Print this page
28-09-2020

Νίκη του Φιλίππου επί του ΠΑΟΚ στη Βέροια σε φιλικό γιορτή του βόλεϊ

Rate this item
(0 votes)
Tην 4η νίκη του στα 7 συνολικά φετινά φιλικά προετοιμασίας πανηγύρισε ο ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας Volleyball καθώς επιβλήθηκε με 3-2 (25-18, 25-22, 25-27, 25-27, 15-12)  σετ του ΠΑΟΚ, που διεξήχθη την Κυριακή στο ΔΑΚ Νάουσας.

 

Οι "ερυθρόλευκοι της Βέροιας", που ήταν ανώτεροι του αντιπάλους τους, σε μπλοκ και επίθεση συνέχισαν τη σειρά των καλών τους εμφανίσεων στα φετινά φιλικά,  παρουσιάζοντας ομοoιγένεια, πάθος και μαχητικότητα σε ένα ματς με όμορφο θέαμα και δυνατές μονομαχίες στο φιλέ.  

Η ομάδα του Σωκράτη Τζιουμάκα με πολύ καλή οργάνωση παιχνιδιού από τον Προύσαλη,  κατάφερε με πρωταγωνiστές τον «κέρβερο» στο φιλέ, Μπίσετ  και τον αποτελεσματικό Στέλιο Τζιουμάκα να κερδίσουν  τα δύο πρώτα σε με 25-18 και 25-22. Στη συνέχεια η είσοδος του Βραζιλιάνου πασαδόρου Τέλες στη θέση του Κομητούδη και του Καπετανίδη αντί του Μπατατζίμ, έδωσαν άλλον αέρα και φρεσκάδα  στο «Δικέφαλο του Βορρά»,  που με τις εξαιρετικές πάσες του Βραζιλιάνου και τον ανεβασμένο επιθετικά Βέλγο «μπόμπερ» Βαν ντε Ντρις, ισοφάρισαν έστω και δύσκολα με 27-25, 27-25 σε 2-2 τον Φίλιππο Βέροιας, που στο τρίτο σετ είχε δύο σετ –ματς μπολ, για να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Τελικά με τις δύο ομάδες να παίζουν με άλλους διαγώνιους, Μπίσετ-Μπούτο, αντί Γ. Τζιουμάκα και Βαν ντε Ντρις αντίστοιχα, ο Φίλιππος Βέροιας με λίμπερο το Μπουτόπουλο αντί Μπουράκη, κατάφερε μετά από ένα αμφίρροπο ξεκίνημα, εκμεταλλευόμενος κάποια «ασπρόμαυρα λάθη» να ξεφύγει στο σκορ  με 10-7, 12-9  και να φτάσει με 15-12 στη νίκη, επιβεβαιώνοντας πως η προετοιμασία του ενόψει της πρεμιέρας των αγωνιστικών του υποχρεώσεων βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

Τόσο ο κ. Σωκράτης Τζιουμάκας, όσο και ο ομόλογος του στον ΠΑΟΚ Κώστας Δεληκώστας δοκίμασαν πρόσωπα και σχήματα, στην προσπάθειά τους να βγάλουν πολύτιμα συμπεράσματα, όσον αφορά στην αγωνιστική ετοιμότητα των παικτών τους.

Τιμητικές βραβεύσεις και απονομές

Σε τελετή βραβεύσεων που πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΚ Νάουσας πριν από την έναρξη του αγώνα απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους εξής:

Στην αθλήτρια του Ζαφειράκη Νάουσας, Ελπινίκη Χρήστου, που τιμήθηκε για την προσφορά της στο άθλημα ως μεγαλύτερη εν ενεργεία αθλήτρια από το γενικό αρχηγό του Φίλιππου Βέροιας, Λεωνίδα Ξανθόπουλο.



Στο Ναουσαίο αρχηγό του Φίλιππου Βέροιας, Κώστα Προύσαλη που τιμήθηκε για την προσφορά του στο ελληνικό βόλεϊ από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Νάουσας κ. Χατζηστυλλή Κωνσταντίνο



Στον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του Φίλιππου Βέροιας Volleyball,  κ. Δημήτρη Πιτούλια, που τιμήθηκε  για την κατάκτηση του τίτλου της Α2 Ανδρών και την ιστορική άνοδο της ομάδας μας στη Volleyleague, από τον Αντιδήμαρχο Νεολαίας, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Ηρωϊκής Πόλης Νάουσας, Γιώργο Τριανταφύλλου

Στον τέως πρόεδρο του ΤΑΑ ΠΑΟΚ, Κ. Αντώνη Τσαλόπουλο που τιμήθηκε για την προσφορά του στο ελληνικό βόλεϊ από το μέλος της διοικούσας επιτροπής του Α.Π.Σ Φίλιππου Βέροιας Volleyball, Δημήτρη Μπιτέρνα

Διατητές: Ε. Δανιηλίδου – Θεόφιλος Σταυριανίδης

*Οι πόντοι του Α.Π.Σ Φίλιππος Βέροιας προήλθαν από 3 άσσους, 65 επιθέσεις, 22 μπλοκ και 30 λάθη αντιπάλων και του Φίλιππου Βέροιας προήλθαν από 5 άσσους, 60 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-2 (25-18, 25-22, 25-27, 25-27, 15-12)

Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας (Σωκράτης Τζιουμάκας): Προύσαλης 1 (1 μπλοκ), Μπεάτι 5 (4/13 επ., 1 μπλοκ, 43% υπ. - 21% άριστες), Μπίσετ 19 (12/19 επ., 7 μπλοκ, 57% υπ. - 13% άριστες), Τζιουμάκας Στ. 13 (13/18 επ., 50% υπ. - 12% άριστες), Γάτσης 11 (6/9 επ., 1 άσο, 4 μπλοκ), Τζιουμάκας Γ. 18 (15/40 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ) / Μπουράκης (λ, 55% υπ. - 23% άριστες), Εντουάρντο 6 (5/8 επ. 62% υπ. - 44% άριστες, 1 μπλοκ.), Φερέλ 10 (4/11 επ., 6 μπλοκ), Αρτακιανός 1 (1 άσο), Παπάζογλου 1 (1/1 επ.), Μπουτόπουλος (λ, 75% υπ. - 25% άριστες)
ΠΑΟΚ (Κώστας Δεληκώστας): Κομητούδης 2 (2μπλοκ), Άντριτς 16 (14/25 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Κουμεντάκης 13 (12/28 επ., 1 άσο, 44% υπ. - 16% άριστες), Μπατατζίμ 5 (5/15 επ., 69% υπ. - 28% άριστες), Βαν ντε Ντρις 25 (21/46 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Τακουρίδης 5 (2/5 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ) / Κοκκινάκης (λ, 76% υπ. - 38% άριστες), Τέλες 2 (2/2 επ.), Καπετανίδης 4 (3/17 επ., 61% υπ. - 30% άριστες, 1 μπλοκ), Παπαλεξίου 7 (5/8 επ. 1 άσο, 1 μπλοκ), Μπούτος 2 (1/5 επ., 1 μπλοκ)


Δηλώσεις

Σωκράτης Τζιουμάκας (Προπονητής Φίλιππου Βέροιας: « Κάθε παίκτης που μπαίνει στο ματς, παίζει σαν ξεκίνησε αυτός στο παιχνίδι»

«Σίγουρα ήταν το πιο δύσκολο φιλικό που δώσαμε μέχρι σήμερα,  απέναντι σε μια πλήρη ομάδα, με παίκτες εγνωσμένης αξίας, που, άσχετα αν ήταν το πρώτο τους φιλικό,  θεωρούνται δίκαια εκ των φαβορί του τίτλου.  Στόχος των φιλικών είναι να δοκιμάζω, να παίρνω τα στοιχεία του κάθε παίκτη που αγωνίζεται σε κάθε σετ, να τα μελετήσω και στο τέλος να καταλήξω σε μία εξάδα που θα παίζει στα ματς. Το θετικό στοιχείο για εμάς, πέρα από τη μαχητικότητα και την προσπάθεια να κερδίσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε σε αποτέλεσμα, είναι ότι όποιος παίκτης και να μπει στο παιχνίδι, παίζει λές και είναι ο παίκτης που ξεκίνησε τον πρώτο πόντο του παιχνιδιού».

Κώστας Προύσαλης (Πασαδόρος Φίλιππου Βέροιας) : «Χτίζουμε» το Φίλιππο Βέροιας του μέλλοντος»

«Ένα ακόμη ενθαρρυντικό φιλικό για μας, που δείχνει απλά ότι είμαστε σε σωστό δρόμο. Ασφαλώς και δεν έχουμε φτάσει ακόμη κάπου, θα δούμε που κάνουμε τα λάθη μας, και θεωρώ ότι θα βελτιωθούμε ώστε παιχνίδι με παιχνίδι, προπόνηση με την προπόνηση να γινόμαστε καλύτεροι. Κρατάμε την μαχητικότητά  της ομάδας και κάποια παιδιά που σήμερα πήραν παραπάνω χρόνο συμμετοχής και πάνω σε αυτό «χτίζουμε». Δεν έγινε κάτι, σήμερα, ούτε στα προηγούμενα φιλικά και πάνω σε αυτό όπως σας είπα χτίζουμε το Φίλιππο του μέλλοντος». Αναφερόμενος ο αρχηγός της ομάδας μας στην βράβευση που του έγινε στον τόπο που γεννήθηκε, ευχαρίστησε για αυτή την τιμή και τόνισε χιουμοριστικά ότι «ένιωσα λίγο σαν παλαίμαχος, αλλά ακόμη δεν είμαι… Μέχρι τώρα έχω πάρει πολλά από το βόλεϊ, αλλά θα έρθει η ώρα που θα δώσω και εγώ στο άθλημα...»

Κώστας Δεληκώστας (Προπονητής ΠΑΟΚ):  Θέμα αποχώρησης του Τέλες -  Θέλουμε δουλειά σε side out

«Ήταν το πρώτο μας φετινό φιλικό, δοκιμάζουμε πράγματα, αλλά μας έχει κλονίσει ένα θέμα που υπάρχει με τον Βραζιλιάνο πασαδόρο μας, Τέλες, ο οποίος  λόγω οικογενειακού προβλήματος, υπάρχουν πιθανότητες να φύγει, χωρίς ακόμη κάτι να είναι σίγουρο.  Για αυτό έβαλα σήμερα τον Κομητούδη στα 2 πρώτα σετ, όπου δεν ήμασταν καλοί στην επίθεση. Είμαι  ευχαριστημένος στο μπλοκ-άμυνα που έχουμε δουλέψει,  ειδικά στις ψηλές μπάλες, αλλά χρειαζόμαστε δουλειά στο side out, όπου δεν έχουμε δουλέψει πολύ και στις δύσκολες συνθήκες στην επίθεση, τις οποίες δεν τις διαχειριστήκαμε σωστά.  Βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα απέναντι σε μία καλή ομάδα όπως ο Φίλιππος Βέροιας,  αλλά τα φιλικά είναι για να δούμε την ετοιμότητα των παικτών και την οργάνωση του παιχνιδιού.

Μπραμ Βαν ντε Ντρις (Διαγώνιος ΠΑΟΚ): «Απογοητευμένος απ’ την εμφάνισή μας – Σίγουρα στην 6άδα ο Φίλιππος Βέροιας

«Δεν είμαι ικανοποιημένος από την απόδοσή μας, αν και ήταν το πρώτο μας φιλικό, μετά από αρκετό διάστημα προπονήσεων. Νομίζω ότι βήμα-βήμα μπορούμε να βελτιωθούμε, αλλά απέχουμε πολύ από την εικόνα και τη δυναμική που θέλουμε να έχουμε ως ομάδα. Προσωπικά είμαι απογοητευμένος από την εμφάνισή μου, αλλά θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε.  Ο Φίλιππος είναι μια πολύ καλή ομάδα και παρόλο που όλοι όσοι ακούω λένε ότι θα παλέψουν φέτος για τον τίτλο 4 ομάδες, αλά εγώ βλέπω πως αυτή ομάδα κέρδισε το Φοίνικα Σύρο, ηττήθηκε στα σημεία από τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό και ότι είναι πολύ «σκληροτράχηλη» και δεν μπορεί να την υποτιμήσει κανείς.  Θεωρώ ότι ο Φίλιππος θα είναι σίγουρα μέσα στην 6άδα».

Από το Γραφείο Τύπου του Α.Π.Σ.Φιλίππου Βέροιας

pitoulias(1).jpgScreenshot_2020-09-27 Φιλική νίκη του Φοίνικα Onex απέναντι στον Ολυμπιακό.jpgprousalis.jpgfilipposveroias.jpg0rt.jpgfil-paok2.jpgfil-paok1.jpg


AdmirorGallery 4.5.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.