Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
23-02-2021

Wellness Blog: Παραμένοντας δραστήριοι κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Rate this item
(1 Vote)
Η πανδημία μας έχει αναγκάσει όλους να παραμένουμε στο σπίτι για σημαντικό χρονικό διάστημα, γεγονός που μπορεί να επιφέρει προβλήματα στην υγεία, την ευεξία και την ψυχολογία μας. Διαβάστε το νέο άρθρο του Wellnes Blog από τoν Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και ακολουθείστε τις συμβουλές για να παραμείνετε δραστήριοι και υγιείς!

 

Η πανδημία του COVID-19 είναι δυστυχώς μία πραγματικότητα που μας επηρεάζει όλους. Ένας πρωτοφανής αριθμός ατόμων μένει πια σπίτι του, ενώ τα κέντρα άθλησης, τα γυμναστήρια και πολλοί χώροι άσκησης παραμένουν κλειστά μέχρι νεοτέρας.

Η παραμονή στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα εκ των πραγμάτων «ενισχύει» τις καθιστικές δραστηριότητες, οι οποίες με τη σειρά τους έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, την ευεξία και την ψυχολογία όλων.

Παραμένοντας, όμως, δραστήριοι μπορούμε να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό σύστημα και την ψυχολογία μας.

Το Διατροφολογικό Τμήμα του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ προτείνει:

Κάνε καθημερινά μικρά διαλείμματα άσκησης. Οποιαδήποτε μικρής διάρκειας φυσική δραστηριότητα συστήνεται. Χορός, παιχνίδι με τα παιδιά στο σπίτι, καθαριότητα, σκούπισμα, σφουγγάρισμα και άλλες δουλειές σπιτιού θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις ενεργός.

Ακολούθησε ένα πρόγραμμα άσκησης online. Οι επιλογές είναι άπειρες στο διαδίκτυο, σε app στα κινητά (πχ. 7-Minute Workout), καθώς και στο YouTube. Εάν υπάρχουν όργανα άσκησης στο σπίτι, τώρα είναι η ώρα να τα χρησιμοποιήσεις!

Περπάτησε. Όσο περισσότερο μπορείς. Ακόμα και γύρω στο δωμάτιο ή όταν μιλάς στο τηλέφωνο.

Παρέμεινε όρθιος. Μείωσε το χρόνο που είσαι καθιστός όσο το δυνατόν περισσότερο. Ιδανικά προσπάθησε να σηκώνεσαι κάθε 30 λεπτά και να περπατάς λίγο. Όταν κάθεσαι, επέλεξε εποικοδομητικές δραστηριότητες όπως το διάβασμα, τα επιτραπέζια, τα παζλ κλπ.

Χαλάρωσε. Ασκήσεις αναπνοής, διατάσεις, yoga και διαλογισμός θα βοηθήσουν και στην ψυχολογία σου, σε απόλυτη ηρεμία ή μετά μουσικής

Επιπλέον, δείτε ένα ενδεικτικό ασκησιολόγιο για το σπίτι στο website της Βιοιατρικής: bioiatriki.gr/drastirioi-karantina

Γιάννης Αρναούτης MSc, Ph.D

Διδάκτωρ Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής
Υπεύθυνος Διατροφολογικού-Εργομετρικού Κέντρου Αθήνας
Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

 

Πηγή: "Παραμένοντας δραστήριοι κατά τη διάρκεια της καραντίνας"

Για περισσότερη αρθρογραφία σχετική με την υγεία, την άθληση, τη διατροφή, την ευζωία κ.α. επισκεφθείτε το website του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: bioiatriki.gr/arthrografia

Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject