Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
25-07-2014

H ώρα της κούπας στο Ευρωπαϊκό Λιγκ για την Εθνική ανδρών

Rate this item
(0 votes)
Μέσα σε 20 ημέρες η Εθνική βόλεϊ ανδρών επέστρεψε στην Μπούντβα για να δώσει κόντρα στο Μαυροβούνιο τον πιο κρίσιμο και σημαντικό αγώνα στο Ευρωπαϊκό Λιγκ διεκδικώντας το πρώτο της τρόπαιο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η ελληνική ομάδα μετά την ήττα με 3-2 στον πρώτο τελικό που έγινε την περασμένη Τετάρτη στον Εύοσμο καλείται να κάνει την ανατροπή όπως το έπραξε και με την Σλοβενία στους ημιτελικούς όπου είχε ηττηθεί με 3-2 σετ στον πρώτο αγώνα και νίκησε 3-1 στην Σλοβενία.
Η ομάδα του Σωτήρη Δρίκου για να κατακτήσει το τρόπαιο και να πάρει και το εισιτήριο για την Γ΄κατηγορία του Παγκοσμίου Λιγκ το 2015 θα πρέπει πάση θυσία να νικήσει. Εάν επικρατήσει με 3-0 ή 3-1 σετ θα κατακτήσει τον τίτλο και αν νικήσει με 3-2 σετ ο τίτλος θα κριθεί στο «χρυσό» σετ των 15 πόντων.
 
O δεύτερος τελικός θα γίνει το Σάββατο 26 Ιουλίου στις 21.00 και θα μεταδοθεί από το ΝΕΡΙΤ Sports και ιντερνετικά από το laola1.tv.
 
Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Μπόρισλαβ Πομπορνίκοφ από τη Βουλγαρία και ο Νίκολας Χέκφορντ από την Αγγλία.
 
«Είμαστε εδώ για να διαχειριστούμε τη φόρμα μας και να κερδίσουμε τον αγώνα» δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής ανδρών Σωτήρης Δρίκος και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε εδώ για δεύτερη φορά. Από την αρχή των αγώνων ξέραμε ποιες είναι οι απαιτήσεις, κάτι ανάλογο γνωρίζαμε για τους αγώνες με τη Σλοβενία γιατί ο στόχος είναι η πρώτη θέση του τουρνουά. Είμαστε εδώ για να αποδείξουμε αυτές τις προσδοκίες. Πιστεύω στους παίκτες μου και είμαι σίγουρος ότι πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Ξέρουμε το επίπεδό μας, και για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε πρέπει να δώσουμε όλη τη φόρμα μας. Και οι δύο ομάδες είναι κουρασμένες. Οι παίκτες είχαν τους αγώνες των πρωταθλημάτων, τις προπονήσεις με την εθνική ομάδα και τους αγώνες χωρίς κανένα διάλειμμα. Θέλουμε να κλείσουμε αυτή τη σεζόν όσο καλύτερα μπορούμε. Είμαστε εδώ για να διαχειριστούμε τη φόρμα μας και να κερδίσουμε τον αγώνα».
 
Ο προπονητής του Μαυροβουνίου Σλόμπονταν Μπόσκαν είπε: «Το πρώτο παιχνίδι ήταν δύσκολο και για τις δυο ομάδες. Έπαιξαν καλά και οι δυο και γι’ αυτό το λόγο κρίθηκε στο πέμπτο σετ. Το δεύτερο παιχνίδι θα είναι το ίδιο δύσκολο. Σε αυτούς τους τελικούς δεν έχει μόνο ένα παιχνίδι, έχει δύο παιχνίδια και πρέπει να τα κερδίσεις για να γίνεις πρωταθλητής. Ξέρουμε πως πρέπει να παίξουμε καλά όπως στην Ελλάδα, εάν θέλουμε να κερδίσουμε. Θέλω να πιστεύω πως ο κόσμος θα έρθει στο γήπεδο για να μας βοηθήσει. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και στους παίκτες μου. Έχουμε την ποιότητα γι’ αυτό φτάσαμε στον τελικό και όλοι οι παίκτες βοήθησαν στο να πετύχει αυτό το στόχο η ομάδα μας».
Ο αρχηγός της Εθνικής ανδρών Μενέλαος Κοκκινάκης είπε: «Αυτή η αναμέτρηση θα είναι πάρα πολύ καλή για τον κόσμο που θα έρθει να τη δει. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για να κερδίσουμε τον αγώνα και να πάρουμε την πρώτη θέση».
 
Ο αρχηγός του Μαυροβουνίου και πλέον πασαδόρος του Φοίνικα Σύρου Σίμο Ντάμποβιτς είπε:  «Έχουμε φτάσει στο τέλος. Θα είναι υπέροχα να κερδίσουμε εμείς την πρώτη θέση. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και θέλουμε πάρα πολύ την πρώτη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Μπορεί να κερδίσαμε στο πρώτο παιχνίδι αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα. Το πρώτο παιχνίδι ήταν μόνο το ένα βήμα για εμάς και προετοιμαζόμαστε για να φτάσουμε ως το τέλος».
 
Η ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΙΓΚ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
2014:
2013: Βέλγιο - Δεν αγωνίστηκε η Ελλάδα για οικονομικούς λόγους
2012: Ολλανδία - 10η η Ελλάδα
2011: Σλοβακία - 9η η Ελλάδα
2010: Πορτογαλία - 5η η Ελλάδα
2009: Γερμανία - 6η η Ελλλάδα
2008: Σλοβακία - 6η η Ελλάδα
2007: Ισπανία - 8η η Ελλάδα
2006: Ολλανδία - 3η η Ελλάδα
2005: Ρωσία - Η Ελλάδα αγωνίζονταν στο Παγκόσμιο Λιγκ
2004: Τσεχία - Η Ελλάδα αγωνίζονταν στο Παγκόσμιο Λιγκ
 
Oι συνθέσεις των δύο ομάδων είναι οι ίδιες σε σύγκριση με τον πρώτο τελικό την Τετάρτη 23 Ιουλίου.
 
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
1 MINIC Aleksandar
2 DABOVIC Simo
3 BABIC Luka
4 CUK Gojko
5 STRUGAR Rajko
6 CACIC Vojin
8 LAKCEVIC Nikola L
10 RADUNOVIC Balsa
11 CUK Bozidar
16 VUKASINOVIC Marko L
17 JECMENICA Ivan
18 CULAFIC Milos
ΕΛΛΑΔΑ
2 TZOURITS Mitar
5 FILIPPOV Dmytro
9 KOKKINAKIS Menelaos
10 PROTOPSALTIS Athanasios
11 TZIOUMAKAS Georgios
12 EFRAIMIDIS Nikitas L
13 TAKOURIDIS Ioannis
14 PELEKOUDAS Panagiotis
15 KOUMENTAKIS Rafail
17 DALAKOURAS Anestis
18 KANELLOS Gerasimos
22 ANGELOPOULOS Nikolaos
Βρίσκεστε εδώ: News Ειδήσεις - News Eθνικές ομάδες H ώρα της κούπας στο Ευρωπαϊκό Λιγκ για την Εθνική ανδρών
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject