Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
14-12-2013

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον Παναθηναϊκό στο ντεμπούτο Καλμαζίδη (φωτό)

Rate this item
(1 Vote)
Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε τον χαρακτήρα του φαβορί και νίκησε εύκολα τον Παναθηναϊκό 3-0 στο ντέρμπι των «αιωνίων» που έγινε στο γυμναστήριο του Ρέντη και χαρακτηρίστηκε από το ντεμπούτο του Γιάννη Καλμαζίδη στον «πράσινο» πάγκο.

Οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν την έβδομη νίκη τους στο πρωτάθλημα και σημείωσαν σερί 13-0 επί του τριφυλλιού σε αγώνες πρωταθλήματος. Μεγάλος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού ήταν ο Λεονάρντο Καλντέιρα ο οποίος έκανε την καλύτερη εφετινή του εμφάνιση με 15/22 επιθέσεις (ποσοστό 68%).

Ο Παναθηναϊκός δε μπόρεσε να κοντράρει τον αντίπαλο του με εξαίρεση το 3ο σετ όπου ισοφάρισε 22-22 αλλά δε μπόρεσε να πάρει το σετ που θα τον κρατούσε στον αγώνα.

Πρόκειται για την 10η ήττα του Παναθηναϊκού σε ισάριθμους αγώνες και μάλιστα στο ντεμπούτο του Γιάννη Καλμαζίδη. Οι «πράσινοι» έδειξαν πολύ αγχωμένοι και πιέστηκαν από το σερβίς του Ολυμπιακού.

Στα δύο πρώτα σετ η πίεση του Παναθηναϊκού ήταν μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Αρχικά στο 6-6 του πρώτου σετ ήταν το σερβίς του Χριστοφιδέλη και οι πόντοι του αλάνθαστου Καλντέιρα που εκτόξευσαν τον Ολυμπιακό στο 12-6. Τα προβλήματα στην υποδοχή συνεχίστηκαν για τον Παναθηναϊκό και το 25-14 ήρθε με άνεση.

Στο 2ο σετ ήταν η σειρά του Καλντέιρα να πάει στο σερβίς και να κάνει τη διαφορά. Ο Βραζιλιάνος στο 10-10 χάλασε την υποδοχή των πρασίνων και έδωσε την ευκαιρία για σερί 4-0 και το 14-10. Ο Παναθηναϊκός καθηλώθηκε και με κακή υποδοχή δε μπορούσε να οργανώσει καν το παιχνίδι του.

Στο 3ο σετ λίγο η αλλαγή του Γιορντάνοφ (βγήκε στο 6-3 και μπήκε στο 22-22), λίγο η άνοδος της απόδοσης του Παναθηναϊκού έκαναν το παιχνίδι ντέρμπι.

Οι πράσινοι ανέτρεψαν το 19-14 για να ισοφαρίσουν σε 22-22 με μπλοκ του Γκάλιτς στον Σωτηρίου και ο Καζάζης έριξε και πάλι στη μάχη τον Γιορντάνοφ αλλά και τον Σμαραγδή.

Ο Παναθηναϊκός πανικοβλήθηκε πάλι στην υποδοχή και στις κρίσιμες φάσεις, ο Γκάλιτς δεν τελείωσε τις φάσεις και έτσι είχαμε ένα πρόωρο τέλος στο ντέρμπι των αιωνίων. Ο Ολυπιακός δεν κατάφερε να κάνει ρεκόρ πόντων σε αναμετρήσεις με τους πράσινους (είναι 48 πόντοι).

Διαιτητές:Μπατιανίδης, Κουτσούλας

 

1ο σετ: 8-6, 16-8, 21-14, 25-14

2ο σετ: 7-8, 16-11, 21-14, 25-15

3ο σετ: 8-5, 16-11, 21-19, 25-23

Τα σετ: 3-0 (25-14, 25-15, 25-23)

*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 6 άσσους, 43 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 23 λάθη αντιπάλων και του Παναθηναϊκού προήλθαν από 2 άσσους, 26 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 18 λάθη αντιπάλων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης): Χριστοφιδέλης 8π (4/5 επ, 4 άσσοι, 88% υπ - 63% άριστες), Γιούρισιτς 3 (3/4 επ), Καλντέιρα 16 (15/22 επ, 1 μπλοκ), Γιορντάνοφ 10 (10/18 επ), Σμαραγδής 5 (4/7 επ, 1 άσσος), Κουρνέτας 2 (2 μπλοκ) / Στεφάνου (λ, 43% υπ - 29% άριστες), Μαρούλης, Παπαδόπουλος 5 (2/6 επ, 3 μπλοκ), Κοκκινάκης 5 (3/10 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Σωτηρίου 2 (2/4 επ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καλμαζίδης): Γκάλιτς 9π (7/22 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Στιβαχτής 4 (2/2 επ, 2 μπλοκ), Αμορόσο 4 (2/5 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Μούρ 9 (6/7 επ, 3 μπλοκ), Μπέλλος 3 (2/12 επ, 1 μπλοκ), Καριπίδης 4 (4/13 επ) / Κουρούπης (λ, 42% υπ - 42% άριστες), Λιόντας, Καπίρης 2 (2/3 επ), Μανιόπουλος 1 (1/5 επ), Πολυχρονιάδης.

 

«Είμαι εργάτης...»

Ο πρωταγωνιστής του αγώνα Λεονάρντο Καλντέιρα δήλωσε: «Βρίσκουμε τα στοιχεία του παιχνιδιού μας και βελτιωνόμαστε. Σιγά σιγά θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τους τίτλους που κατακτήσαμε και πέρσι. Είμαι εργάτης, μου αρέσει να δουλεύω στις προπονήσεις και αυτό μου βγαίνει στα παιχνίδια».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης είπε: «Βρίσκουμε ρυθμό έστω και καθυστερημένα. Στο τρίτο σετ με τις αλλαγές είχαμε ένα θέμα, αλλά τελειώσαμε το σετ. Ο επόμενος αγώνας είναι απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα.  Για εμάς είναι πρόκληση».

«Δεν απολογούμαι»

Ο Βασίλης Κουρνέτας δήλωσε: «Περιμέναμε καλύτερο τον Παναθηναϊκό. Περιμέναμε αντίδραση που δεν ήρθε. Εμείς ήμασταν συγκεντρωμένοι, αν εξαιρέσουμε το τρίτο σετ. Εκεί χαλάσαμε τον ρυθμό μας. Στο 19-14 πρέπει να τελειώνεις το σετ, ακόμα και με τις αλλαγές. Κάναμε εύκολα λάθη που πρέπει να κοιτάξουμε. Οποιαδήποτε άλλη θέση εκτός από την πρώτη δεν είναι καλή, όταν λέγεσαι Ολυμπιακός. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Το σημαντικό είναι τα πλέι οφ. Βλέπουμε ότι η Αλεξανδρούπολη και η Σύρος έχουν σοβαρές ομάδες. Κοιτάμε να είμαστε δυνατοί για να τις αντιμετωπίσουμε. Πρωταρχικός στόχος είναι το πρωτάθλημα».

Για το ματς με την ΑΕΚ και την περίφημη φάση στο φινάλε του 3ου σετ όπου η «Ένωση» τον κατηγόρησε ότι δεν τήρησε το Fairplay είπε: «Όσοι με ξέρουν καταλαβαίνουν δεν ισχύει. Αβάσιμη την ανακοίνωση της ΑΕΚ για το Fairplay. Δεν μπορώ να απολογούμαι για ένα διαιτητικό λάθος. Επίσης δεν μπορεί μία η ομάδα να στέκεται σε ένα διαιτητικό λάθος. Και ο Ολυμπιακός έχασε από την ΑΕΚ Δεν μπορεί ο Στο λιγκο καπ ο ολυμπιακός δεν ασχολήθηκε με τη διαιτησία. Έγινε παράβαση με το πόδι που πέρασε, αν έχει γίνει».

«Φόβος και ανασφάλεια»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Καλμαζίδης τόνισε: «Όπως είπα και πριν τον αγώνα, άλλοι οι στόχοι του Παναθηναϊκού, άλλοι του Ολυμπιακού. Υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Ήθελα όμως να δω άτι παραπάνω από τα παιδιά. Πολύς φόβος πολλή ανασφάλεια.

Όταν έχουμε αυτή την πορεία πρέπει να σκεφτόμαστε και άλλες λύσεις. Φυσικά μπορεί να σωθεί ο Παναθηναϊκός, αλλά πρέπει να γίνουν πολλά και ο δρόμος είναι δύσκολος. Πρέπει να αλλάξουν τροπή τα πράγματα».

 

Βρίσκεστε εδώ: News Ειδήσεις - News Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. Ο Ολυμπιακός 3-0 τον Παναθηναϊκό στο ντεμπούτο Καλμαζίδη (φωτό)
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject