάθεια και το δέχθηκα. Συζήτησα με τον πρόεδρο, τον Γιάννη Δανδάλη και συμφωνήσαμε. Ο πρόεδρος, είναι ένας άνθρωπος που ξέρει βόλει. Παρακολουθεί στενά το άθλημα. Εχει άποψη και ιδέες». 

-Για την πρώτη χρονιά του ΟΦΗ στην Volley League:

«Για πρώτη χρονιά, πιστεύω ότι πρέπει να εδραιωθεί και να σταθεροποιηθεί στην Α’ κατηγορία και να βάλει τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Φτιάχνουμε μια καλή ομάδα. Η συνεργασία όλων ,έχει φέρει ότι καλύτερο. Και από την πλευρά του Ελληνικού δυναμικού, αλλά και από την επιλογή ξένων παικτών. Πιστεύω θα κάνει μια πολύ καλή χρονιά. Με ποιότητα και θέαμα. Ο κόσμος του ΟΦΗ θα χαίρεται για την ομάδα που θα βλέπει».

-Για τον ΟΦΗ, τη δυναμική του και το ρόλο που μπορεί να παίξει στην Volley League:

Το όνομα ΟΦΗ σημαίνει πολλά. Είναι μεγάλο όνομα και το ξέρει όλη η Ελλάδα. Τώρα και ο κόσμος του βόλει θα μάθει τι εστί ΟΦΗ. Εύχομαι ο ΟΦΗ, να έχει παρουσία πολλών ετών στην Α1 κατηγορία. Με σκληρή δουλειά μπορούμε να το πετύχουμε αυτό».

Ποιος είναι

Ο Ανέστης Γιαννακόπουλος, γεννήθηκε στις 16/8/1966 στην Αλεξανδρούπολη.

Είναι διδάκτωρ και καθηγητής στο ΤΕΦΑ Κομοτηνής.

Ως αθλητής βόλει, αγωνίστηκε στην θέση του πασαδόρου και έκανε αξιόλογη καριέρα σε Εθνικό Αλεξανδρούπολης και Παμβοχαικό. Ενώ υπήρξε και μέλος της Εθνικής ομάδας, αλλά και

Βαλκανιονίκης με την Εθνική Εφήβων.

Ως προπονητής έχει εργαστεί σε Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ΓΕΑ Αλεξανδρούπολης, Νίκη Αλεξανδρούπολης, ΑΕ Κομοτηνής.

Σήμερα είναι Ομοσπονδιακός τεχνικός στην Εθνική ομάδα Κορασίδων και Παγκορασίδων και γενικότερα σε όλο το οικοδόμημα της Εθνικής ομάδας γυναικών.

Στην φωτογραφία ο Ανέστης Γιαννακόπουλος (στη μέση) με τον προπονητή του ΟΦΗ Δημήτρη Ζλατιλίδη και τον σπουδαίο Μάριο Γκιούρδα, στα πρόσφατα μπαράζ που έδωσε ο ΟΦΗ για την άνοδο στην Volley League.