Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
05-11-2013

«Ο Μιχάλης Παρασκευόπουλος είναι ο φάρος που θα μας οδηγεί...» (φωτό)

Rate this item
(0 votes)

Παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών του Έβρου, του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, του του προέδρου της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρου, του προέδρου του Μ.Γ.Σ.Εθνικού Αλεξανδρούπολης Μανώλη Βουκουρεσλή και 1.200 φίλων του βόλεϊ που είχαν γεμίσει από νωρίς τις κερκίδες του γυμναστηρίου της Αλεξανδρούπολης έγινε πριν τον αγώνα Εθνικός – ΑΕΚ η εκδήλωση μνήμης για την ονοματοδοσία «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» στο γυμναστήριο της ακριτικής πόλης.

Είναι ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του σπουδαίου παράγοντα που ηγήθηκε του ακριτικού συλλόγου για περισσότερο από 40 χρόνια ιδρύοντας παράλληλα τη ΓΕΑ και τη νίκη Αλεξανδρούπολης, ενώ θεμελίωσε και το γυμναστήριο.

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης είπε:

«Ο Μιχάλης Παρασκευόπουλος εργάστηκε ακούραστα για την Αλεξανδρούπολη και για τον αθλητισμό όσο κανείς άλλος. Είναι ο άνθρωπος που ανέβασε τον Εθνικό στην Α΄ Εθνική. Είναι ο άνθρωπος που ίδρυσε την ΓΕΑ και τη Νίκη Αλεξανδρούπολης. Είναι ο άνθρωπος που έβαλε τα θεμέλια για έναν αθλητισμό που τον θυμούνται όλοι με νοσταλγία. Είναι ο άνθρωπος που σχεδίασε, θεμελίωσε και λειτούργησε αυτό το γυμναστήριο και οφείλουμε στη μνήμη του πάρα πολλά. Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να δώσουμε το όνομα του σε αυτό το γυμναστήριο που είναι δικό του».

Ο πρόεδρος του Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης Μανώλης Βουκουρεσλής δήλωσε:

«Υποχρέωση μας είναι να μεταλαμπαδεύουμε τις μνήμες στις νέες γενιές και να βρίσκουμε πρότυπα και παραδείγματα. Το έργο που άφησε ο Μιχάλης Παρασκευόπουλος είναι η παρακαταθήκη για τις νέες γενιές. Η εμβληματική του μορφή και όσα έπραξε θα είναι για μας στον Εθνικό ο φάρος που θα μας οδηγεί στο μέλλον μακριά από δυσκολίες και θα μας διδάσκει το πως θα τις αντιμετωπίσουμε. Είναι το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε για αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο και παράγοντα και από εκεί ψηλά θα μας προστατεύει και θα μας καθοδηγεί πάντα».

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος δήλωσε:

«Δεν γνώρισα το Μιχάλη Παρασκευόπουλο αλλά από αυτά που μου λένε οι άνθρωποι του Έβρου αλλά και από αυτά που έχω διαβάσει ήταν μια εμβληματική μορφή για τον αθλητισμό της Θράκης αλλά και για το ελληνικό βόλεϊ. Είναι υποχρέωση μας να τιμούμε και να θυμόμαστε όσους εργάστηκαν και αφιέρωσαν τη ζωή τους για το ελληνικό αθλητισμό και το βόλεϊ και εύχομαι να βρεθούν παράγοντες που θα συνεχίσουν το έργο του».

Ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκης Μουστακίδης είπε για τον Μιχάλη Παρασκευόπουλο, τη γνωριμία και το έργο τους:

«Σωστά έπραξε η διοίκηση και έδωσε το όνομα του Μιχάλη Παρασκευόπουλου στο γυμναστήριο. Τις μεγάλες προσωπικότητες πρέπει να τις τιμούμε. Ο Μιχάλης Παρασκευόπουλος ήταν ένας άνθρωπος που προσέφερε πολλά στον Έβρο, στη Θράκη και ειδικά στο ελληνικό βόλεϊ. Τον γνώρισα το 1997. Ηταν η χρονιά που ήταν να πάρω μεταγραφή στον από το Σουφλί που έπαιζα τότε. Τον έζησα πολλά χρόνια που ήταν παράγοντας του Εθνικού, της ΕΟΠΕ και όταν ήμουν στην Εθνική ομάδα. Ηταν κύριος με κάπα κεφαλαίο. Λίγοι παράγοντες πέρασαν από τον ελληνικό αθλητισμό σαν τον Μιχάλη Παρασκευόπουλο».

 

 

* Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν στην ΕΣΑΠ από τον υιό του Μιχάλη Παρασκευόπουλου, Αλέκο Παρασκευόπουλο και εικονίζουν στιγμές από τα εγκαίνια και τη θεμελίωση του γυμναστηρίου παρουσία και του Αχιλλέα Καραμανλή. Υπάρχει σπάνια φωτογραφία από τη Γ.Σ. της ΕΟΠΕ το 1993, η στιγμής της απονομής της 2ης θέσης του Ολυμπιακού στο Κύπελλο πρωταθλητριών στο ΣΕΦ το 1992 αλλά και οικογενειακή φωτογραφία με τη σύζυγο του Μαριωρή και τα παιδιά του Βάσω και Αλέκο.

 

 

Media




Βρίσκεστε εδώ: Ιστορία Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης «Ο Μιχάλης Παρασκευόπουλος είναι ο φάρος που θα μας οδηγεί...» (φωτό)
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject