Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
02-11-2019

Σερβίς και Γιάκομπσεν έδωσαν τη νίκη στον Παναθηναϊκό στο Ηράκλειο

Rate this item
(0 votes)
Με υπεροχή στο σερβίς αλλά και σε μεγάλη μέρα τον Δανό πασαδόρο Αξέλ Γιάκομπσεν ο Παναθηναϊκός πήρε σπουδαία νίκη στο Ηράκλειο επί του νεοφώτιστου ΟΦΗ για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος Volley League.

 

Ο Ο.Φ.Η. φάνηκε πολύ νευρικός στην πρεμιέρα και έκανε πολλά λάθη στα μισά κάθε σετ χάνοντας την επαφή με το σκορ. Ο αγώνας ήταν μία γιορτή για το βόλεϊ στο Βαρδινογιάνειο Αθλητικό Κέντρο του Ηρακλείου που έζησε μοναδικές στιγμές.

 

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και με επιθέσεις του Ράπτη και δύο μπλοκ του Ρανγκέλ προηγήθηκε 9-6. Με τον Σαρικεΐσογλου μείωσε στον πόντο ο ΟΦΗ 14-13 αλλά ο Παναθηναϊκός με λιγότερα λάθη είχε εύκολα τον πόντο και με σερί 3-0 από το σερβίς του Γιάκομπσεν και δύο πόντους από Στάροβιτς, Ράπτη ξέφυγε 20-15 και εκεί κρίθηκε το σετ το οποίο τελείωσε με λάθος του Ρουμελιωτάκη και μπλοκ του Γιάκομπσεν.

 

Ιδια εικόνα και στο 2ο σετ όπου ο Παναθηναϊκός από το 5-5 έκανε σερί 4-0 ανοίγοντας διαφορά +4 (9-5). Μέχρι το τέλος του σετ δεν άλλαξε κάτι καθώς ο ΟΦΗ έκανε πολλά λάθη και είχε μέχρι υποδοχή.

 

Ο ΟΦΗ ήταν πιο ανταγωνιστικός στο 3ο σετ όπου έμεινε ισόπαλος με τον Παναθηναϊκό μέχρι το 12-12. Ηταν η στιγμή που οι πράσινοι με το σερβίς του Ράπτη έδωσαν την χαριστική βολή στους νεοφώτιστους και με σερί 4-0 ξέφυγε 16-12. Παρόλα αυτά ο ΟΦΗ μείωσε με τον Τσούλαφιτς 18-17, διατηρήθηκε στο -1 αλλά ο αγώνας τελείωσε με το χαμένο σερβίς του Καραμπαλί για το 25-23.

 

Διαιτητές: Βουδούρης, Αγγελίδης. Παρατηρητής: Ράπτης. Επόπτες: Κανδηλιεράκης, Κόκκας Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

 

Διακύμανση
1ο σετ: 6-8, 13-16, 16-21, 19-25 
2ο σετ: 5-8, 10-16, 15-21, 18-25
3ο σετ:  7-8, 12-16, 20-21, 23-25

* Οι πόντοι του ΟΦΗ προήλθαν: 2 άσσοι, 34 επιθέσεις, 7 μπλοκ, 17 λάθη αντιπάλων και του Παναθηναϊκού προήλθαν: 4 άσσοι, 34 επιθέσεις, 11 μπλοκ, 26 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (19-25, 18-25, 23-25) σε 80΄.

Ο.Φ.Η. (Δημήτρης Ζλατιλίδης): Ρουμελιωτάκης 2π. (2/8επ., 25%υπ., 25%αρ.), Στοροζίλοφ 1 (1 μπλοκ), Τσέλιος 1 (1 μπλοκ), Καραμπαλί 4 (3/5επ., 1 μπλοκ), Σαρικεΐσογλου 4 (3/6επ., 1 μπλοκ), Τσούλαφιτς 12 (10/23επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος) / Γκαράς (λ. - 77%υπ., 62%αρ.), Κομητούδης, Ουρτάδο 2 (2/3επ.), Καρατζάς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Γιάκομπσεν 3π. (2 μπλοκ, 1 άσσος), Στάροβιτς 6 (6/13επ.), Ρανγκέλ 6 (4/5, 2 μπλοκ), Ανδρεόπουλος 5 (2/5επ., 2 μπλοκ, 1 άσσος, 57%υπ., 29%αρ.), Πανταλέων 3 (3 μπλοκ), Ράπτης 8 (7/11επ., 1 μπλοκ) / Ζήσης (λ. - 100%υπ., 88%αρ.).

 

O προπονητής του Ο.Φ.Η. Δημήτρης Ζλατιλίδης είπε: «Ήταν μια δύσκολη πρεμιέρα στην έδρα μας. Ευχαριστώ τον κόσμο για την ατμόσφαιρα που δημιούργησε και την βοήθεια του. Ο Παναθηναϊκός νίκησε δίκαια. Δεν μπορέσαμε να τον ακολουθήσουμε. Δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι. Για να κοντράρεις τέτοιες ομάδες, πρέπει να παίξεις στο μέγιστο και συγκεντρωμένα. Χάσαμε την συγκέντρωση μας και την ποιότητα της υποδοχής. Στο τελευταίο σετ, σταθήκαμε καλύτερα, αλλά πάλι στη λεπτομέρεια, το χάσαμε. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας μας, για να πετύχουμε το στόχο, που έχουν θέσει την παραμονή στην κατηγορία. Το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό. Εχει κάποιες πολύ καλές ομάδες, τις οποίες για να τις κερδίσεις, πρέπει να κάνεις υπερπροσπάθεια. Η ομάδα μας έχει πολλές δυνατότητες. Πρέπει να βρούμε πιο ξεκάθαρα τους ρόλους μας. Δεν παύει όμως να είμαστε μια νέα ομάδα στην κατηγορία. Ελπίζω μελλοντικά σε πολύ καλύτερες εμφανίσεις».

 

Ο ακραίος του Ο.Φ.Η. Μιχάλης Σαρικείσογλου είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη συμπαράσταση και την πολύ όμορφη η ατμόσφαιρα. Κάναμε μια προσπάθεια, αλλά όχι το  καλύτερο που μπορούσαμε. Είμαστε μια νέα ομάδα με δυνατότητες. Απλά έχουμε δύσκολη κλήρωση και στα πρώτα 4 παιχνίδια, παίζουμε με τις τρείς καλύτερες ομάδες της χώρας. Δεν το λέω αυτό ως δικαιολογία. Χρειάζεται όλοι να δείξουμε υπομονή σε αυτά τα δύσκολα παιχνίδια. Δουλεύουμε σκληρά και είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια. Είμαστε νέα ομάδα και χρειάζεται υπομονή».

 

 

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος δήλωσε: «Είχαμε προετοιμαστεί πάρα πολύ για αυτό το παιχνίδι. Ηταν ένα απο τα παιχνίδια κλειδιά της νέας περιόδου. Και βέβαια και σαν ξεκίνημα της νέας σεζόν, αλλά κυρίως γιατί η ομάδα του ΟΦΗ, είναι μια πάρα πολυ καλή και δυνατή ομάδα. Το παιχνίδι πήγε ακριβώς όπως το θέλαμε κυρίως απο πλευράς τακτικής. Καταφέραμε να κάνουμε ένα 3-0 το οποίο δεν είναι τόσο εύκολο όσο μπορεί να φαίνεται. Το πρωτάθλημα είναι τριών ταχυτήτων. Η μια είναι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, που κάνουν πρωταθλητισμό. Η άλλη είναι μια μεσαία κατηγορία, ομάδψν, που είναι ο Παναθηναικός, ο ΟΦΗ, η Σύρος, η Κηφισιά και ίσως μπεί και ο Ηρακλής, γιατί το Δεκέμβριο οι ομάδες έχουν την δυνατότητα να ενισχυθούν. Η τρίτη κατηγορία είναι η Ελπίδα, ο Παμβοχαικός, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, που θα παλέψουν για την σωτηρία. Το πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό, όπως κάθε χρόνο».

 

Ο ακραίος του Παναθηναϊκού Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος δήλωσε: «Και οι δυο ομάδες τόσο καιρό προετοιμαζόμασταν για αυτό το παιχνίδι. Είχαμε πεί με το τεχνικό επιτελείο, ότι το παιχνίδι αυτό θα μπορουσε να μας καθιερώσει ψηλά στην βαθμολογία. Ο πρώτος στόχος της χρονιάς επιτεύχθηκε. Κερδίσαμε δίκαια το παιχνίδι και πάμε να κερδίσουμε και το δεύτερο για να ξεκινήσουμε τη χρονιά με ακ΄μη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

 

Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject