Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
29-02-2016

Ο Φοίνικας τη νίκη της χρονιάς με 3-0 επί του ΠΑΟΚ στο «Παλατάκι»

Rate this item
(0 votes)
Ο Φοίνικας Σύρου έκανε τη νίκη της... χρονιάς με 3-0 σετ επί του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη στο ντέρμπι που ολοκλήρωσε την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volley League «Πάμε Στοίχημα».

 

Ο Φοίνικας για 4η φορά στην ιστορία του και τρίτη συνεχόενη εξασφάλισε την είσοδο του στην πρώτη 4αδα της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα». Εκανε δε, μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της χρονιάς με σταθερή υποδοχή και εκπληκτική απόδοση από τον Τόμισλαβ Ντόκιτς, όμως, ο παίκτης κλειδί που κράτησε την υποδοχή του «πειρατικού» ήταν ο Αμερικανός Κάντι Κάλντγουελ που πήρε το 50% των υποδοχών καθώς η τακτική του σερβίς του ΠΑΟΚ ήταν πάνω του.

 

Οι συριανοί έμειναν ισόβαθμοι με την Κηφισιά στη 2η θέση της βαθμολογίας άνοιξαν στο +6 τη βαθμολογική διαφορά από τον ΠΑΟΚ και μάλιστα την επόμενη αγωνιστική φιλοξενούν στο νησί τους κηφισιώτες σε ντέρμπι που θα κρίνει πολλά για την 2η θέση. Η ουσιαστική διαφορά μεταξύ του Φοίνικα και του ΠΑΟΚ είναι +7 καθώς οι συριανοί διατήρησαν το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας με τον δικέφαλο καθώς και στον Α΄γύρο είχαν νικήσει 3-1 σετ

Παράλληλα ο Φοίνικας και πήρε άτυπη ρεβάνς για την ήττα με το ίδιο σκορ από το δικέφαλο στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ στη Σύρο πριν από 10 ημέρες.

Ο ΠΑΟΚ έκανε μία από τις χειρότερες εφετινές του εμφανίσεις με προβλήματα όχι μόνο στην υποδοχή αλλά και στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό πως ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 19-16 στο 1ο σετ αλλά από εκεί και πέρα ο Φοίνικας επικράτησε πλήρως.

 

Με το σερβίς του Ντόκιτς ο Φοίνικας προσπέρασε και πήρε το 1ο σετ και στη συνέχεια είχε άριστη υποδοχή από Κάλντγουελ, Ζήση, ενώ με Ντόκιτς και τους κεντρικούς ο Πάρις κατάφερε να οργανώσει άριστα την επίθεση της ομάδας του.

 

Μετά την κατάσταση που διαμορφώθηκε είναι ορατό το ενδεχόμενο να βρεθούν αντίπαλοι στον ημιτελικό ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ και η Κηφισιά με τον Φοίνικα και όπως φαίνεται το μεταξύ τους ντέρμπι την επόμενη αγωνιστική θα κρίνει πολλά.

 

Διαιτητές: Θεμελής, Δανιηλίδου.

 

Τα σετ: 0-3 (23-25, 19-25, 22-25) σε 84΄

 

*Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν: 3 άσσοι, 38 επιθέσεις, 5 μπλοκ, 19 λάθη αντιπάλων και του Φοίνικα Σύρου προήλθαν: 4 άσσοι, 37 επιθέσεις, 9 μπλοκ, 26 λάθη αντιπά΄λων.

 

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 14π. (13/25, 1 άσσος, 55% υπ., 25% αρ.), Κουρνέτας, Σεπέδα 11 (9/24, 2 άσσοι), Τακουρίδης 6 (4/6, 2 μπλοκ), Λι 5 (3/9, 2 μπλοκ), Γιαμπλόνσκι 8 (7/15, 1 μπλοκ) / Γκαράς (λ. - 60% υπ., 10%αρ.), Ντίνας, Σαμπανάι 1 (1/2), Καρασαβίδης, Εφραιμίδης 1 (1/2).

 

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Νίκολιτς): Χαραλαμπίδης 8 (5/7, 3 μπλοκ), Φέργκουσον 5 (3/6, 2 μπλοκ), Πάρις 2 (0/3, 2 άσσοι), Κάλντγουελ 8 (7/16, 1 μπλοκ, 50% υπ., 27% άριστες), Ντόκιτς 19 (16/32, 3 άσσοι), Παπαδόπουλος 7 (6/14, 1 άσσος) / Ζήσης (λ. - 36% υπ., 18%αρ.), Ανδρεάδης 1 (1 μπλοκ), Ηλίας.

 

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης είπε: «Παίξαμε πολύ άσχημα σήμερα, πολύ κάτω από τις δυνατότητες μας. Η βαθμολογία μπορεί να αλλάξει στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν. Κάναμε πολλά λάθη στην επίθεση. Αυτό είναι κάτι που δεν το έχουμε συνηθίσει».  

Ο διαγώνιος του Φοίνικα Τόμιλσαβ Ντόκιτς είπε: «Είμαστε ευτυχισμένοι για αυτή τη νίκη που πολλοί δεν την περίμεναν αλλά τα καταφέραμε. Σήμερα τα κάναμε όλα τέλεια, με μυαλό και ψυχή. Στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ με τον ΠΑΟΚ χάσαμε 3-0, αλλά τώρα νικήσαμε 3-0 και δείξαμε πως είμαστε πολύ κοντά με τον ΠΑΟΚ. Είναι ένα τρίποντο που εξασφαλίζει τη θέση μας στην 4αδα».

 

Ο Ιταλός πασαδόρος του Φοίνικα Ματέο Πάρις δήλωσε: «Ήταν ένα σημαντικό ματς το οποίο έπρεπε να νικήσουμε. Δεν φοβηθήκαμε τον ΠΑΟΚ. Με αυτή τη νίκη εξασφαλίσαμε την 4αδα. Και στον αγώνα του Λιγκ Καπ κόντρα στον ΠΑΟΚ είχαμε παίξει καλά αλλά η διαφορά εκείνου του αγώνα με σήμερα είναι πως τότε είχαμε πίεση στην έδρα μας και ατυχήσαμε στο φινάλε του 1ου σετ. Εάν το είχαμε πάρει όλα θα ήταν διαφορετικά. Συνεχίζουμε χωρίς άγχος και πίεση καθώς πετύχαμε το μεγάλο στόχο της 4αδας και πάμε να τερματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά».

Βρίσκεστε εδώ: League Cup Ειδήσεις - News Π.Α.Ο.Κ. Ο Φοίνικας τη νίκη της χρονιάς με 3-0 επί του ΠΑΟΚ στο «Παλατάκι»
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject