Print this page
07-07-2020

Τακουρίδης: «Χαμένη χρονιά για όλο τον πλανήτη, θα δούμε τρεις τελικούς»

Rate this item
(0 votes)
Ο Γιάννης Τακουρίδης είναι από τα πρόσωπα της αγωνιστικής χρονιάς 2019-20 στην Volley League κυρίως γιατί συμβολίζει το αγωνιστικό πάθος και την αφοσίωση του αθλητή στο στόχο του. O Γιάννης Τακουρίδης δήλωσε στο volleyleague.gr:

 

Περνάει επίσης στην ιστορία ως ο μοναδικός αθλητής που μέσα στην ίδια τη σεζόν καταφέρνει να επιστρέψει μετά από τραυματισμό και χειρουργείο ύστερα από ρήξη αχιλλείου τένοντα. Τραυματίστηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2019 και επέστρεψε την 1η Ιουλίου για τα πλέι οφ.

«Θέλω να την ξεχάσω αυτή τη χρονιά μετά τον τραυματισμό μου, αλλά μετά την πανδημία όλοι θέλουν να την ξεχάσουν. Ηταν για όλους μας μία άτυχη σεζόν με πολλές απώλειες για όλο τον πλανήτη. Προσωπικά δεν το έβαλα κάτω. Ακόμα και μέσα στην καραντίνα έκανα δουλειά για να ακολουθήσω τις οδηγίες αποθεραπείας. Δεν είναι καλή η κατάσταση που διανύουμε αλλά αυτή η καθυστέρηση με βοήθησε να επανέλθω μέσα στην ίδια σεζόν».

 

Για τους ημιτελικούς των πλέι οφ: «Μπορεί να μην κατέβηκαν όλες οι ομάδες όπως έπρεπε αλλά εμένα αυτή η κατάσταση με βοήθησε για να βρω την ομάδα ενεργή και να δουλέψω μαζί με τα παιδιά. Προσπάθησα όσο μπορούσα για να βοηθήσω».
 

Σχετικά με τη σεζόν σε σχέση με τον ΠΑΟΚ: «Δυστυχώς ήταν μία σεζόν χαμένη που δε μπορούμε να πούμε πολλά. Το σίγουρο είναι πως τον Ιανουάριο έγιναν αλλαγές και ήταν στη σωστή κατεύθυνση. Γίνονταν καλή δουλειά από τον προπονητή και είμαι βέβαιος πως ο ΠΑΟΚ θα ήταν έτοιμος στα πλέι οφ. Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ είναι από τις ομάδες που αδικήθηκαν με την διακοπή. Τώρα, για τους ημιτελικούς δε μπορώ να μιλήσω. Ηταν απόφαση της διοίκησης εν μέσω πολλών αντικειμενικών δυσκολιών να ρήξει το βάρος της στη νέα σεζόν και να κατέβουμε μόνο οι Έλληνες. Αυτό κάναμε όλα τα παιδιά και πιστεύω πως σταθήκαμε καλά. Χωρίς ξένους πήραμε τον πρώτο αγώνα. Μετά ήρθε ο τραυματισμός του Σωτηρίου οπότε δεν υπήρχαν άλλες λύσεις. Η ομάδα στάθηκε σωστά και τίμησε τον σύλλογο».


Το συμβόλαιο του Γιάννη Τακουρίδη λήγει και στο ερώτημα εάν θα ανανεώσει με τον ΠΑΟΚ είπε: «Ποιος δεν θα ήθελε να μείνει σε μία ομάδα που είναι οργανωμένη και έχει υψηλούς στόχους. Ναι, θέλω να μείνω αλλά αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμένα. Θα περιμένω την πρόταση του ΠΑΟΚ και παράλληλα θα δουλεύω σκληρά. Για μένα δεν υπάρχουν διακοπές. Υπάρχει δουλειά και προετοιμασία για να καλύψω όλο το χαμένο έδαφος που έχω χάσει μετά τον τραυματισμό και να είμαι όπως πριν».


Τέλος, του ζητήσαμε την εκτίμηση του για τους τελικούς: «Δεν κάνω προβλέψεις. Δε μου αρέσουν αυτά. Εκτιμώ πάντως πως θα δούμε τρεις αγώνες μεταξύ δύο ομάδων που πάνω κάτω είναι ισοδύναμες. Παρότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει τον αρχικό διαγώνιο του οι δύο ομάδες δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη και φορμαρισμένη. Οι θερμοκρασίες δεν βοηθούν και έτσι όλα είναι ανοικτά κατά τη γνώμη μου».