Print this page
20-02-2021

Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας - Ο.Φ.Η. (12η αγωνιστική, 21/2, 18:00, Live Streaming V.L.)

Rate this item
(0 votes)
Ο Φίλιππος Βέροιας μετά από δύο εβδομάδες αγωνιστικής καραντίνας υποδέχεται τον ΟΦΗ για την 12η αγωνιστική της Volley League. (12η αγωνιστική, ΔΑΚ «Δ. Βικέλας», 21/21, 18:00, Live Streaming V.L.)

 

Αναβλήθηκαν τέσσερις αγώνες του Φιλίππου λόγω covid-19 και υποδέχεται τον ΟΦΗ με τον οποίο στον Α΄γύρο πανηγύρισε την πρώτη του νίκη (με 3-2). Η ομάδα του Σωκράτη Τζιουμάκα θα αναγκαστεί να παραταχθεί με κάποιες ελλείψεις, ενώ αρκετοί αθλητές που ταλαιπωρήθηκαν από τον ιό, δεν είναι έτοιμοι 100% σωματικά. Εχει 7 βαθμούς σε 7 αγώνες.

Ο προπονητής του Φιλίππου Βέροιας Σωκράτης Τζιουμάκας είπε: «Για μας είναι ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών, μετά από τόσο καιρό που είμαστε εκτός γηπέδων. Θα προσπαθήσουμε να συνθέσουμε τα κομμάτια μας, όπως μπορούμε, και να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται. Για μας το παιχνίδι αποτελεί ένα ερωτηματικό, κανείς δεν ξέρει πως θα είμαστε, ενώ ο αντίπαλός μας πρόσφατα πανηγύρισε την πρώτη του φετινή νίκη και έρχεται εδώ με καλή ψυχολογία»

Το ντεμπούτο του με τους «ερυθρόλευκους» της Βέροιας αναμένεται να κάνει στο ματς με τον ΟΦΗ ο πρώην ακραίος του Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Ο πρώην αρχηγός του «Γηραιού» Αργύρης Μαυροβουνιώτης, μετά από σχεδόν 5 μήνες θα αγωνιστεί ξανά ως βασικός στη Volleyleague, επιστρέφει ξανά στον «τόπο του εγκλήματος», αφού στο ΔΑΚ Δ. Βικέλας, στο πλαίσιο του Α’ προκριματικού ομίλου του Λιγκ Καπ «Ν. Σαμαράς» ήταν στις 17/10/2020 το αγωνιστικό «κύκνειο άσμα» του «αυτοκράτορα» του ελληνικού βόλεϊ.

Ο ακραίος του Φιλίππου Βέροιας Αργύρης Μαυροβουνιώτης είπε: «Σίγουρα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, καθώς προερχόμαστε από τον κορονοϊό και δεν έχουμε προπονηθεί για ένα διάστημα περισσότερο από 10 ημέρες. Πρέπει να προσεγγίσουμε το παιχνίδι με σοβαρότητα, ώστε να προφυλαχθούμε από τυχόν τραυματισμούς, στις προπονήσεις που κάναμε προσπαθούμε να ετοιμαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι και πάμε για το καλύτερο. Πάμε για τη νίκη και να μαζέψουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Περιμένω ένα δύσκολο ανταγωνιστικό παιχνίδι, θα ακολουθήσουμε την τακτική του προπονητή, ούτως ώστε να αποκαλύψουμε τις αδυναμίες του αντιπάλου μας και να φτάσουμε στη νίκη με οποιοδήποτε σκορ.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει και η άποψη του χανιώτη ακραίου του Φιλίππου Γιώργου Μιχελάκη: «Επιστρέφουμε στα γήπεδα μετά από δύο εβδομάδες αγωνιστικής απραξίας, παράγοντας που ασφαλώς μεγαλώνει τον ήδη υψηλό βαθμό δυσκολίας της αναμέτρησης. Οι περισσότεροι αθλητές της ομάδας μου θα μπούνε στο γήπεδο με 2-3 προπονήσεις και ενδεχομένως να αναγκαστούμε να παίξουμε με σύνθεση ανάγκης. Στο παρελθόν , με ομάδες των Χανίων αγωνίστηκα πολλές φορές ως αντίπαλος με τον ΟΦΗ, είναι μια γνώριμη ομάδα για μένα, θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τη νίκη».

 

O OΦΗ έχει καταγράψει ένα κρούσμα κορονοϊού και δεν θα έχει στο ρόστερ του βασικό στέλεχος της ομάδας. Παρόλα αυτά θα προσπαθήσει να πάρει την δεύτερη νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα. Εχει 3 βαθμούς σε 11 αγώνες.

 

Ο ακραίος του ΟΦΗ Μιχάλης Σαρικείσογλου είπε για τον αγώνα: «Θα γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Εμείς δείχνουμε ότι βελτιωνόμαστε συνεχώς. Ενώ και ο αντίπαλος έχεβασικι δείξει ότι είναι μια πολύ καλή και ανταγωνιστική ομάδα. Εχει ένα συνδιασμό έμπειρων και νέων παικτών. Στα τελευταία παιχνίδια το πρόσημο απόδοσης μας είναι θετικό και πάμε προς τα πάνω. Ετσι θέλουμε να συνεχίσουμε».

Για την δική του παρουσία, ο έμπειρος ακραίος είπε: «Μετά απο μια αποχή κάνω τεράστια προσπάθεια να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερα και να βοηθήσω την ομάδα. Τηρουμένων των αναλογιών, είμαι σε καλή κατάσταση. Να έχουμε υγεία, όλα τα παιδιά και να πάμε όσο μπορούμε καλύτερα».

 

Στον Α΄γύρο: 27/1: Ο.Φ.Η. - Α.Π.Σ.Φίλιππος Βέροιας 2-3 (25-15, 17-25, 19-25, 25-22, 08-15)

 

 
Volley League Ανδρών - 12η αγωνιστική

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ: Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Διαιτητές: Πρέντζας, Βελώνης, Παρατηρητής: Πέρρος, Επόπτες: Χατζηβασιλείου, Ρηγόπουλος, Γραμματεία: Παπασηφάκη.

Δ.Α.Κ. Βέροιας, 18.00 (Live Streaming V.L.): Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας - Ο.Φ.Η.
Διαιτητές: Βασιλειάδης, Αβραμίδης, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Πλιάχα, Χανός, Γραμματεία: Ψάρρα Μ..

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ: Α.Ο.Π. Κηφισιάς - Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ
Διαιτητές: Ονόπας, Μουλά Λ., Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Αρβανίτης, Γεωργιάδης Στ., Γραμματεία: Μπίτσικα.

PAOK Sports Arena, 20.00 (EΡT-3): Π.Α.Ο.Κ. - Παναθηναϊκός Α.Ο.
Διαιτητές: Παπαδογούλας, Γεωργιάδης, Παρατηρητής: Δεληκωστίδης, Επόπτες: Λούμσι, Σταυρίδης, Γραμματεία: Κουμπλή.